Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Gökyüzünün Ötesinde - Beyond Skyline - Yukarıdaki Tehlike 2 - Bir Uzaylı İstilası Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Beyond Skyline, Gökyüzünün Ötesinde

Oyuncular; Frank Grillo, Jonny Weston, Bojana Novakovic
Yönetmen; Liam O'Donnell
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya'yı istila edip kaçırdıkları insanların beyinlerini, zihinlerini alarak kendileri için asker yapan uzaylı varlıklar ile mücadele eden insanların yaşadığı olayları konu almaktadır.

ÖzetiMark, Los Angeles'da çalışan bir polistir ve bir gün oğlu Trent ile birlikte bir metroda iken dışarıdan sesler ve darbeler gelir, bunun üzerine metro durur. Metro durunca panik yapan insanlar, ne olduğunu anlamaya çalışırlarken metro görevlisine telsizden ışıklara bakmamaları gerektiği konusunda uyarılar gelir. Ne olduğunu anlamadan dışarı çıkan insanlar, dışarıda mavi bir ışığın olduğunu ve bu ışığa bakan insanların ışığın içine çekildiğini görürler.









Mark'ın oğlu Trent'de bu ışığa bakar ve ışığın içine çekilirken son anda O'nu babası kurtarır. Ama bir sürü insan bu ışığa çekilmiş, aynı zamanda çekilirken gözleri ve çevresi kararan bu insanlar, sonrasında ışığın içinde iken yukarıda olan bir uzaylı ana gemisinin içerisine alınırlar.

Bunu gören Mark ve oğlu, yanında bir kaç kişi ile beraber saklanmaya, kaçmaya çalışırlar. Ancak ana gemiden uzaylılar yeryüzüne de inmiştir ve ışık ile alamadıkları insanları aşağı inen dev uzaylı robotları vesilesi ile topluyor, kimilerini de öldürüyorlardır.

Uzaylılarla mücadele etmeye başlayan insanlar, nükleer bomba ile ana gemilerini vursalar da, ana gemi dağıldıktan sonra yeniden kendini yapılandırıp eski haline gelebilmektedir. Sonrasında Mark, oğlu ve diğer kişilerde yakalanıp ana geminin içerisine çekilirler ve burada gördükleri karşısında şok geçirirler. Tek bir uzaylı varlık ana gemiyi yönetmektedir ve bu varlık kaçırdığı insanların beyinlerini çıkarıp, kendi hazırladığı uzaylı bedenlerine yerleştirip, kendisi için uzaylı bir asker yapmaktadır. İçeride baygın halde olan bütün insanlar sıra ile makineler tarafından çekilip, beyinleri çıkarılmaktadır ve bu olaylar yaşanırken Mark, bu makinelerden kurtulur. Aynı zamanda beyinleri çıkartılıp uzaylı olan insanların bazıları, sonrasında anılarını hatırlayıp uzaylı bedenindeyken bile kendilerini bilebilmektedir.





Normalde mavi renk gözleri olan uzaylıların, kendini hatırlayan uzaylı bedenindeki insanlarınki ise gözleri kırmızı renk olmaktadır.

Ve kırmızı gözlü kendini hatırlayan bir uzaylı Mark'a yardım eder. O'nu insan olan eşinin yanına götürür ve eşi ise bu sırada doğum yapmak üzeredir. Ana geminin içinde doğum yapar ve doğan çocuk farklı bir DNA'ya sahip, çok hızlı büyüyen bir bebek olur.

Sonrasında Mark, bu çocukla beraber ana geminin patlatılması sonucu dışarı çıkacak, ama Mark'ın oğlu Trent'in de beyni alınarak bir uzaylı olacak, ardından çocuk büyüyecek ve dışarıdaki bir direnişçi grupla buluşacaklardır. Bu grubun içindeki bir bilim adamı, onlara çocuğun kanının uzaylıya dönüşen insanları geri getirebilecek özellikte olduğunu söyleyecek ve bunun üzerine bu kan ile anti etki yaratan, kırmızı renkte olan bir ışık silahı yapacaklar ve sonunda herkes kendini hatırlayacak, ele başları olan tek uzaylı ise ölecek ve insanlık bu uzaylı belasından kurtulmuş olacaktır. Sonrasında yıllar geçecek ve ana gemide doğan ve hızlı bir şekilde büyüyen çocuk, genç bir kız olacak ve lider olduğu insanlık ve uzaylı insan karışımı ordusu ile uzaya çıkacaklar ve dünyaya daha önce saldıran uzaylılara karşı savaşlar başlatacaktır. Ve film böylelikle son bulur.

Merak uyandırıcı ve heyecan verici senaryosu olan, bolca aksiyonun bulunduğu, uzaylı istilası filmi sevenler için önerilebilecek aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.