Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Alfa Kurt - Alpha - Köpeğe Evrilen İlk Kurtların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Alfa Kurt, Alpha

Oyuncular; Kodi Smit-McPhee, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Marcin Kowalczyk
Yönetmen; Albert Hughes
Tür; Tarihi, Dram, Macera, Gerilim

Konusu; Film, 20.000 yıl öncesi Avrupa'sın da yaşayan ve mızraklarla avcılık yapan bir kabilenin içindeki Keda ismindeki bir gencin, av sırasında grubundan ayrılması sonucu bir Alfa Kurdu ile kurdukları yakın dostluğun hikayesidir.

Özeti; 20.000 yıl öncesinde insanlar kabile hayatı yaşamaktaydılar. Mızraklarla avlanıp, geçimlerini bu şekilde sağlamaktadırlar ve belirli bir yaşa gelen kabilenin erkekleri bu ava katılmak durumundadırlar. Sıra kabile reisi Tau'nun oğlu Keda'dadır ve kabilenin erkekleri ile beraber bir ava giderler. Bu uzun bir zamanı kapsayan bir avdır, yolda tehlikeler vardır, hatta bir kaplan yolda iken aralarından birini kaçırır ve öldürür.






Aynı zamanda yolu atalarından kalmış taştan kuleler neticesinde bulurlar ve bu şekilde geri dönerler.

Sonrasında bir bizon sürüsüne denk gelirler ve sürüyü uçurumdan aşağıya yönlendirerek uçurumdan düşüp ölen bizonları av olarak götürmeyi planlarlar. Ama bizonların bazıları uçurumdan düşmez ve avlayanların üzerine gelir. Onların arasından Keda'yı boynuzuna takar ve O'nu uçurumdan aşağı atar. Ama Keda, uçurumdan aşağı düşmez, arada bir yerde kalır ve orada bayılacaktır. Ancak babası ve diğerleri O'nun bu bayılmış durumunu görüp, kendisine de ulaşamadıkları için, öldüğünü sanıp gideceklerdir.

Ardından bir akbabanın yanına gelmesi ile Keda, kendine gelir ve kendine geldiğinde kimse kalmamıştır. Uçurumun aşağısı çok yüksek, yukarıya da çıkması imkansızdır. Arada bir alanda kalan Keda, yağmur yağdıktan sonra oluşan su birikintisine atlar ve böylece aşağı inmiş olur. Sonrasında ayağı burkulacak, şişecek, yalnız bir şekilde arazilerde kalacak, bu yalnızlığın üzerine Keda'ya bir kurt sürüsü saldıracak ve bu sürünün içinden Alfa olanını Keda, bıçağı ile yaralayacaktır. Bu olay sonrasında diğer kurtlar gidince bu yaralı Alfa kurt kalacak ve Keda O'nu öldürmeyip tedavi edecek, sonrasında aralarında müthiş bir dostluk başlayacaktır.










Bu Alfa kurt, Keda'yı bir kaplandan koruyacak, O'nunla beraber avlanacak, zor zamanlarında yanında olacak ve Keda, çok zor zamanlar geçirdikten sonra bu Alfa kurt ile birlikte kabilesine geri dönecektir.

Döndüklerinde anlaşılacak ki, Keda'nın yanından belirli bir süre ayrı kalmış olan kurt, o sırada hamile kalmıştır ve kabileye geldiğinde yavruları olmuştur. Sonrasında yavrular büyüyecek ve kabile insanları bu kurtlarla beraber avlanmaya başlayacaktır. Böylelikle film son bulur.

Köpeklerin insanların arasına nasıl karıştığını, insanlar ile köpekler arasındaki bu diyaloğun ilk nasıl oluştuğunu anlatan film, kurttan sonra köpeğe evrilen hayvanların insanlarla buluşma macerasıdır. Etnik müziklerle süslenmiş film müzikleri ile tarih öncesi zamanlara sizi götürüp duygulu anlar yaşamanıza sebep olacak olan ve izlemekten zevk alacağınız tarihi, dram, gerilim ve macera filmidir.