Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Yasak Bölge 9 - District 9 - Dokuzuncu Bölge - Bir Uzaylı Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yasak Bölge 9, District 9, Dokuzuncu Bölge

Oyuncular; Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt
Yönetmen; Neill Blomkamp
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinin üzerine yerleşen bir uzaylı ana gemisinden çıkarılan 2 milyona yakın uzaylı varlığın dünyaya indirilmesi sonucunda, 9. Bölge olarak adlandırdıkları bir bölgeyi bu uzaylı varlıklara veren insanların, bu bölgedeki uzaylılarla arasında geçen olayları konu almaktadır.

Özeti; Uzaylı varlıklar bir ana gemi ile gelmişlerdir ve günlerce içerisinde kapalı bir şekilde kalmışlardır. Gemileri ise Johannesburg'un tam merkezinin üzerinde asılı bir şekilde beklemektedir. Zaman geçince gemiden hiç bir şekilde bilgi alamayan insanlar, gemiye ulaşıp dışarıdan delik açıp içeri girmişlerdir ve içeride iki milyona yakın yardıma muhtaç uzaylıları görmüşlerdir.





Sonrasında onlar için aşağıda 9. Bölge olarak adlandırdıkları bir kamp alanı oluşturmuşlardır. Buraya yerleştirilen bütün uzaylıların zamanla insanlar ile aralarında sorunlar yaşanmaya başlayacak, bu bölge tamamen tehlikeli ve çevresinde, içerisinde bir çok tuhaf olayın yaşandığı yer olacaktır.

9. Bölgenin çevresinde bulunan mahallelerde uzaylılarla ilgili bir pazar oluşmuştur. Aynı zamanda uzaylı varlıkların son derece gelişmiş silahları vardır ve bu silahlar kendi kullanımlarına özel biyolojik tetikli silahlardır. Uzaylıların teknolojilerini kullanmak isteyen insanlardan, onların etlerini yemeğe çalışan ve uzaylılarla fuhuş yapma derdinde olan insanlara kadar bir çok konuda bu alan artık mimlenmiştir, ve hükumet uzaylıları başka bir alana göndermek istemektedir.

Ve bu toplu tahliye olayının yönetimini Wikus Van Der Merwe isimli bir MNU şirket çalışanına verirler. Wikus, elinde imza belgeleri ile uzaylıların yaşadığı yerleri gezip, sözde yasalara uygun bir şekilde uzaylıları kendi istekleri doğrultusunda gönderiyormuş imajı çizeceklerdir. Bu sırada bir çok uzaylıyı öldürürler, uzaylılar onlara saldırır ve girdikleri bir evde, uzaylı bir aile kimyasal bir çalışma içindedirler ve bu çalışmalarının amacı, ana gemilerine ulaşmalarına sebep olacak bir araç yapmak ve ana gemileri ile buradan gitmektir.





Aynı zamanda insanlar uzaylılara karidese benzedikleri için karides ismini takmışlardır. Ve bu karides ailesinin evine giren Wikus, içeride bir kimyasalın yüzüne püskürmesine neden olur ve sonrasında bedeni uzaylı varlıklara dönüşecek tepkimelere girmeye başlar.

Yavaş yavaş değişmeye başlar ve hastaneye kaldırıldığında artık bir kolu tamamen uzaylıların kolu gibi olmuştur. 

Bunu gören hükumet yetkilileri Wikus'un canını önemsemeden, uzaylı silahlarını çalıştırabileceği için öldürmek, parçalamak, bu uzaylı insan karışımı olan geni araştırmak ve bu sayede uzaylı silahlarını kullanmak isterler. Ama Wikus, ellerinden kaçacak, Christopher ismindeki evinde kimyasalın olduğu uzaylıya ulaşacak, sonrasında Christopher ile beraber insanlarla savaşacak, Christopher'ı ve çocuğunu sağ salim ana gemilerine gönderecek ve kendisi de sonunda bir uzaylıya dönüşecektir. Böylelikle film son bulur.

Bir belgesel havasında başlayan filmde, karides olarak adlandırdıkları uzaylıların tiplerini ilk kez göreceksiniz. Uzaylı filmlerini sevenler için tavsiye edilebilecek, yer yer gerilim sahnelerinin de olduğu aksiyon ve bilim kurgu filmidir.