Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Aralık 2020 Pazar

Sinema: Kahramanlık Sırası Bizde - We Can Be Heroes - Bir Uzaylı İstilası İle Mücadele Eden Süper Kahraman Çocukların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kahramanlık Sırası Bizde - We Can Be Heroes

Oyuncular; YaYa Gosselin, Lyon Daniels, Andy Walken
Yönetmen; Robert Rodriguez
Tür; Aksiyon, Komedi, Bilim Kurgu

Konusu; Film, aileleri gibi süper kahramanlık özellikleri olan çocukların bir uzaylı istilasına karşı gösterdikleri  mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Dünya'yı korumakla görevli olan süper kahramanlar, bir uzaylı istilası sırasında yenilgiye uğratılacaklardır ve Tekno ile Mucize Adam'ın bu yenilgisi bütün basın kanallarında duyurulacaktır. Bu haber üzerine diğer bütün süper kahramanlar bu istilayı öğreneceklerdir. Dünya'nın çevresinde dev bir uzaylı istilacı varlık donanması bulunmaktadır. Ve Dünya'da ki bütün süper kahramanlar bu istila için görevlendirilecekler ve süper kahramanların çocukları özel bir odada güvenli bir şekilde bekletileceklerdir. Burada birbirinden farklı bir çok süper kahraman özellikleri olan çocuklar vardır ve aileleri istilacı uzaylı varlıklarla savaşmaktadırlar. Missy'de kahramanların lideri Marcus Moreno'un kızı olarak çocukların arasında katılmıştır ve bütün çocuklar O'na kendi yeteneklerini göstermişlerdir. 





Suyu kontrol eden, zamanı ileri ve geri alanlar, yüz değiştiren, uzayıp kısalabilen, geleceği resmeden usta bir ressam v.b. bir çok çocuk bulunmaktadır. Ve uzaylılarla bir mücadele içine giren bütün süper kahramanlar teker teker yenilgiye uğratılacaklardır ve uzaylılar tarafından kaçırılacaklardır. 

Bu olay sonrasında uzaylılar Dünya'ya bir mesaj gönderecekler ve Ogima gezegeninden olduklarını söyleyip teslim olmaları için hazırlanmalarını belirteceklerdir. Bunun için insanlığa 3 saat vereceklerdir. Bu haber sonrasında sığınakta kapalı kalan kahraman çocuklar dışarı çıkmaya karar verecekler ve bunun için bir plan yapacaklardır. 

Uzaylıların yakında kendi bulundukları yere geleceğini anlayınca dışarıdaki güvenlikleri atlatıp aksiyon dolu bir mücadele sonunda, dışarıda giriş için kullanılan trene binerek ve onu uçurarak binadan çıkmayı başaracaklardır. Sonrasında kahramanların eğitmeni ve Miss'in babaannesi olan bayan Moreno'nun yanına gitmeye karar verecekler ve burada kalan 2 saat için plan yapmaya başlayacaklardır. Uzaylılar ise istila işine başlamışlardır, gökyüzünde yerlerini almışlardır. Ve bayan Moreno, kendi eğitim alanını çocuklara açarak içlerinden birinin lider olmasını isteyecek ve Missy'i lider olarak seçecektir. Ardından çocuklar eğitime başlayacaklar ve çok kısa bir zaman içinde yapabileceklerinin en iyisi şeklinde kendilerini eğiteceklerdir. Ancak çocukların yerini saptayan uzaylılar, onları da almak için gelecekler ve bayan Moreno, çocukları gizli bir tünelden gönderecektir. Kaçmayı başaran çocuklar, geleceği resmeden kahraman kız Oho'nun sayesinde çevrelerinde bir uzaylı gemisinin olduğunu fark edecekler ve bu gemiye binerek gökyüzündeki ana gemiye gideceklerdir. 




Aynı zamanda çocukların peşinde Dünya'da kahramanlarla birlikte çalışan Ms. Granada vardır ve kahraman çocuklar ana geminin içinde Dünya devlet başkanını uzaylılarla anlaşma içindeyken görecek, kısa bir süre sonra yanlarına Ms. Granada'da gelecek ve aslında onlarında bir uzaylı varlık olduğu ortaya çıkacaktır. 

Bunun üzerine çocukları da tutsak alacaklar ve bir odaya kapatacaklar, diğer tarafta çocukların ailelerinin yanına bayan Moreno'da katılacaktır. Ancak çocuklar üzücü bir sebep bularak ağlamaya ve göz yaşları ile Lepistes isimli suyu kontrol edebilen küçük kız için su oluşturmaya başlayacaklar ve bu suyu kullanan lepistes, kapının açılması için örnek anahtarı buzdan yapacaktır ve çocuklar kapalı kaldığı yerden kurtulmayı başaracaklardır. 

Ve kahraman çocuklar, ailelerini kurtarmak yerine uzaylıların Dünya'yı istila etmeleri için hazırladıkları roketi engellemeye çalışacaklardır ancak içlerinden Vahşi Card ve Yüz Değiştiren, onlardan ayrılarak ailesini kurtarmak isteyecek, bu sırada uzaylılara yakalanarak sorguya çekileceklerdr. Diğer tarafa kaçan çocuklar, ana geminin içinde uzaylılarla karşılaşacaklar ve aksiyon dolu bir mücadele sonunda hepsini etkisiz hale getirmeyi başaracaklardır. Roketin yanına gittiklerinde aralarından geleceği çizen ressam Oho, uzaylılarla iş birliği içinde olduğunu açıklayacak, aslında uzaylıların hepsini yöneten lider olduğu anlaşılacak ve Vahşi Card ile Yüz Değiştiren'in de aslında kontrol odasına girmek için bu ayrılığı bilerek düzenledikleri anlaşılacaktır. Ve bu sırada kendine inanmayı öğrenen Vahşi Card, kendisini almaya gelen uzaylıları çok çeşitli ortaya çıkan süper güçleri ile etkisiz hale getirecektir. 




Diğer tarafta Oho'nun ortaya çıkardığı uzaylı canavarlarla mücadele eden süper kahraman çocuklar, bütün canavarları bertaraf edeceklerdir. Bu yaşananları aileleri ise kendi kapalı kaldıkları odadaki ekrandan ilgi ile izlemektedirler. 

Ve kahraman çocuklar, piramit roketin çalışmasına engel olmayı başardıklarında başka bir gerçek ortaya çıkacaktır ve aslında uzaylıların düşman değil, dost oldukları ve Dünya'nın olası bir istila durumu yaşadığında çocukları eğitmek istedikleri anlaşılacaktır. Kendi gezegenlerini yöneten Oho isimli çocuk, evrende kendi başlarına bir istila geldiğinde Dünya'yı da müttefik olarak bu duruma hazırlamak istemişlerdir ve gücün çocuklarda olduğunu düşünmektedirler. 

Ardından aileleri tutsak olduğu yerden çıkarılacak ve uzaylılarla dost olduklarını anlayan çocuklar, sevinçle ailelerine kavuşacaklardır. Bu mutluluk ardından artık olası bir saldırıya hazır olan kahraman çocukların özel kıyafetleri ile görünmeleri sonrasında film son bulacaktır.

Aileleri gibi süper kahraman olan kahraman çocukların, bir uzaylı istilası sırasında yaşadıkları aksiyon dolu maceralarını izleyeceğiniz aksiyon, komedi ve bilim kurgu filmidir.