Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Temmuz 2019 Perşembe

Sinema: Pokemon Dedektif Pikachu - Pokémon Detective Pikachu - Pika Pika... / Konusu, Özeti, Afişler

Pokemon Dedektif Pikachu, Pokémon Detective Pikachu

Oyuncular; Justice Smith, Kathryn Newton, Bill Nighy
Yönetmen; Rob Letterman
Tür; Komedi, Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu, Animasyon

Konusu; Film, insanlarla pokemon olarak adlandırılan varlıkların bir arada yaşadığı fantastik bir dünyada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Tim, yalnız yaşayan ve pokemon sahibi olmak istemeyen bir gençtir. Ama bir gün babasının ölüm haberini alır ve babası ise Harry Goodman isminde pokemonlarla ilgili araştırmalar yapan bir bilim adamıdır. Babasının ölümü üzerine evine giden Tim, burada Pikachu ile karşılaşır ve normalde pokemonlarla insanların konuşamaması söz konusu iken Pikachu ile Tim birbirlerini anlayacaklardır. Tim, odaya girdiğinde aynı zamanda R serumu isimli bir kimyasal gazı serbest bırakmıştır ve bu gazın etkisi ile pokemonlar saldırganlaşmaya başlamıştır.







Bu gazın etkisi ile dışarıdaki hırsız maymun pokemonlar vahşileşmeye, Tim ve Pikachu'yu kovalamaya başlarlar.

Bu pokemonlardan kurtulan Tim ile Pikachu, babasının ölümünü araştırmaya karar verirler ve araştırmaya başlarlar. Önce Harry'nin muhbiri olan Mr. Mime Barrierd isimli pokemonla karşılaşırlar ve O'na R kimyasalını sorarlar. Cevap olarak pokemon savaşlarının yapıldığı arenayı alırlar.

Ardından bu arena'ya giderler, burada Pikachu'yu tanırlar ve içeride Charizard Lizardon pokemonu olan biri ile karşılaşırlar ve öncesinde Pikachu, bu pokemonla savaşmış ve O'nu mağlup etmiştir. Onları gören bu adam yeniden dövüş yapılmasını ister ve arenanın içinde Pikachu ve Charizard savaşmaya başlar. Ancak Pikachu'nun hafızasının silinmesinin yanı sıra Charizard'a R kimyasalından vermişlerdir ve bu durum O'nu çok vahşileştirmiştir. Sonrasında ortalık karışacak, adamın cebindeki bir çok R kimyasalının şişeleri kırılacak ve etrafa gaz olarak yayılacaktır. Bu kimyasalı koklayan pokemonlar vahşileşip arena alanının altını üstüne getireceklerdir.







Arenada rengarenk bir çok pokemonlar vardır ve buradan kaçan Tim ile Pikachu'yu sonrasında her şeyin sorumlusu olan Dr. Howard Clifford alır ve bir yalan söyleyip Tim ile Pikhacu'yu en güçlü pokemon olan Newton'ı bulmaları için gönderir.

Tim ve Pikhacu, Harry'i Newton öldürdü sanarlar ama durum çok başkadır. Bunun üzerine Harry'nin kaza geçirdiği alanın olduğu bölgede bulunan ve Harry'nin çalıştığı pokemon bilimsel araştırma merkezine giderler ve burada ileri hologram sisteminde yaşanan olayları izlerler. 

Newton'nun Harry'i öldürdüğünü sanarlarken içerideki bir çok deney pokemonu serbest kalır ve kaçmak zorunda kalırlar. Bu arada yanlarında onlara yardım eden muhabir Lucy vardır ve Lucy'nin de Psyduck isimli pokemonu vardır. Bu kaçış sırasında Psyduck panik yapar ve özelliği olan patlama yaşanır. Bu patlama ile peşlerindeki pokemonlardan kurtulsalar da, dağ şeklindeki pokemonların üzerindedirler ve onların hareketleri sonucu aksiyon dolu bir kovalamaca içine gireceklerdir. Bu aksiyon dolu olayların sonrasında Pikachu yaralanacak ve O'nu Newton gelip iyileştirecektir. Bu sırada gerçekleri anlatmak üzere olan Newton'ı, Dr. Howard Clifford'ın adamları yakalar ve götürürler. Dr. Howard Clifford'un amacı ise, kendi zihnini Newton'nun bedenine yerleştirerek bir pokemon olmaktır.



Bunun için zihin transferi yapan bir alet geliştirmiştir ve Harry'i de bu gerçeği bildiği ve engel olmak istediği için öldürmeye çalışmıştır.

Oysaki Harry'de ölmemiştir, Pikachu'nun içindedir. Sonrasında zihin transferi yapan Dr. Howard Clifford'a Tim ve Pikachu engel olacak, ardından bütün insanları kendisi gibi yapma planlarını da bozacaklar ve Newton, Pikachu'nun içinden Harry'i çıkarıp Tim ile kavuşturacaktır. Böylelikle filmde son bulur.

Çok eğlenceli fantastik bir dünyaya tanık olacağınız, Pikachu'nun ve diğer pokemonların içinizi ısıtacak tatlılığı ile her yaştan insana hitap eden film, animasyon efektleri ile birleştirilmiş harika bir komedi, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.