Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Mart 2021 Salı

Sinema: Gökdelen - Skyscraper - Dünya'nın En Büyük Gökdeleninde Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Gökdelen - Skyscraper

Oyuncular; Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han
Yönetmen; Rawson Marshall Thurber
Tür; Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, Dünya'nın en büyük gökdeleninin saldırıya uğraması ve dev çapta yangının çıkmaya başlaması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; 10 yıl öncesinde Minesota'da özel timde bulunan ve bir kurtarma ekibine katılan çavuş Will Sawyer, burada şüphelinin bomba patlatması sonucu ağır yara alacaktır, bir bacağını kaybedecektir ancak hayatı kurtulacaktır. Bu olay sonrasında protez metal bacak kullanmaya başlayacaktır. Ve günümüze gelindiğinde Hong Kong'da Zhao Long Ji isimli bir iş adamı, Dünya'nın en büyük gökdelenini yapmıştır ve Empire State'in üç katı yüksekliğindedir. Ve en tepede içeriği herkesten gizlenen gizemli bir küre bulunmaktadır. Ve küçük çapta bir güvenlik firması bulunan Will Sawyer, Hong Kong'da bu gökdelenin güvenlik açıklarını bulmak ve güvenlik değerlendirmesi yapması için çağırılacaktır. Ve sunumunu yaptıktan sonra Will Sawyer'ın işini beğenen Zhao Long Ji, O'na güvenlik sistemlerini denetleyen ve kontrol eden bir tablet verecektir. 




Ancak Will'in bu görüşmesi için aracılık yapan eski özel timden arkadaşı Ben, tabletin O'na verilmesi konusunu başkalarına söyleyecek ve Will'in vapura bindirilmesini isteyecektir. Ve Zhao Long Ji, Will'i gökdelenin tepesindeki kürenin içerisine götürecektir ve Will, burada 317 hareketli projeksiyon sistemini görecek ve içerideki ileri teknoloji imkanlarından oldukça etkilenecektir. 

Ve gökdelenden çıkan Will, Ben ile birlikte vapura binecekler ve burada Ben'in anlaşmalı olduğu kişi Will'in çantasını çalacaktır. Ancak tablet çantada değil Will'in cebindedir ve amaçlarına ulaşamamışlardır. Diğer yandan gökdelenin bodrum katından bir delik açarak içeri giren insanlar, bütün ekipmanlarını toplayarak saldırı için hazırlanacaklardır. 

Aynı zamanda Will'in ailesi de gökdelendeki dairelerde kalmaktadır. İki çocuğu ve eşi bu sıralarda henüz dairelerine gelmişlerdir ve içeri giren saldırganlar, gökdelen çalışanı kostümleri ile ilgili alanlara dağılmışlardır. Ve yüz tanımalı olan tableti almak için Ben, Will ile yalnızken silah ile tehdit edecek ancak bu duruma direnen Will ile mücadele etmek zorunda kalacaktır. Ve bu mücadele sırasında Ben, kendi silahı ile vurulacaktır ve hayatını kaybedecektir. Ancak kısa bir süre sonra bulundukları yere Ben'in anlaşmalı olduğu saldırganlar gelerek Will'e saldıracak ve kendisindeki tableti alacaklardır. Diğer tarafta Will'in eşi Sarah, iki çocuğu ile dairelerindedirler ancak bulunduğu kat 96'da saldırganlar yangın çıkaracaklardır. Ve yangın sonrasında gökdelenin bütün kontrol işlem merkezlerine giren saldırganlar, bütün ekibi öldürecek ve güvenlik sistemlerini ele geçirmiş olacaklardır. Zhao Long Ji ise gökdelenin en üst katında kendi ekibi ile sorunları koordine etmektedir. Ve saldırganlar bütün güvenlik sistemlerini ele geçirerek Zhao Long Ji'yi devre dışı bırakacaklardır. 




Saldırganlar, sonrasında Pearl isimli bu gökdelende yangını bütün diğer katlara da bulaştıracaklar ve Will'in ailesi yaşam mücadelesi vermeye başlayacaktır. Will ise gökdelene gelerek ailesine yardım etmeye çalışacaktır. Ve çevrede bulunan gökdelenin yapımı için kullanılan dev vinçe tırmanacak ve yangın hattının üzerine çıkıp vinçi kullanarak gökdelene girmeye çalışacaktır. 

Zhao ise Kores Botha isimli bir adamın kendisinde çok değerli olan bir diski almak istediği için bu yangını çıkardığını söyleyecektir. Ve O'nu vinçten indirmeye çalışan görevlilerden son anda kurtulmayı başarıp vinçin üzerinden atlayarak gökdelene girmeyi başaracaktır. 

Diğer tarafta saldırganlar Zhao'yu gökdelenden helikopterle çıkarken yakalayacaklar ancak helikopterin patlaması ile Zhao, kaçmayı başaracaktır ve çatı katındaki kendisine özel olan titanyum ile kaplı güvenlik odasına girecektir ve saldırganlar diğer güvenlik sistemlerinden ayrı olan bu odaya girmeyi başaramayacaklardır. Ve bu odaya girmenin tek yolunu bilen Will'in ailesini rehin alarak Will'e bu kapıyı açtırmaya karar vereceklerdir. Ve saldırganlar, Sarah ve çocukları bulduklarında onları rehin almaya çalışacaklar ancak Sarah, buna engel olacaktır ve çocukların kaçmasını sağlayacaktır. Çocukları Georgia ve Henry'de tamamen yangın yeri olmuş gökdelenin orta katlarında birbirlerinden ayrılacaklar ve anneleri Sarah, sonrasında Will ile buluşmayı başaracaktır. Ve Will ile Sarah, gerilim ve tehlike dolu anlar yaşayarak Henry'i bulundukları yerden kurtarmayı başaracaklardır. Will, Sarah ve Henry'i asansörün halatını keserek aşağı gönderecektir ancak Georgia ve Will'i saldırganlar yakalayacaktır ve Zhao'nun bulunduğu odanın kapısını açması için Georgia ile O'nu tehdit edeceklerdir. Ve Will, çok zor olmasına rağmen gökdelenin dışındaki kapıyı açan kontrol paneline ulaşmayı ve aksiyon dolu anlar yaşayarak geri dönmeyi başaracaktır ve kapalı odada Zhao'nun yanına girecektir.

Burada Zhao, O'na gerçekleri anlatacaktır. Kores Botha, bir çok suç örgütüne bağlı olan bir tetikçidir ve Pearl isimli bu gökdelenin yapımı sırasında Zhao'dan haraç istemiştir ve Zhao'da bu haracı vermiştir. 

Ancak aynı zamanda parayı verirken kimlere götürdüğünü de takip etmiş ve bütün iş ortaklarının isimlerini almıştır. İşte disketin içinde bu isimler vardır ve onlar, kendilerinin deşifre olmasından korktuğu için Kores Botha'dan bu disketi almasını istemişlerdir. 

Burada Zhao ile bir plan yapan Will, birlikte çatı katına çıkacaklardır ve saldırganlara bir oyun oynayarak küre alanın içerisine gireceklerdir ve burada aksiyon dolu bir mücadele yaşanacaktır. Ve bu mücadele sırasında Zhao, silahla vurulacak, Will ise projeksiyon ekranlarının yanıltıcı görüntüsü sayesinde kızını kurtarmayı başaracaktır. Ancak yangın o kadar büyümüştür ki bütün gökdeleni sarmıştır. Son çare olarak aşağıdaki Sarah, saldırganların elinden gökdelenin güvenlik sistemlerini kontrol enden tableti almayı başaracak ve tüm sistemleri yeniden başlatınca yangın söndürme sistemi devreye girecek ve gökdelendeki bütün yangını saniyeler içinde söndürecektir. Ve yaralı olan Zhao, Will ve kızı, gökdelenin çatısından kurtarılacaktır. Ve Zhao'nun gökdeleni yeniden inşa etmesi fikri sonrasında ailesine kavuşan Will'in mutluluğu ile film son bulacaktır.

Bir gökdelenin saldırıya uğraması ve çok büyük çapta bir yangının çıkması ile yaşanan aksiyon dolu olayları izleyeceğiniz aksiyon ve gerilim filmidir.