Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: Kaptan Marvel - Captain Marvel - Marvel'ın En Güçlü Süper Kahramanı... / Konusu, Özeti, Afişler

Kaptan Marvel, Captain Marvel

Oyuncular; Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law
Yönetmen; Anna Boden, Ryan Fleck
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, kaptan Marvel isminde bir süper kahraman olan kadının, Kree ismindeki gezegenin varlıkları ile karşı karşıya gelmesi sonucu yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Carol Danvers, öncesinde Dünya'da yaşayan bir askeri pilottur ancak Marvel ismindeki komutanlarının ışık hızı motorunu keşfetmesi üzerine, bunun bilgisini alan Kree gezegeni varlıkları, Marvel ve Carol Danvers'ın içinde ışık hızı motorunun da olduğu uçaklarında iken saldırı başlatırlar ve uçak düşer. Düşen uçak sonucu yaralanan Marvel'ı, yanlarına gelen Kree gezegeni askerleri öldürür ve almak istedikleri ışık hızı motorunu ise, Carol Danvers patlatır. Bu patlama sonucu ortaya çok yüksek foton enerjisi çıkar ve bu gücü Carol Danvers'ın vücudu emer ve bu yüksek foton gücü ile bedeni bütünleşir.








Sonrasında baygın halde bulunan Carol'ı, Kree'liler Kree gezegenine götürür ve dünya ile ilgili olan bütün hafızalarını silip, O'nun bu yeni ve çok güçlü olan halini kendilerine çalışan bir asker olarak kullanamaya başlayacaklardır.

Ardından bir göreve gönderilen Carol, burada Skrull ırkını yok etmek emri almıştır ve bu ırkın savaşçı ve kendilerini yok etmek isteyen ırk olduğunu sanmaktadır. Skrull'ların ise her hangi bir varlığın kopyasını çıkarabilecek ve bütün fizyolojik özellikleri ile aynı şekilde görülebilmelerini sağlayan yetenekleri vardır. Ve bu yetenek sayesinde Carol'ı kaçıracaklar ve zihnindeki bilgilere bakıp aslında O'nun Kree gezegeni varlığı olmadığını ve dünyalı insan olduğunu anlayacaklardır. 

Kree gezegenini yöneten yüksek zeka isminde bir sistem vardır ve Kree'lilerin hepsini ve her yeri bu sistem yönetmektedir. Skrull'lar, Carol'un bu yüksek zeka tarafından zihninin değiştirildiğini anlarlar ve bunu Carol'a anlatırlar. Carol, ilk başlarda Skrull'ları düşman sansa da, zamanla onların aslında bu savaştaki iyi taraf olduğunu anlayacak, kendisi hakkındaki gerçekleri öğrenecek, komutanları olan Marvel'ın da Skrull'lara yardım ederken öldüğünü anlayıp, artık Skrull'ların tarafında ve Kree'lilerle savaşan biri olacaktır.












Kree'ler aynı zamanda, yenilmezler filmlerine de konu olmuş olan Tesseract isimli enerji çekirdeğini aramaktadırlar ve bunu artık Nick Fury isminde SHIELD çalışanı muhafaza etmektedir.

Skrull'ların tek derdi evrende yaşamak için bir yuva bulmaktır ama Kree gezegenindeki yüksek zeka, evrendeki bütün varlıkların kendisine itaat etmesini istediği ve Skrull'lar bunu yapmadığı için onları yok etmek istemektedir. 

Ancak bunu yeni ismi ile kaptan Marvel, yani Carol'da kabul etmeyecek ve son olarak Dünya'yı füzelerle yok etmeye gelmiş olan Kree'lileri engelleyecek ve gözlerini korkutup geri kaçmalarına neden olacaktır. Sonrasında Kaptan Marvel'ın, Skrull'lara evrende bir yuva bulmaya gitmesi ile ve dünyada bütün bu olayları yaşarken beraber mücadele ettiği dostu Nick Fury'nin, dünya için yeni kahramanlar bulması, yani Yenilmezler projesinin başlangıcının bilgisinin verilmesi ile film son bulur.

Marvel filmlerindeki bütün karakterlerin arasında bu karakter, yani Kaptan Marvel, içlerinde en güçlü özellikleri olan süper kahraman gibi gözüküyor. Kendisinde neredeyse yok yok denilebilecek tarzda süper özellikleri bulunan Marvel, süper kahraman filmleri sevenlerin kaçırmaması ve görmesi gereken bir süper kahramandır. Yer yer komik ve eğlenceli sahneleri de olan, aksiyon dolu fantastik bilim kurgu filmidir.