Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Eylül 2020 Pazar

Sinema: Karakomik Filmler: Deli - Koleksiyon 2, Bölüm 1 - İşlemediği Suç Yüzünden Tutuklanan ve Sonrasında Akıl Hastanesine Yatırılan Güven'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Karakomik Filmler: Deli

Oyuncular; Cem Yılmaz, Büşra Develi, Özkan Uğur
Yönetmen; Cem Yılmaz
Tür; Dram, Gerilim, Komedi
Koleksiyon 2, Bölüm 1

Konusu; Bir taksi şoförü olarak çalışan Güven'in bir cinayet suçuna tanık olması ile sonunda akıl hastanesine kadar gitmesine sebep olan hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Güven, bir taksi şofürüdür ve taksi durağının olduğu mahallede Meral isimli bir kızdan hoşlanmaktadır. Bir gün bakkalda karşılaştığı Meral'e kur yapmak için sakız almak isteyecek ancak bu tavrı yanlış anlaşılacak ve sonrasında kendisini affettirmek için Meral'in çantasından çıkardığı biber gazını kendi gözüne sıkacaktır. Meral'e olan ilgisi ile günler geçerken bir gece sapa bir yolda bir müşteriyi alacak, oldukça kaba ve argo konuşan bu yolcu, biraz ilerde başka bir arkadaşının daha alınmasını isteyecek ve sarhoş olan bu iki arkadaş oldukça sessiz ve karanlık bir ormanın kenarında Güven'in kendilerini beklemesini söyleyerek arabadan ineceklerdir. Ormanlık alana giren bu iki arkadaşın ardından silah sesleri duyan Güven'de ormanlık alana girecek ve bu iki sarhoş arkadaşın keyfi olarak silah atışı yaptığını görecektir. 








Arkadaşlardan biri Güven'in de geldiğini görünce O'nun da kendilerine katılmasını isteyecek ve zorla Güven'e bir kaç el silah atışı yaptırdıktan sonra Güven'in elinde silah varken Güven'in elini iterek arkadaşının vurulmasını sağlayacaktır. 

Bunun üzerine panik yapan Güven, diğer katil olan adamı taksiye doğru götürecek ve burada polisi ararken katil tarafından darp edilerek bayıltılacaktır.

Kendine gelen Güven, kafasından ağır yara almıştır ve civardaki bir lokantaya giderek Güven ile pazarlık yapmaya çalışan katil, O'na suçu kabul etmesini söyleyecek ve para teklif edecektir. Aynı zamanda cinayette kullanılan silahı Güven'e verecek ve parmak izinden dolayı Güven, suçun üzerine kalacağına inanacaktır. Bu durumu kullanan katil, Güven tuvalete gittiğinde kaçacak ve Güven geri geldiğinde yerinde akıl hastası Tuncay isminde bir adamı görecektir. Tuncay'a ve garsona katilin yerini sorduğunda bir cevap alamayacak ve sonrasında Tuncay, taksi ile kendisini götürmesini isteyecektir. Güven, buna razı olmayınca Tuncay, taksici müşteri seçiyor bahanesi ile polisi arayacak ve Güven'i kendisini götürmesine ikna edecektir. Bunun üzerine Tuncay'ı taksiye alan Güven, O'nu Bakırköy Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesine götürecek ve Tuncay'ı bıraktıktan sonra yoldaki polis ekipleri, Güven'i elindeki silah ile yakalayacaklar ve merkeze götürdüklerinde Güven tüm yaşadıklarını itiraf edecektir. Ancak O'nun bu söylediklerine polisler inanmayacak, delil yetersizliği yüzünden Güven, suçlu durumuna düşecektir. Kendi suçsuzluğunu ispatlayamayan Güven, bu durumda sinir krizleri geçirecek ve üzerini başını yırtarak kendisine bunları yapanların ortaya çıkmasını isteyecek ve delirdiğini ifade edecektir. 









Bu olaylar üzerine polisler Güven'i akıl hastanesine yatıracaklar ve burada Güven, Tuncay ile karşılaşacaktır. Tuncay, yanında Kılçık, Sakal, Mübaşir ve Amfibik isimli akıl hastaları ile birlikte takılmaktadır ve Güven'in de deli raporu almak istediğini sanmaktadırlar. 

Güven'in işlediği suçtan yırtmak için deli raporuna ihtiyacı olduğunu sanacaklar ve Güven'in kapatıldığı odadan O'nu gizlice kaçırarak kurula çıkmadan önce akli dengesini yitirmesi için elektro şok cihazına bağlatacaklardır. Oysaki Güven, suçsuz olduğunu söylemektedir ancak hapishaneye yatmak korkusundan dolayı bunu kabul edecek ve elektro şok cihazına bağlandıktan sonra akli dengesini yitirecektir. Aynı zamanda bu olaylar olurken polislerde gerçek katili bulmuştur ve Güven'in suçu temize çıkmıştır. 

Bunun üzerine hastaneye gelen polisler, Güven'in suçsuz olduğu ve salıverilmesi gerektiğini söyleyecekleri sırada kurulda akli dengesini yitirdiğini görecekler ve Güven'in artık bu hali ile hastanede kalması uygun görülecektir. Aynı zamanda Güven, hastaneye ilk geldiğinde Meral'in oraya girdiğini görmüştür ve akli dengesini yitirdikten sonrada Meral, hemşire olarak Güven'i tekerlekli sandalyeyle alıp bakım yapmak için götürecektir ve Güven'in Meral ile ilgili olan hayali, hiç konuşmadan göz göze bakışması gerçek olacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

İşlemediği bir suç yüzünden tutuklanan ve sonrasında akıl hastanesine yatırılan ve bir çıkmazın içinde sürüklenen Güven'in hikayesine tanık olacağınız, serinin üçüncüsü olan dram, gerilim ve komedi filmidir.