Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Mart 2021 Pazar

Sinema: Moana - Moana İsimli Bir Kızın Azim, Mücadele ve Sevgi Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Moana

Oyuncular; Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House
Yönetmen; Ron Clements, John Musker
Tür; Animasyon, Macera, Komedi

Konusu: Film, Dünya'yı bir yok oluşa sürükleyen Te Fiti'nin kalbinin çalınması sonrasında, bu kalbi yerine yerleştirmeye çalışan Moana'nın macera dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Maui isimli bir yarı tanrı, başlangıçta her yerin okyanus olduğu ve sonrasında kendi yaratma gücü ile yaşamı yaratan Te Fiti isimli başka bir tanrının kalbini çalmıştır ve bu sırada toprak ve ateşin tanrısı Te Ka ortaya çıkmış ve O'nunla mücadele ederken kendi sihirli oltasını ve çaldığı kalbi okyanusun derinlerine düşürmüştür ve Maui'den kimse haber alamamıştır. Ve bu olay ile Te Fiti'nin kalbi yerinde olmadığı için tüm Dünya'ya karanlık yayılmaktadır ancak efsaneye göre biri çıkacak ve Maui'yi bularak, Te Fiti'nin kalbini yerine koyacak ve herkesin hayatını kurtaracaktır. Ve mercan adasında yaşayan halkın yöneticisinin küçük kızı Moana, bu hikaye ile büyümüştür ve en büyük isteği adadan ayrılıp dış dünyayı tanımak olmuştur. 




Çok küçükken okyanus, Moana ile iletişim kurmuş O'na Te Fiti'nin kalbini vermiştir ancak Moana, çocuk olduğu için bunun ne anlama geldiğini anlamıştır. Ve zaman geçip büyüyünce babasından kalan yöneticilik makamını istemeyen Moana, yine de buna mecbur kalacak ve okyanusa açılamayacaktır. 

Ancak son günlerde adadaki ağaçların meyveleri bozulacak, balıklar azalacak ve Moana, okyanusa açılarak balık tutmayı önerecek ve babası buna izin vermese de deneyen Moana, ölüm tehlikesi geçirerek geri gelecektir. 

Artık okyanusun tehlikeli olduğunu düşünen Moana'ya büyükannesi halkının geçmişte aslında okyanusları gezen gezginler olduğunu ispatlayacağı eski teknelerin yerini gösterecektir ve O'na Te Fiti'nin kalbini vererek okyanusun küçükken O'nu seçtiğini ve okyanusa açılarak Maui'yi bulup Te Fiti'nin kalbini yerine koymasını sağlamasını söyleyecektir. Bu sırada hastalanan büyükannenin son sözleri Moana'ya biran önce gitmesi gerektiği olacaktır ve babası buna izin vermese de özel hazırlanmış yelkenli tekne ile Moana, okyanusa açılacaktır. Belirli bir süre okyanusta ilerledikten sonra sevimli horoz dostu Heyhey'in de geldiğini görecek ve okyanusun şiddetli halleri nedeniyle teknesi alabora olacaktır. Ve teknesi ile bir adada kendini bulan Moana, bu adanın Maui'in tutsak kaldığı ada olduğunu fark edecek ve kısa bir süre sonra Maui ile karşılaşıp O'na Te Fiti'nin kalbini yerine yerleştirmesini söylese de Maui, O'nu dinlemeyecek ve Moana'yı mağaraya kapatıp teknesini alıp kaçacaktır. Ancak mağaradan çıkan Moana, okyanusunda yardımları ile Maui'ye yetişecek ve kalbi yerleştirmesi konusunda, okyanusunda gücünü kullanarak O'nu ikna edecektir. 




Bu sırada karşılarına minik bulut korsanları çıkacak ve Te Fiti'nin kalbinin peşinde olan bu korsanlarla aksiyon dolu bir mücadele yaşayacaklar ve çaldırdıkları kalbi geri almayı başararak yollarına devam edeceklerdir. Ve Moana, Maui'yi kalbi yerine koyması konusunda ikna edecek ve Maui'de ilk iş olarak oltasını bulmaya gidecektir. 

Ve birlikte yaratık mağarasına girecekler, burada Moana, birbirinden ilginç ve vahşi yaratıkların saldırısına uğrayacak ve sonunda oltayı bulacaklardır. Ancak olta dev bir yengeçin üzerindedir ve O'nunla aksiyon dolu bir mücadele içine girdikten sonra oltayı alıp yollarına devam edeceklerdir. Maui ancak bu olta ile güçlerini kullanabilmektedir. 

Ve Te Fiti'nin adasına geldiklerinde burada dev lav tanrısı Te Ka'yı görecekler ve O'nunla mücadele eden Maui, bu mücadeleyi kaybedince Moana'ya bu işi yapamayacağını söyleyerek O'nu terk edecektir. Maui'nin gitmesi üzerine umutsuzluğa düşen Moana, okyanusun başka birini seçmesini isteyecek ve bu sırada büyükannesinin ruhu okyanusun içinden çıkarak yanına gelecektir ve O'na yardım edecektir. Büyükannesinin yardımları sonrasında gerçekleri anlayan Moana, okyanusa verdiği kalbi yeniden alacak ve tek başına Te Fiti'nin kalbini yerine koymak için yola çıkacaktır. Ve karşısına yine dev Te Ka çıkacak, Moana çok zor durumda iken O'na yardıma gelen Maui ile birlikte kalbi yerine yerleştirmeye çalışacaklar ancak Moana, anlayacak ki Te Fiti aslında Te Ka'dır, kalbi çalındıktan sonra bu hale dönüşmüştür ve yerleştirilmesi gereken spiral alanda Te Ka'nın bedeninin üzerindedir. Bunu anladıktan sonra Te Ka'ya kalbi gösteren ve O'nun gerçekte kim olduğunu kendisine hatırlatan Moana, kalbi yerine yerleştirecek ve şiddetli ve ateşli görüntüsü ile Te Ka, bir anda yemyeşil güzelliği ile Te Fiti'ye dönüşecektir ve her yere yeniden hayat gelecektir, bütün karanlıklar sona erecektir. 





Ve Maui'nin kırılıp yok olan oltasını yeniden veren Te Fiti, Moana içinde bir tekne yapacak ve yeniden halkının yanına gitmesini sağlayacaktır. Mercan adasına dönen Moana, burada sevgi ile karşılanacak ve halkınında artık okyanusa açılmasına sebep olacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Dünya'yı bir yok oluştan kurtarmak için macera dolu bir yolculuğa çıkan Moana isimli bir kızın yaşadığı olayları izleyeceğiniz macera, komedi ve animasyon filmidir.