Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: BFG: Büyük Sevimli Dev - The BFG: The Big Friendly Giant - İyi Kalpli Bir Devin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

BFG, Büyük Sevimli Dev, The BFG, The Big Friendly Giant

Oyuncular; Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton
Yönetmen; Steven Spielberg
Tür; Aile, Animasyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, BFG isminde bir dev ile Sophie isminde bir küçük kızın aralarında geçen macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Sophie, ailesi olmayan ve yetimhanede yaşayan küçük bir çocuktur ve burada çok mutsuz, yalnız olan Sophie, bir gece yatağındayken dışarıdan sesler duyar ve balkona çıkıp bakması ile çöp kutusunu düzelten bir dev görür. Kendisini gördüğünü anlayan bu dev, yani BFG, Sophie'yi yatağından battaniyesine sarıp alacak ve O'nu kendi evinin olduğu, dünyadan apayrı bir mekanda, boyutta bulunan devler ülkesine götürecektir.







Başına gelenlere inanamayan Sophie, ilk başta bu devin kendisini yiyeceğini sansa da, sonrasında BFG'nin iyi bir dev olduğunu ve sadece kendisini gördüğü ve başkalarına bahsetmesinden korktuğu için kaçırdığını anlayacaktır.

Ama dışarıda BFG'den çok daha büyük, insan yiyen devler vardır ve bu devler BFG'yi de rahatsız etmektedirler. Sophie, zamanla BFG ile çok iyi dost olur, rüya toplama ve insanlara rüya üfürme işi yapan BFG ile geceleri rüyaların bulunduğu büyülü bir gölden rüya toplarlar. Beraber çok güzel vakitler geçirip, çok iyi dost olan BFG ve Sophie, sonrasında tehlikeli anlar yaşayacaklardır.

BFG ile rüyalar gölüne giderken Sophie, battaniyesini düşürür ve bunun üzerine diğer devler bu battaniyeyi bulur. Çok iyi koku alan devler, BFG'nin yanında bir çocuk olduğunu anlarlar ve evine baskın yaparlar. Evini darmadağın etseler de Sophie'yi bulamayacaklar, bunun üzerine Sophie'nin güvenliğini düşünen BFG, O'nu yetimhaneye tekrar bırakacaktır. Ama bu ayrılığa dayanamayan Sophie yüzünden BFG, yeniden yanına alacak ve beraber devleri durdurmak için bir plan yapacaklardır. Bu plan ise, insanlara çeşitli şekillerde rüyalar gösteren BFG, bu seferde istedikleri konuyu hazırlayıp, İngiltere kraliçesine rüya olarak göstereceklerdir ve rüyadan uyanan kraliçe ile sonrasında konuşacaklar ve insanları avlayan, çocukları yiyen devlerle ilgili yardım isteyeceklerdir.








Rüyasında devlerin çocukları yediğini gören kraliçe, uyandığı zaman karşısında Sophie ve BFG'yi görünce çok şaşırır ve onlara yardım etmeye karar verir.

Ardından BFG'yi saraya davet eden kraliçe, O'na ikramlarda bulunarak daha iyi tanımaya çalışacaktır. Filmin bu sahneleri çok eğlenceli ve komiktir. 

Sonrasında ise, BFG öncülüğünde askerler devler ülkesine gidip, bu vahşi devleri helikopterlerle alıp, onları okyanusun ortasında, kimselerin ulaşamayacağı, yalnız bir adaya bırakırlar. Ve tüm bu olaylar sonrasında devler ülkesinde yalnız başına kalan BFG mutlu bir şekilde yaşamaya başlayacaktır. Sophie ise artık kraliçenin sarayında yaşamaya başlayacaktır.  Böylelikle film son bulur.

Animasyon efektleri ile süslenmiş filmde dram ve komedi iç içedir. Özellikle BFG'nin kraliçenin sarayında iken yaşananlar çok komik film sahnelerindendir. Dev sodası içtikten sonra olanlar görülmeye değerdir. Duygusallığın ve eğlencenin bir arada yaşatıldığı, tam bir aile, animasyon ve fantastik macera filmidir.