6 Ağustos 2023 Pazar
Hakkı Olmayanı Saygısızca ve Adaletsizce Edinme Hali, Hırsızlık
Hırsızlık, bir oluşumun hakkı olmayan bir şeyi izinsizce ve habersizce alması durumudur. Bu eşyalarda olabilir, bilgilerde olabilir, projelerde olabilir, önemli olan o şeyin hak sahibinin başkasının olması ve bir diğerinin onu izinsiz bir şekilde gizlice almasıdır ve bu uygulamanın yapılması şekliyle bir alanda hırsızlık söz konusu olabilir.
Hırsızlık, çalmak zaten oldukça bilinen olumsuz bir eylemdir. Başkasına ait olan, sorumluluğu başkasında olan birşeyi izinsizce almak, gizlice edinmek, alıp saklamak ve benzeri eylemler hırsızlığı, çalmak eylemini tanımlar ve bu gibi olumsuzluklar içeriğinde saygısızlığı barındırdığı gibi bir düzensizlikte yaratır toplumlarda... Her varlığın, varlıksal oluşumların kendilerine ait bir yaşam düzenleri, emekleri ile oluşturdukları bilgileri, çalışmaları, planları ve benzer şekilde kendi yaşamı ile ilgili olan kavramları ve eşyaları ve O'nunla ilgili olan ve sorumluluğu O'nda olan oluşumları vardır. Bu yaşamın mecburi bir getirisi olarak sonuçlanmış bir durumdur ve bu gibi bir düzende karışıklığın olmaması için hırsızlık şeklinde eylemler kesinlikle uygulanmamalıdır. Çalınan şeyin çalınan yer için ne derecede önemli olduğunu bilemezsin. Belki paradır ama ilaç alacak son parasıdır, belki bir yüzüktür ancak aşık olduğu kişiden aldığı bir hediye olarak manevi değeri çok büyüktür, belki bir kağıt parçası geldi çaldıklarının arasında ve içinde bir mühendisin yeni icadının bilgileri vardı ve bir çok düzensizlik, karışıklık bu olumsuz eylemin yaşatılması nedeniyle yaşanır olmaktadır.
Düzen Bozucu Olumsuz Eylem, Düşmanlık
Düşmanlık, bir alana karşı yapılan bozgunculuk, düzen bozuculuk, kargaşa ve olumsuz eylemleri o alanda yaşatmaya çalışmakla ilgili bir kavramdır ve düşman olunduğu zaman tamamen bütün bağların koparılmış olması gerekmektedir ve çeşitli araçlarla ve bilgilerle birbirlerine zarar vermeye başlanır. Bu gibi davranışlar ve uygulamalar yine kesinlikle yasaklanmalıdır.
Düşmanlık, karşılıklı bu eylemi yaşatan alanların birbirlerini etkisiz hale getirmeye çalışma mücadelesiyle geçen yıkıcı, bozucu, olumsuz, zarar verici ve akabinde savaş gibi başka olumsuz eylemleri de beraberinde getirebilmek gibi özellikleri olan, oldukça gereksiz ve negatif etkileri olan bir eylemdir.
Sevgi Yasakları: Düşmanlık Nedir?, Düşmanlığın Zararları Nelerdir?, Düşmanlığın Felsefi Tanımı
Hayat, Bencil Olunmaması Gerektiğini Her Haliyle Açıklar...
Hayat, bencil olunmaması gerektiğini her haliyle açıklar özelliklerdedir. Toplumlar şeklinde yaşamların bulunduğu alanlarda bencillik, o toplumun içindeki hastalıklar gibi topluma zarar verir. Birlik, beraberlik ve yardımlaşmalarla toplumlar gelişir, refaha ulaşır.
Herkesin sadece kendisini düşündüğü bir ortamda sevgiden ve içeriğindeki diğer erdemlerden bahsetmek ve onların yaşatılmasını beklemek anlamsız olur. Bencillik bir çok insani, varlıksal erdeme ters bir olumsuz eylemdir. Aynı zamanda varlıkların kendi gelişimlerini de olumsuz yönde etkiler. Bir yere yardım edilmesi gibi bir imkanı olan varlığın ve bunu sadece kendi bencil istek ve arzuları nedeni ile yapmaması, o varlığın zihinsel, varlıksal gelişiminin bu noktada kaldığı anlamına gelir.
Değişimi ve Gelişimi Öteleyen Olumsuz Eylem, Bağnazlık
Bağnazlık, eskimiş ve uygulamadan kalkmış olan yaşam tarzlarının, bilgilerin, inançların artık kullanılması gerekmiyorken bile onlara sıkı sıkı bağlanarak değişimden korkmak, değişimi reddederek hala o eski bilgilere bağlı kalma durumudur. Cahil kalma isteğinin diğer bir adı da bağnazlıktır. Yaşam her haliyle değişimi destekleyen ve yaşatan özellikleri ile karşımızdadır. Çok uzağa bakmadan 10 sene önceki yaşam şartları ile şimdiki bile aynı değilken, değişim, gelişim insanların hayatlarını bu denli etkileyen önemli bir faktörken, bağnazca yaklaşımlar varlıkları aşağı çekici özellikleri ile yaşatılmaktadır. Sebep ve sonuçları ile açıklanmış bilgiler karşısında da bağnaz zihinler, kendi bildiklerinden vazgeçmezler. Onlar böyle davranarak neler kaybettiklerinin farkında olmadan, yeni ile gelen bilgi ve tecrübelerden mahrum bir hayat yaşamak zorunda kalırlar.