Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: X-Men 3: Son Direniş - X-Men: The Last Stand - Mutantların İnsana Dönüştürülmeye Çalışılması... / Konusu, Özeti, Afişler

X-Men 3, Son Direniş - X-Men : The Last Stand

Oyuncular; Halle Berry, Rebecca Romijn, Anna Paquin
Yönetmen; Brett Ratner
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, mutantların insan olması için gereken serumu bulan insanların, bu duruma karşı çıkan mutantlarla arasında yaşanan aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Bundan önceki bölümünde ölen Jean Grey'in çocukluğu ile ilgili anıların gösterilmesi ile başlayan film, sonrasında Scott'ın Jean'in ölümünün yasını tutması ve bu duruma katlanamaması ile devam etmektedir. Scott, bu depresif hali ile Jean'in öldüğü gölün bulunduğu alana gidecek ve orada gözlerinden çıkan enerjinin göle girmesi sonucu, gölün içinden Jean çıkacak ve sonrasında Scott'ı öldürecektir.





Bu sırada okulunda ders veren prof. Charles, olanları hissetmiş ve Logan ile Storm'u, gölün olduğu alana göndermiştir.

Bu bölgeye gelen Logan ve Storm, burada Scott'ın gözlüğünü ve yerde baygın bir şekilde yatan Jean'i bulacaklardır. Ardından O'nu okula götürecekler ve okulda yanında Logan varken kendine gelen Jean, Logan'ı da öldürmek üzere iken Logan, O'nda bir gariplik olduğunu hissedecek ve durdurmaya çalışırken Jean, okuldan çıkıp gidecektir. Jean'in bu durumu, içinde birbirinden ayrı istekleri ve amaçları olan iki kişiliğin bulunmasından dolayı olmaktadır ve Jean, öncesinde hayatta iken prof. Charles Jean'in diğer olumsuz olan yanını beyninde duvarlar oluşturarak etkisiz hale getirmiştir ancak bu yeniden gelişinde artık Jean'in bedenini ve güçlerini içindeki bu olumsuz olan kişilik kullanmaktadır.

Bu yüzden herkese ve her şeye zarar verme eğiliminde olan Jean, okuldan kaçınca ailesi ile yaşadığı eve gidecek, buraya O'na yardım etmek için prof. Charles ve Magneto gelecektir.






Magneto, Jean'i kendi amaçları için kullanmak isterken, prof. Charles Jean'a yardım etmek isteyecek ancak bu durumu anlayamayan Jean, prof. Charles'i öldürüp, yok edecektir.

Sonrasında baygın hale gelen Jean'ı, Magneto yanında götürecek ve olay yerinde olan Logan ve Storm, Jean'in gücüne karşı gelemedikleri için profesörün ölümüne seyirci kalmak zorunda kalacaklardır. Ardından okuldaki bütün öğrenciler ve öğretim görevlileri profesör için yas tutacak ama bu yas kısa sürüp, sonrasında Magneto'nun planlarına karşı durmak zorunda kalacaklardır. 

Magneto amacı ise, insanların bulduğu mutantlığı yok eden tedavinin varlığını yok etmektir. Magneto'nun en yakın dostu olan Mystique, bu serumun olduğu iğne ile ateş edildiği için tamamen insan olmuştur ve bu durumu gören Magneto, O'nu bu hali ile yalnız bırakmıştır. Sonrasında bu tedaviyi bulanları, neden olanları, bütün tedavi ile ilgili bilgileri yok etmek istemektedir. Aynı zamanda insanlar tedaviyi, mutantların mutant olmasına neden olan genlerini yanına gelince yok edebilen, yanlarındayken bütün mutant özelliklerinin yok olduğu bir çocuk mutant sayesinde bulmuşlardır. Bu çocuğu da öldürmek Magneto'nun amaçları arasındadır.





Bunları öğrenen Logan, Storm ve geriye kalan bir kaç mutant ile birlikte Magneto'nun, araştırma merkezine yaptığı saldırıda karşılarında duracaklar, burada insanlar ile mutantlar, mutantlar ile mutantlar arasında kıyasıya bir mücadele yaşanacaktır.

Bu mücadele sırasında Logan, Magneto'ya mutantlığı yok eden iğneden yapacak ve Magneto, artık insan olacaktır. Sonrasında geride Magneto'nun yanında yer alan Jean kalmıştır ve Jean, çok güçlü yapısı ile bütün alandaki her şeyi yok edip, herkesi öldürmeye başlayacaktır ama Logan, Jean'in yanına kadar gidecek, kendisini sürekli iyileştirebilme özelliği olan Logan, bu özelliği sayesinde Jean'a ulaşacak ve yanında iken pençelerini çıkarıp, çok sevdiği halde Jean'i öldürecektir. 

Sonrasında bütün olaylar bitecek, Jean, prof. Charles ve Scott için cenaze töreni düzenleyecekler ve film böylelikle son bulacaktır.

Birbirinden ilginç ve farklı, çok yeni özellikleri olan mutantların bu bölümde olaylara katıldığı, Archangel gibi yeni karakterlerin ilgi çekici görüntüleri ile serinin üçüncüsü olan ve zevkle izleyebileceğiniz bir aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.