Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Koşulsuz Sevgi - Broken - Bütün Mahallenin Psikolojisini Bozan Sorunlu Bir Aile... / Konusu, Özeti, Afişler

Koşulsuz Sevgi, Broken

Oyuncular; Tim Roth, Cillian Murphy, Bill Milner
Yönetmen; Rufus Norris
Tür; Psikoloji, Dram

Konusu; Film, Kuzey Londra'da aynı mahallede yaşayan üç ailenin birbirleri ile olan ilişkileri sonucu yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Bu mahallede yaşayan M. Oswald isminde psikolojik sorunları olan ve üç tane de kızı bulunan bir baba vardır. Eşini kısa bir zaman önce kaybetmiştir ve sorunları olan bir babadır. Yine aynı mahallede Skung isminde bir kızı, Jed isminde birde erkek çocuğu olan avukat Archie isminde bir baba daha vardır. Bu ailenin anneleri de onları terk etmiştir. Ve birde Rick isminde erkek çocukları olan Buckley ailesi vardır. Bu üç aile aynı sokakta karşılıklı evlerde yaşamaktadırlar.






M. Oswald'ın kızları da kendisi gibi sorunludur. Okulda öğrencileri tehdit ediyor ve iftiralarda bulunuyor ve yaşları küçük olmasına rağmen kimileri ile cinsellik yaşayabiliyorlar. Ve bu yaşadıkları ilişkiler ortaya çıkınca babalarından korktukları için hiç suçu olmayan insanların zorla yaptığını söyleyerek iftirada bulunuyorlar.




Ve evde bir prezervatif bulan M. Oswald'un kızına sert davranması sonucunda, kızı karşı komşularının oğlu Rick'in bunu zorla yaptığını söyler ve M. Oswald, bunun üzerine dışarı çıkıp Rick'e saldırır. Rick ise çok hassas bir geçtir, ne olduğunu anlayamadan her yeri kanla dolar ve polis Rick'i suçlu addedip karakola götürür.

Burada suçu aklanır, kızın yalan söylediği ortaya çıkar ama Rick için çok geç kalınmıştır. O artık ruhsal problemler yaşamaya başlamış, çevresinin kendisinin sapık olduğunu düşünmeye başlamıştır ve yaşanan bu olay sonucu depresyona girmiştir. Girdiği depresyon sonucu Rick'i bir ruhsal tedavi merkezine yatırmışlardır.

Aynı zamanda Archie'nin de Skung isminde şeker hastası bir kızı vardır ve Skung, Rick'i çok sevmektedir. Sürekli ziyaretine giden iyi bir arkadaştır. Rick, burada tedavi görürken M. Oswald'ın kızlarından biri bu seferde Archie'nin oğlu Jed ile birlikte olur ve Jed'den mi yoksa başkasından mı olduğu belli olmayan bir şekilde kız hamile kalır ve bu seferde bu durumu öğretmenleri olan Mike'ın üzerine atarlar. Bunu duyan baba M. Oswald, öğretmen Mike dersteyken sınıfı basar ve O'na da dayak atar ama sonrasında Mike'da bu suçtan aklanır. Yani bu sorunlu aile bütün mahalleye problem getirmiştir. Sonrasında tedavi merkezinden çıkan Rick, eve girerken M. Oswald'ın kızlarının sözlü tacizine maruz kalır ve bu durum, sonrasında psikolojik rahatsızlığının yeniden ortaya çıkmasına neden olacak ve annesi ile babasını yaralayacaktır.




Bunun üzerine Rick, kendini ziyaret etmeye gelen Skung'ı da eve hapseder ama Skung, şeker hastasıdır ve biran önce insülin iğnesi olması gereklidir yoksa şeker komasına girecektir. Ve şeker komasına giren Skung'un görüntüleri sırasında Rick'in de kendini öldürmesi sonrasında Skung'ın ölüm ile yaşam arasında bir seçim yapması sonucunda yaşamı seçecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir kişinin psikolojik sorunlarının nasıl çevresindeki insanları, aileleri, mahalleyi
etkilediğine şahit olacağınız, durağan seyreden ama akıcı bir psikolojik dram filmidir.