Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: Bohemian Rhapsody - Freddie Mercury ve Queen Müzik Grubu'nun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Bohemian Rhapsody, Freddie Mercury ve Queen Müzik Grubu

Oyuncular; Rami Malek, Gwilym Lee, Lucy Boynton
Yönetmen; Bryan Singer
Tür; Biyografi, Dram

Konusu; Film, Freddie Mercury isimli Queen müzik grubu ile 1970 ve 1980'ler de rock müzik ikonu olmuş bir sanatçının, 1970 ve 1985 yılları arasındaki yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Freddie'nin ismini değiştirmeden önceki gerçek adı Farrokh Bulsara idi. Ve o zamanlar bir hava alanı şirketinde bagaj taşımacılığı işi ile uğraşmaktaydı. Ancak kendisindeki cevherin farkında olan Freddie, yakında bir barda ileride Queen ismi alacak olan grup elemanları ile tanışacak, tam bu sırada onlarında solist eksikliği varken Freddie ile tanışacaklar ve Freddie, gruplarının solisti olarak aralarına kendisini kabul ettirecektir.






Barda grubun solisti olarak şarkı söylemeye başlayan Freddie, bu sırada ileride sevgilisi olacak olan Mary Austin ile tanışır ve zamanla hem barlarda şarkı söyleyerek tecrübe kazanmış olur hem de Mary ile birbirlerine aşık olmuşlardır.

Artık barlarda şarkı söylemeye dayanamayan Freddie, bir plan yapar ve ellerindeki arabayı satıp, üzerine de biraz para ekleyip, bir demo albümü yaparlar. Bunun üzerine, bu albümü stüdyoda hazırlarlarken stüdyonun sahibi, onların müziklerini çok beğenir ve demoyu ünlülerin menajerliğini yapmış olan John Reid'e gönderir. 

John, demo albümü dinler ve çok beğenmesi sonucu Queen müzik grubu ile görüşür ve onlara radyolarda, televizyonlarda program ayarlar. Sonucunda artık ünlenen müzik grubunu dünya tanımaya başlar ve bir yapımcı plak şirketi ile anlaşıp ilk albümlerini çıkarırlar. Çok tutan ve ünlenen Queen müzik grubu, ardından diğer albümleri olan Bohemian Rhapsody isimli albümlerini çıkarırlar. Yapımcıları ile bu albüm yüzünden araları açılır ve sonrasında yapımcılarını değiştirip ardı ardına başka albümler yaparlar ve dünya çapında tanınmış bir müzik grubu haline gelirler.




Müzik kanalları, gazeteler, yerli yabancı basın kuruluşları, her yerde Queen müzik grubundan bahsediyordur artık ve bu sıralarda Freddie'nin kendisi ile ilgili cinsel yönelimini keşfetme zamanları başlar.

Kendisini heterosexsüel sanan Freddie, sonrasında bazı erkeklere ilgi duymaya başladığını fark edip ve buna ön ayak olan Paul ismindeki asistanının da gay olması ile, artık kendisini heteroseksüel olarak adlandırmayacak, biseksüel olduğunu düşünecektir. Bunu Mary'e açıkladıktan sonra Mary, O'na aslında biseksüel değil bir gay olduğunu söyler ve bundan sonra artık Freddie, eşcinsel hayatı yaşamaya başlayacak ve kendini gay olarak tanımlayacaktır.

Sonrasında maddi imkanları fazlalaşan Freddie, Paul'un da desteği ile evinde gaylerle partiler verir, gay barlara takılmaya başlar, stilini değiştirir ve eski halinden başka bir Freddie olmuştur artık. Asistanı Paul ise aynı zamanda Freddie'yi etkisi altına almak, O'nu kendi yönetmek istemektedir, bu yüzden bütün çevresindekiler ile arasını açmıştır. Hatta müzik grubu bile, Freddie'nin solo albüm yapma isteği yüzünden dağılmıştır. Ama Paul'un oyunlarını anlayan Freddie, sonunda O'nu hayatından çıkarır ve bunun üzerine Paul, Freddie ile ilgili resimleri ve özel açıklamaları basınla paylaşır. Freddie'in şimdi de daha büyük başka bir sorunu ortaya çıkar. Bu sorun ise, girdiği cinsel ilişkiler sonucunda Aids hastalığına yakalanmış olmasıdır. Ve bunu öğrendikten sonra eski arkadaşlarının yanına döner, müzik grubunu tekrar oluşturur.








Ailesi, Mary ve grubundaki arkadaşlarıyla yeniden birlikte olan Freddie, bu sırada kendisine çok iyi bir dost olacak olan Jim Hulton ile tanışır. Ve son olarak Afrika'lı aç insanlar için bağış kampanyası amacıyla düzenlenen ve bir çok ünlü isimin katıldığı 1985 yılındaki konserin görüntüleri ile film son bulur.

Filmde Queen müzik grubunun bir çok hit olmuş şarkılarını dinleyecek, bu şarkıları oluştururken sanatçıların neler yaşadığını öğrenecek, Freddie Mercury'in hayatından yaklaşık 15 seneye tanık olacaksınız. Queen isimli müzik grubu ile rock ikonu olmuş olan sanatçılarla ilgili biyografik dram filmidir.