Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Nisan 2020 Salı

Sinema: Kıyamet Yakındır - The Decline - Hayatta Kalabilmek İçin Eğitimler Veren Özerk Bir Kampta Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Kıyamet Yakındır - The Decline

Oyuncular; Marc Beaupré, Réal Bossé, Marilyn Castonguay, Guillaume Cyr, Isabelle Giroux
Yönetmen; Patrice Laliberté
Tür; Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, Dünya'da bir kriz yaşadığı zaman kendilerini korumak için eğitim almak amacıyla kampa katılan 6 kişinin yaşadığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Salgın, ekonomik kriz yada insanlık her hangi bir sebepten dolayı zor duruma düştüğünde tedbir almak, önceden kendini koruyabilmek amacıyla eğitimler veren Alain isimli bir uzman, kendisine ait geniş arazisinde hazırladığı özel ekipmanlarla bu işi yapmaktadır. Bir çok insan yakında kıyamet senaryolarının Dünya'da gerçekleşebileceğine inandığı için Alain'i sosyal medyadan takip etmektedirler ve eğitimler için 6 kişi, 2 kadın 4 erkek Alain'in kampına katılmaya karar vereceklerdir. Kampın bulunduğu arazide her yer karlarla kaplıdır ve kampa '' Hayatta Kalabilmek İçin Sürdürülebilirlik Özerk Kampı'' ismini vermişlerdir. 





Jeneratörden kümeslere, keçilerden yakacak odunlara, botanik bahçesinden korunaklı çadırlara kadar her ihtiyaçları kamp alanında sağlanmıştır. Aynı zamanda zor durumlarda kaçış için düzenlenmiş ve patikalardan oluşan, sürekli sağ taraftan giden yönü seçmeleri gereken bir yol hazırlanmıştır. 

Bu yolun dışındaki patikalar tamamen öldürücü tuzaklarla doludur ve bu tuzaklar, olası kıyamet anında kendilerini yağmalamaya gelen insanlar için hazırlanmıştır. Çadırda birlikte yaşayan insanlar için gece 10.30'dan sonra dışarı çıkmak yasaktır ve herkesin telefonlarını Alain toplamıştır. Silahla atışlar, botanik eğitimleri, avcılık gibi bir çok konuda eğitim almaya başlayan katılımcılar, son olarak bubi tuzaklarıyla hazırlanmış patlayıcılarla ilgili dersler almaya başlamışlardır. 

Patlayıcılarla ilgili dersleri aldıktan sonra ayrılacaklar ve aralarından François, elindeki patlayıcı maddenin patlaması sonrasında ağır bir şekilde yaralanacak ve hayatını kaybedecektir. François'in ölümünden sonra bir araya gelen kamp ekibi, başta Alain olmak üzere François'in cesedini kimselere haber vermeden gömmeyi ve polise bu konudan bahsetmemeyi önerecektir. Çünkü kamptaki silahlar ve patlayıcılar yasa dışıdır ve Alain, bu olay ortaya çıkınca hapse girecektir. Ancak herkes O'nun bu fikrine katılmayacak ve aralarından 4'ü, Anna, Sebastian, Helene ve Antonie, buna karşı çıkacaklardır. David'de Alain gibi düşünmektedir ve ertesi sabah bu konuya karar vermek için ayrıldıklarında, bir kaç saat sonra dışarıda Alain'in cesedi yaktığını göreceklerdir. 





Anna, bu durumu kabullenemeyince Alain tarafından darp edilecek ve bu olay sonrasında aynı fikirde olan 4 kişi, biran önce kamptan ayrılmaya karar verecekler ancak David'in silahla onlara engel olmaya çalışması ile karşılaşacaklardır.

Yinede gitmek için yola koyulacaklar ancak Alain, Anna'yı bacağından vuracak ve diğer üç kişi ormana doğru kaçmaya başlayacaklardır. Bu kaçış sırasında yanlış patikalara girecekler ve Sebastian, Alain'in hazırladığı tuzaklara takılarak hayatını kaybedecektir. Geriye Helene ve Antonie kalacak, ormanda tuzaklara dikkat ederek ilerlemeye devam edeceklerdir. Bu sırada bir erzak deposu bulacaklar ve içerisinden silah, gps aleti ve giysi alarak yollarına devam edeceklerdir. Alain ve David'de onları takip etmeye başlayacaktır.

Gece boyunca ormanda ilerleyen ikili, donmuş nehrin üzerinden geçerken Helene'in kırılan buzdan nehre düşmesi sonrasında gerilim dolu anlar
yaşayacaklar ancak Antonie, Helene'i kurtarıp geceyi O'na vücut ısısını vermek için sarılarak geçirecektir. Ertesi sabah kendilerine gelecekler ve arabalarının olduğunu yere gitmek için yola devam edeceklerdir. Sonunda arabalarının olduğu alana gelecekler ve Antonie'nin arabasına binip gitmeye çalıştıklarında, tekerin patlatıldığını görecekler ve bu sırada dışarıda pusu kurmuş olan David, Antonie'i silahla ateş ederek öldürecektir. Ateş altında kalan Helene ise kendini koruyacak ve askeri eğitim alt yapısı olduğu için bu çatışma sırasında David'i öldürmeyi başaracaktır. 




David'in ölümünden sonra O'nun silahını alarak kampa geri dönen Helene, burada Anna'nın da öldürüldüğünü görecek ve kamptaki bir çok yeri ateşe vererek, arabaların olduğu alana David'i kontrole gitmiş olan Alain'in gelmesini bekleyecektir. 

Alain, David'in ve Antonie'in öldüğünü gördükten sonra kar arabası ile yeniden kampa dönecek, kampa yaklaştığında Helene'in ateşli saldırısı altında kalacak ve aralarında aksiyon dolu bir mücadele başlayacaktır. 

Sonunda silahsız mücadele etmek zorunda kalacaklar ve askeri teknikler konusunda eğitimli olan Helene, Alain'i etkisiz hale getirecektir ve yaralı bir şekilde kar arabasına yerleştirip, polislere götürmek için yola çıkacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Hayatta kalmayı öğrenmek için katıldıkları bir eğitimde yaşam mücadelesi vermek zorunda kalan insanların gerilim dolu anlarına tanık olacağınız, sakin başlayan ve hareketli temposu ile devam eden aksiyon ve gerilim filmidir.