Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Ocak 2020 Pazar

Sinema: Carrie: Günah Tohumu - Carrie - Psişik Güçleri Olan Bir Kızın Zorlu Hayat Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Carrie: Günah Tohumu

Oyuncular; Chloë Grace Moretz, Julianne Moore, Judy Greer
Yönetmen; Kimberly Peirce
Tür; Gizem, Dram, Gerilim, Korku

Konusu; Film, arkadaşları tarafından dışlanan ve sürekli alay edilen Carrie White isminde aşırı dinci bir aileden gelen bir kızın, psişik güçler kazanması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, Margaret White'in Carrie'i doğurduğu anın görüntüleri ile başlamaktadır. Doğum sırasında Margaret, Carrie'yi öldürmek istemiştir ancak bunu yapamamıştır. Bu olay sonrasında aradan yıllar geçecek ve Carrie, lise çağında yetişmiş bir kız olarak okulda öğrenim görmeye başlayacaktır. Arkadaşları tarafından sürekli dışlanan Carrie, o sıralarda ilk kez adet geçirecek ve bunun ne olduğunu bilmediği için panik yapacak ve bu durum arkadaşları arasında alay konusu olacaktır.






Hatta Carrie'nin bu durumunu kameraya çekecekler ve yardımcı olmak yerine duş alanında bulunan bütün kız öğrenciler dalga geçeceklerdir. Bu olay sonrasında öğretmenleri Desjardin, Carrie'e gereken tedaviyi uygulayıp bilgilendirecek ve annesine haber vereceklerdir.

Okula gelip Carrie'yi alan annesi Margaret, aşırı dindar ve sapkın inançları yüzünden yaşananlardan Carrie'yi suçlu tutacak ve Carrie'yi dua etmesi için evlerindeki bir odaya kapatacaktır.

Bu sıralarda Carrie'de telekinetik bazı güçler ortaya çıkacak ve Carrie, kendine neler olduğunu anlamayacaktır. Odadan çıkarıldıktan sonra normal hayatına geri dönen Carrie, okuluna devam edecek ve bu sırada psişik güçlerle ilgili kitaplar okuyarak kendi yeteneklerini keşfetmeye başlayacaktır. Ancak diğer tarafta okulda arkadaşları, özellikle aralarından Chris Hargensen, Carrie ile uğraşmaktadır ve geçen günlerde adet geçirmesi ile ilgili çektikleri videoyu internete yüklemiş ve herkesin izlemesine neden olmuştur. Chris, bu yaptığından dolayı okul tarafından cezalandırılacak ve yıl sonu mezuniyet balosuna gelmesi yasaklanacaktır. Diğer tarafta ise Carrie ile dalga geçen kızlardan biri olan Sue Snell, yaptıklarından pişman olacak ve Carrie'nin gönlünü almak için erkek arkadaşı Tommy Ross'un, Carrie ile birlikte baloya gitmesini isteyecektir.




Bunun üzerine Tommy, Carrie'ye baloya gitmek için çıkma teklifinde bulunacak, ilk başta bununda arkadaşları tarafından hazırlanmış bir oyun olduğunu düşünen Carrie, kabul etmeyecek ancak Tommy'in ısrarları nedeni ile samimi olduğunu düşünüp baloya gitmeyi kabul edecektir.

Aynı zamanda psişik güçlerini tanıyan ve artık onları iyice kontrol etmeyi öğrenmiş olan Carrie, evde annesi ile ilgilide sorunlar yaşayacak ancak kendisine zor kullanan annesi artık Carrie'nin psişik güçleri yüzünden O'na zarar veremeyecektir. 

Baloya davet edildiği için çok sevinen Carrie, balo için elbise hazırlıkları yaparken diğer tarafta Chris, balo gecesi için Carrie'ye bir oyun hazırlamaktadır. Bunun için bir domuzu öldürerek kanını alırlar ve balo gecesi Carrie'nin üzerine dökmek için öncesinden gerekli yerlere yerleştirirler. Başına geleceklerden habersiz bir şekilde Carrie ve Tommy, baloya giderler ve çok mutlu olan Carrie'yi ve Tommy'i üzerinde oynanmış oylarla gecenin kralı ve kraliçesi seçerler ve üzerilerine kova dolusu kanın dökülmesi gereken alana getirirler. Seçilmelerinin sevinci ile insanları selamlarken Carrie'nin başından aşağı bir kova dolusu kan dökülecek ve bu durum Carrie'nin kendini kontrol edememesine neden olacak ve psişik güçleri ile her yeri darmadağın ederek bir çok insanın ölümüne neden olacaktır. Aynı zamanda bu sırada Tommy'de ölecektir.



Balo binasını tamamen yakarak oradan çıkan Carrie, her şeyin sorumlusu olan Chris ve erkek arkadaşını da yolda yakalayacak ve onlardan intikamını alacaktır.

Bu yaşanan olaylar üzerine panik ile evine giden Carrie, annesinden kendisine yardım etmesini isteyecek ancak annesi Carrie'in içinde bir şeytan olduğunu düşündüğü için O'nu öldürmeye çalışacaktır. Ancak bunu başaramayacak ve Carrie, annesini öldürecektir.

Annesi ölürken evlerine ise Sue gelecek ve Carrie'ye yardım etmeye çalışacak ancak Carrie, O'nu evden çıkaracaktır. Sonrasında Carrie, kollarında annesinin cesedi varken evin üzerine taş yağmuru yağdıracak ve evin altında kalarak kendisini de öldürmeye çalışacaktır. Bu olay sonrasında enkazın içinden çıkardıkları Carrie için cenaze düzenlenip mezar hazırlayacaklar ancak filmin son sahnesi olarak mezar taşları çatlamaya başlayacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Psişik güçleri olan bir kızın kötülük yapmaya zorlanmasıyla gelişen olayların sahnelendiği, Stephen King'in romanından uyarlanmış gizem, dram, gerilim ve korku filmidir.