Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Kasım 2020 Salı

Sinema: Bu Gece Ormanda Kimse Uyumuyor - Nobody Sleeps in the Woods Tonight - Rehabilitasyon Amacıyla Issız Bir Ormanda Kamp Yapan Gençlerin Yaşadığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Bu Gece Ormanda Kimse Uyumuyor - Nobody Sleeps in the Woods Tonight

Oyuncular; Julia Wieniawa-Narkiewicz, Michal Lupa, Wiktoria Gasiewska
Yönetmen; Bartosz M. Kowalski
Tür; Gerilim, Korku, Aksiyon

Konusu; Film, teknoloji bağımlısı olan gençlerin bu alışkanlıklarından kurtulmaları için düzenlenen bir kampta yaşadıkları gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Bir postacı mektup bırakmak için ormanın içindeki ıssız bir eve gidecektir ve burada evin bodrumundan sesler geldiğini duyacak ve tahtalarla kapatılmış olan bu yeri açtığında, içeride bir şeyler görecek ve yardım etmek isterken içerideki şey, postacıyı çığlıklar içinde bodrum alanına çekecek ve film, bu olay üzerinden 30 yıl geçtikten sonra günümüz zamanına gelecek ve Çevrimdışı Yaşam Kampı için bir grup genç, kampın organizatörleri ile birlikte bu ormana geleceklerdir. Bu gençler çok fazla teknoloji ürünü bağımlısı oldukları için böyle bir kampa katılmışlardır ve çevrimdışı kalarak bu bağımlılıklarını yok etmeye çalışacaklardır. Herkes telefonlarını ve tabletlerini kamp başlarken bırakacak ve bu şekilde kamp başlayacaktır. Hatta bir papaz gelip bu bağımlılıklarından kurtulması için gençleri ve elektronik cihazlarını kutsayacaktır. 




Sonrasında gruplara ayrılan gençler, gözetmenleri ile birlikte üç günlük yol alacağı düşünülen maceraya çıkacaklardır. Bu sırada 30 yıl önce postacıyı çeken şey, O'na bakan bir kadını öldürdükten sonra kapalı kaldığı alandan çıkacak ve ormana gidecektir. Ve 5 kişilik bir grup, Julek, Zosia, Daniel, Bartek, Aniela ve gözetmenleri Iza ile birlikte yola çıkacaklardır. 

Sırtlarında kamp çantaları yol alırlarken parçalanarak öldürülmüş bir geyik görecekler ve bu sırada Zosia, ağaçların arkasından bir elin uzandığını görecek ama bundan kimseye bahsetmeyecektir. Ve gece olunca buldukları uygun bir alanda çadırlarını açacaklar ve kamp yapacaklardır. Gece herkes uyuduğunda dışarı çıkan Daniel ve Aniela, birlikte olacaklardır ve Aniela gittikten sonra gizemli olan o şey, ortaya çıkacak ve yaralar içinde dev bir insan olduğu anlaşılacak ve canavarımsı bu görüntüsü ile uyku çadırının içinde olan Daniel'i alarak öldürecektir. 

Sabah uyanan kampçılar, Daniel'ı bulamayacaklar ve etrafta kan izleri görünce panik yaparak O'nu aramaya başlayacaklardır. Julek, Zosia ve Iza, diğerlerini kamp alanında Daniel'ın gelmesi ihtimali üzerine bırakarak ormanda arayışa çıkacaklardır ve bu yaratığın evine ulaşacaklardır. Daniel'ı sormak için eve girdiklerinde kimseyi bulamayacaklar ve evin içinde arama yaparken bodrum katına ulaşacaklar ve içeri girdiklerinde Daniel'ın cesedini bulacaklardır. Tam çıkmak üzereler iken dışarıdan eve gelen insanımsı yaratığı görünce yeniden bodruma saklanacaklardır. Ancak bu yaratıkta içeri girecek ve diğer çıkıştan Julek ve Zosia kaçmayı başaracak ancak Iza, Daniel'in çalan telefonunu almak için bekleyecek ve bu sırada yaratık O'nu da öldürecektir ve kafatasını dışarı Julek ve Zosia'nın yanına atacaktır.




Diğer tarafta kendi eşcinselliğinden bahseden ve Aniela ile dertleşen Bartek, konuşması sırasında birden arkadan gelen yaratığın Aniela'nın kafasına bir ağaç sapladığını görecek ve kaçmaya başlayacaktır. Kaçtıktan sonra ormanın içindeki bir kiliseye denk gelecek ve içerideki rahip ile konuşacak, olanları anlatacak ve O'na yardım etmeye çalışan rahip, sonrasında Bartek'i bayıltıp ellerini bağlayacaktır. 

Ve dışarı çıkan rahip, biçme makinesinin çalıştığını görecek ve etrafı kontrol ederken yanına gelen yaratık, O'nu biçme makinesinin içerisine atarak öldürecektir. Bu sırada ellerindeki bağları çözen Bartek, kilisenin içinde saklanacak ancak yaratık O'nu da bulacak ve öldürecektir. Diğer tarafta Julek ve Zosia'da ormanda bir eve denk gelmişlerdir ve bu evde yalnız yaşayan yaşlı bir adam, onları evine almıştır ve yaratıkla ilgili gerçekleri anlatmıştır. 

Yıllar önce fakir bir anne, iki çocuğu ile birlikte bu ormanda yaşarmış ve çocuklar bahçelerinde oyun oynarken uzaydan gelen bir göktaşı ormanın içine düşmüştür ve düşen yeri incelemeye giden çocuklar, bir göktaşı örneğini alarak evlerine getirmişlerdir ve gece uyuduktan sonra göktaşının içinden ortaya çıkan bir oluşum, çocukların bedenleri ile bütünleşmiştir ve bu çocuklar bu olay sonrasında yaratığa dönüşmüştür. Bu durumu gören anneleri, sabah kalktığında çocukları bodruma kapatacak ve filmin başında gösterilen sahnede kadının yaratığın annesi olduğu ve O'nu beslediği ortaya çıkacaktır. Julek ve Zosia'ya gerçekleri anlattıktan sonra ne yapmak istediklerine kendilerinin karar vermesini söyleyecek ve onlarda Daniel'in cep telefonunu alarak yardım çağırmaya karar vereceklerdir ve bunun için yaratığın evinin bodrum katına gideceklerdir. Ancak gittiklerinde yaratığın orada cesetleri yemekle meşgul olduğunu görecekler ve biri O'nun dikkatini çekip bodrumdan çıkarmaya çalışırken diğeri de telefonu almaya çalışacaktır. Ancak planları tutmayacak ve yaratık ikisini de yakalayacak, Julek'i yaralayıp Zosia'yı da ayağından zincire bağlayacaktır. 








Ancak acıya dayanamayan Julek, Zosia'nın kendisini öldürmesini isteyecek ve Zosia, buna mecbur kalarak yapacaktır. Sonrasında ayağındaki zincirlerden kurtulmanın yolunu bulacak ve kaçmayıp, eline aldığı bir satır ile eve çıkarak yaratığı uyurken öldürecektir. 

Bu sırada ormandaki yaşlı adamın evinin kapısını biri açmaya çalışacak ve O'nun yaratık olduğunu düşünen yaşlı adam, kim olduğunu görmeden kapısının arkasından ateş edecek ve kapının arkasındaki kişinin Bartek olduğu ve aslında yaratığın O'nu öldürmediği ve kaçmayı başardığı ancak şimdi öldüğü ortaya çıkacaktır. Diğer tarafta Zosia, ormanda kaçıp ıssız bir alanda kız arkadaşı ile yalnız zaman geçiren polisi bulacak ve O'ndan yardım istedikten sonra arabası ile yol alırken, karşılarına çıkan diğer kardeş yaratık arabalarına çarpacak ve aşağı inen polisi canice öldürecektir. 

Bunun üzerine araba ile kaçmaya çalışan Zosia'ya saldırmaya başlayacak ancak Zosia, yaratığı araba ile bir kaç kere ezecek ve kaçmayı başaracaktır. Ancak belirli bir süre sonra evde öldürülen yaratıkta, araba ile ezilen yaratıkta kendilerine gelecekler ve ölmedikleri anlaşılacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Issız ve çok geniş bir ormanda çevrimiçi alışkanlıklarını yok etmek için kamp yapmaya giden gençlerin yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, oldukça fazla şiddet, vahşet ve kan görüntülerinin olduğu aksiyon, gerilim ve korku filmidir.