Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Pasifik Savaşı 1- Pacific Rim 1 - Bir Uzaylı İstilası Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Pasifik Savaşı 1, Pacific Rim 1

Oyuncular; Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi
Yönetmen; Guillermo del Toro
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya Kaiju isimli dev yaratıkların saldırısı altında iken, insanların ürettiği Jaeger isimli dev robotların Kaiju'lara karşı insanlığı korumasını konu almaktadır.

Özeti; Kaiju'lar, okyanusun içinden başka bir boyuttan açılmış bir tünel, gedikten gelmektedir ve çok büyük vahşi dev yaratıklardır. İnsanlık ilk Kaiju'lar la uçak ve askeri silahlarla savaşsa da, sonu gelmeyen Kaiju saldırıları için yeni bir silah yapmaları gerekecekti, işte bu yüzden Kaiju'larla aynı boyda dev Jaeger isimli savaş robotlarını yapmışlardır. Ve bunları kullanacak Jaeger pilotları yetiştirmişlerdir. Ancak Jeager'ların sinirsel ağları tek bir insan beynine çok ağır geldiği için bu yükü iki insan beynini kullanarak yapacaklardır ve nöral birleşme için bir Jaeger'da iki pilot olacaktır.







Yıllarca Jeager'lar çok başarı elde etmiş ancak bu son saldırıda Raleigh Becket kardeşi ile birlikte pilot oldukları Jeager' da büyük bir saldırıya uğramıştır ve kardeşinin ölümü ile sonuçlanmıştır.

İnsanlar Kaiju'lardan korunmak için dev duvarlar yapmışlardır ama buda fayda etmemiştir. Ve Kaiju saldırıları da artmaya başlamıştır. Her seferinde daha büyük ve güçlü olanı gedikten gelmektedir.
Jeager'ların yönetimi sırasında nöral bağlantı gerçekleşirken sürüklenme denilen bir olay yaşanmaktadır ve bu sürüklenme sırasında pilotların takıntılı oldukları anıları var ise sorun yaşanmaktadır. 

Komutan Stacker, Jeager'ların yönetimi ile ilgilenmektedir ve pilot takımları kurmuştur. Ve yıllar sonra Jeager'lara yeniden ihtiyaç duyulunca, eksik olan pilot için öncesinde kardeşinin ölümü ile sonuçlanan olay neticesinde pilotluktan ayrılan Raleigh'i yeniden işe alırlar ve Raleigh, yardımcı pilot olarak kendine Mako Mori isimli asistanı seçer. Ama Mako'nun geçmişte Kaiju'larla ilgili takıntı yaptığı olumsuz bir anısı vardır ve bu anı sürüklenme sırasında O'nu olumsuz etkileyecektir. Bu sırada Dr. Newton ve Gottlieb, Kaiju'larla ilgili araştırmalar yapmaktadır ve Dr. Newton, Kaiju'ların beyinlerinin küçük bir parçası ile Kaiju'larla ilgili bilgiler alabilmektedir ve sonunda Kaiju'ların planlarını da bu sayede görecektir.




Bu dev Kaiju'ları başka boyuttaki varlıklar üretmekte ve bilinçli olarak dünyaları istila etmek için göndermektedirler. Evrende sıra ile gezegenleri dolaşıp, istila edip sonra başka gezegenlere geçmektedirler ancak başka bir boyuttadırlar.

Tüm bunların üzerine komutan Stacker ve ekibi, bir plan yaparlar ve plan ise Kaiju'ların geldiği gediğe nükleer bomba yerleştirip gediği tamamen kapatmaktır ve böylece Kaiju'ların gelişine engel olacaklardır. Ama bunların üzerine Kaiju'ların gelme sayısı artmıştır ve her geldiklerinde kıyasıya bir mücadele vermek zorunda kalacaklardır. 

Bir çok Kaiju'yu öldürdükten ve bir kaç Jeager'ın yok olmasından sonra komutan Stacker ve Raleigh, iki Kaiju ile gediğe giderler. Gedik ise Kaiju'ların DNA'sına özel olarak hazırlanmış bir yapıdadır ve ancak Kaiju'lar geçebilmektedir. Bu yüzden bir Kaiju cesedini de yanlarına alarak ve büyük uğraşlar vererek gediğe nükleer bombayı yerleştirirler. Sonrasında gedikten içeri giren nükleer bombalı Jeager'ı patlatırlar ve şimdilik gedik kapanmış, tehlike bitmiş olur. Böylelikle filmde son bulur.

Filmin devamı niteliğinde olan ikinci bir bölümü daha vardır. Kaiju'ların ve Jeager'ların görüntüleri, onların savaş sahneleri görülmeye değer efektleri olan sahnelerdendir. Aksiyon filmi sevenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken, izlemekten zevk alacağınız, görselleri ile göz dolduran bir uzaylı istilası, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.