Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Ocak 2020 Salı

Sinema: The Sisterhood - Gizli Bir Topluluğun Yasa Dışı Uygulamalarına Tanık Olan Bir Kadının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

The Sisterhood

Oyuncular; Claire Coffee, Lisa Berry, Siobhan Murphy
Yönetmen; Jean-François Rivard
Tür; Suç, Dram, Gerilim

Konusu; Film, kardeşlik adı altında kadınlardan oluşan gizli bir topluluğa üye olan ve sonrasında bu topluluğun içerisindeki yasa dışı olaylara tanık olan Ashley'in yaşadığı gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Ashley, eşinden başka bir kadın ile birlikte olduğu için ayrılmak zorunda kalan ve kızı Grace ile yalnız yaşayan bir şirketin finans bölümünde çalışan bir kadındır. Ayrıldığı eşi ile aralarında kızının velayetinin alınması ile ilgili sorunları olan Ashley, aynı zamanda şirkette beklediği terfiyi de alamayacak ve patronu tarafından da tacize uğrayacaktır. Bu olaylar üzerine bir gün kapısını uzun zamandır görüşmediği kardeşi Jazmen çalacak ve alkol bağımlılığından kurtulduğunu ve aynı zamanda kardeşlik adı altında bir topluluğa üye olduğundan bahsedecektir. Bu topluluğa Ashley'i de götürecek ve gizli bir şekilde faaliyet sürdüren bu topluluğun yöneticisi Daisy ile tanıştıracaktır.






Bu ziyaretinde kendi sorunlarından bahsetmek zorunda kalan Ashley, sonraki günlerde kardeşlikte bahsettiği sorunlarının teker teker çözüldüğünü görecek ve bu durum O'nun kardeşlik topluluğuna katılması için istek duymasına neden olacaktır. Kızının velayetini almıştır, maaşına zam yapılmıştır ve patronu Ashley'den özür dilemiştir ve tüm bunların üzerine Ashley, kardeşlik grubuna kendisinin katılımı için bir ritüel düzenlendikten sonra artık bağlılık yemini etmiş bir üyesi olur.

Sonrasında devletten gizli bir şekilde işlerini yürüten bu organizasyonun finans işleri ile ilgilenmesi için Ashley'i görevlendirecekler ve Ashley, kara paradan santaj ile insanlardan para almaya kadar bir çok konuda bu topluluğun yasa dışı işlerine tanık olacaktır. Daisy'in kendine ait başka konularda işler yapan şirketleri vardır ve bu topluluğun elde ettiği bütün paraları bu şirketlerin harcamalarına ekleyerek kara parayı yasallaştırmaya çalışmaktadırlar ve bu iş ile Ashley ilgilenmek zorunda kalacaktır. 

Bu durumun yasal olmadığını anlayıp karşı gelmiş olmasına rağmen topluluktan ayrılamayacak ve belirli bir süre istediklerini yapmak zorunda kalacaktır. Topluluğun bütün üyeleri toplumun her kesimine dağılmış durumdadır ve Ashley, güven verici olmaktan çıktığı için Daisy, O'nu sürekli takip ettirmektedir. Sonraki günlerde Ashley, kardeşi Jazmen'ın topluluğa yeni katılan bir üyenin sorunu olan bir kadına şiddet uyguladığına tanık olacak, artık topluluğun içinde olayların hep yasa dışı yollarla halledildiğine tamamen ikna olacaktır ve bunu engellemek için planlar yapmaya başlayacaktır.




Aynı zamanda Ashley'in kızından da haberleri vardır ve kızının güvenliği tehlike altındadır. Ashley'nin sözleri ve hareketlerinden şüphelenen Daisy, O'nu takip ettirecek, bu sırada Ashley, kendisinden önceki muhasebeci ile topluluktan nasıl kurtulduğunun yollarını öğrenip onları deşifre etmek için görüşmeye çalışacak ancak Pamela isimli bu kadın sonraki günlerde evinde ölü bulunacaktır. O'nunla bir iş birliği içine girmeye çalışan Ashley'in planlarını anlayan Daisy, kardeşi ile Ashley'i cezalandıracaktır.

Ashley'in yaptıklarının farkında varan Daisy, Ashley'i son kez uyaracak ve kızı ile tehdit ettikten sonra topluluktan ayrılmak istiyorsa annesinden kalan bütün mirası vermesi gerektiğini söyleyecek ve bunun üzerine Ashleybütün mirası çek halinde kardeşi Jazmen'a getirecektir. 

Ancak bununla yetinmeyecek, eski eşinin yeni sevgilisi olan polise bütün yaşadıklarını anlatacak ve birlikte yaptıkları bir plan sonrasında Daisy'i, Ashley'i yakalayıp tehdit ederken ve öldürmek üzereler iken suç üstü olarak yakalayacaklar ve Ashley ile bu sırada topluluktan ayrılmak isteyen kardeşi
Jazmen'da aklanarak kurtulacaklardır. Daisy'in yakalanması ve topluluğun deşifre olması ile film son bulur.

Dışarıdan oldukça pozitif görünen ama içerisinde yasa dışı bir çok olayın yaşandığı bir kadın örgütü topluluğunun içerisinde yaşanan gerilim dolu olayların sahnelendiği dram, suç ve gerilim filmidir.