Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Mart 2021 Pazartesi

Sinema: Ejder Yürek: İntikam - Dragonheart: Vengeance - Bir Krallığa İyilik ve Barış Getiren Bir Ejderhanın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ejder Yürek: İntikam - Dragonheart: Vengeance

Oyuncular; Helena Bonham Carter, Joseph Millson, Jack Kane
Yönetmen; Ivan Silvestrini
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik

Konusu: Film, hain bir kralın hüküm sürdüğü bir krallığa iyilik ve barış getiren Sivety isimli ejderhanın hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Çok eski zamanlarda Dünya'da 7 ejderha ortaya çıkmıştır ve bunların hepsi DÜnya'nın ayrı bölgelerine dağılmış, biride Lukas'ın bulunduğu krallığa gelmiştir ve insanlara yardımcı olmuştur. Ancak zamanla insanlar bu ejderhayı hain ilan etmiş ve ejderha gözlerden kaybolmuştur. Bu olay üzerinden uzun bir zaman geçtikten sonra krallık açlıkla ve iç savaşla mücadele ederken Lukas'ın ailesi kırsal kesimdeki evlerinde bazı yağmacılar tarafından canice öldürecektir ve evlerini yakacaklardır. Bunun üzerine Lukas, evi terk edecek ve inekleri satarak krala yağmacıları şikayet edecek ancak sonuç alamayacaktır. 




Sonrasında krallıkta bir avcı bularak bu yağmacılardan intikam almak isteyecek ancak paralarını çaldıracaktır ve bunun üzerine kendisi bir kılıç alacak ve kılıç ustası O'na ejderhalardan bahsedince, ondan yardım alabileceğini düşünen Lukas, krallıktaki hain olarak anılan ejderhayı aramaya başlayacaktır. 

Ve dağları aşarak ejderhanın bulunduğu mağarayı bulacak ve onunla tanışacaktır. Dişi olan bu ejderha ile konuşan Lukas, ondan yardım isteyecek ve yağmacılardan bahsedecek ancak ejderha intikama sıcak bakmadığı için bu teklifini kabul etmeyecektir ve Lukas, mağarayı terk edecektir. Mağaradan çıktıktan sonra ormanda uyuya kalan Lukas, uyandığında başında beyaz bir at olduğunu görecek ve onuda alarak yoluna devam edecektir. 

Bu sırada daha önceden anlaşmaya çalıştığı avcı Darius ile karşılaşacak ve O'na paralarını geri getiren Darius'u, yağmacıları öldürmesi için kiralayacaktır ve birlikte yola devam edeceklerdir. Ve yağmacılardan birini pusuya düşürmek için saklandıkları yerde Darius, Lukas'a ejderhaya neden hain dediklerini anlatınca, arkalarındaki beyaz at ejderhaya dönüşecek ve Darius'un yalan söylediğini iddia ederek Lukas'a yardım edeceğini söyleyecektir. Aslında en başından bu yana beyaz at ejderhadır ve ejderhalar istedikleri hayvanların kılığına girebilmektedir. Ejderhanın yardım edeceğini duyunca Darius, yanlarından ayrılacak ve kısa bir süre sonra peşlerinde oldukları yağmacılardan biri, bulundukları alana gelecek ve yanındaki adamları ile aralarında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve Lukas'ın ailesini öldüren Kurt lakaplı yağmacı, uçurumdan düşerek yaralı bir şekilde gözlerden kaybolacaktır. 




Ejderha ise insan öldürme taraftarı değildir, oldukça iyi niyetli bir anlayışı vardır ve ağzından ateş yerine buz püskürtmektedir. Yollarına ejderha ile devam eden Lukas, sonrasında yağmacılardan bir diğerine daha ulaşacaklar ve O'nun da yanındaki adamları ile savaşarak ailesini öldüren diğer yağmacıyı esir alarak, diğer ikisinin yerini söylemesi için O'nu öldürmeyecekler ve hep birlikte diğerlerinin yanına gideceklerdir. 

Yılan isimli diğer yağmacı kadını bulduklarında Darius'un da burada olduğunu ve onlara saldırma planı yaptığını görecekler ve hepsi birlikte Yılan ve adamları ile savaşmaya başlayıp, hepsini öldüreceklerdir ve Yılan isimli yağmacıyı esir alacaklardır. 

Bu sırada ejderha, Yılan isimli kadına buz atmaya çalışırken buz, Darius'a gelecek ve bu etkiden ejderhada etkilenecektir ve Lukas, bu olay sonrasında yıllar öncesinden Darius'un çocukken ölümden O'nu ejderhanın kendi kalbinin yarısını vermesi nedeni ile kurtardığını öğrenecektir. Darius ve ejderha bu sebeple birbirlerine bağlıdırlar ve bu şekilde birbirlerine olan şeyler diğerini de etkilemektedir. Ve zamanında hain olarak anılmasına neden olan olayda budur, kalbini kralla değil başka biri ile paylaşmıştır ve kral yıllar önce kalbini kendisi ile paylaşmadığı için Siveth isimli bu ejderhayı hain ilan etmiştir. Ve Lukas ile Siveth'in yanından ayrılan Darius, sonrasında bu yağmacıların kral için çalıştıklarını anlayacak ve kral ve adamları, Darius'u tutsak alacaklardır. Bu sırada Oana isimli bir kızdan hoşlanan Lukas, Siveth'in de yardımları ile O'nunla tanışma fırsatı bulacaktır. Ancak diğer tarafta son yağmacı olan Akrep gelecek ve Yılan'ı tutsak olduğu yerden kurtarıp kaçıracaktır. 




Ve tutsaklıktan kurtulan Darius, yağmacıların krala çalıştığını Lukas ve Sivety'e anlatacak ve bu durumu bütün halka ispatlamak için gereken kağıtları bulmaya çalışacaklardır. Ancak kağıtların peşinde olan Sivety, diğer tarafta yağmacıların peşinde olan Lukas ve Darius'un hayatının tehlikede olduğunu anlayınca, kağıtları bulmaktan vazgeçecek ve onlara yardım için gelecektir. 

Lukas ve Darius'u son anda yağmacılar tarafından öldürülmekten kurtaracaktır. Aradan haftalar geçtikten sonra kendilerine gelecekler ve sonrasında kral ile yüzleşerek, yağmacılardan Kurt'u bulup halkın gözü önünde kralın onlara nasıl emir verdiğini anlatmasını sağlayarak kralı ifşa edeceklerdir. 

Ve bu duruma tanık olan askerler ve halk, herkes kralın yaptıklarını deşifre edecek ve halk tarafından krallığı sonlandırılacaktır. Ve bu olay sonrasında kralın Darius'un olmasına karar verilecektir ve Lukas'da Oana ile evlenecek, halk da artık Sivety'i hain olarak görmeyecektir ve mutlu bir şekilde yaşamaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Hain bir kralın hüküm sürdüğü bir krallıkta iyiliği getiren ejderha Sivety'in macera dolu hikayesini izleyeceğiniz aksiyon ve fantastik macera filmidir.