Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Eylül 2020 Pazar

Sinema: Karakomik Filmler: Emanet - Koleksiyon 2, Bölüm 2 - Bir Yarışma Programına Katılan Birol'un Trajikomik Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Karakomik Filmler: Emanet

Oyuncular; Cem Yılmaz, Çağlar Çorumlu, Özge Özpirinçci
Yönetmen; Cem Yılmaz
Tür; Dram, Komedi
Koleksiyon 2, Bölüm 2

Konusu; Bir televizyon programına katılmak için İstanbul'a giden Birol'un karşılaştığı trajikomik olayları konu almaktadır.

Özeti; Birol, babası vefat ettikten sonra kendisine kalan bir miktar para ile Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılmak için İstanbul'a gidecektir. İstanbul'da bir otele yerleşecek ve burada odayı Yetenek Sizsiniz programına katılan Ayhan isimli başka bir dansçı ile paylaşacaktır. Ayhan ile tanışan Birol, kendisinin de yarışmaya katılacağını söyleyecek ve kendi grubunda bir kişinin eksik olması üzerine Ayhan, Birol'a kendi dans grubuna katılmasını teklif edecektir. Bu teklifi kabul eden Birol, ertesi gün Ayhan Kumacı Dans Grubu ekibi ile birlikte yarışmaya katılmaya gidecek ve kuliste üzerinde zombi kıyafeti varken Kalbim Sende isimli programın yıldızı olan Deniz isimli kadın ile karşılaşacaktır. İçten içe Deniz'e hayran olan Birol, burada kendisi ile ufak bir sohbet edecek ve sonrasında yarışmaya katılacaktır. 





Geçmişte trafik kazası geçirdikten sonra sol kolunu hareket ettiremeyen Birol, Ayhan'ın dans grubu ile Acun Ilıca'nın Yetenek Sizsiniz programına çıkacak ve burada iki evet ile yarışmayı kazanacaklardır. 

Ancak Birol, tek başına da yarışmaya katılmak istemektedir ve Ayhan'ın gösterisi sırasında Acun ve ekibine bu durumdan bahsedince, Ayhan ile aralarında anlaşmazlık çıkacak ve bu yüzden artık görüşmeyeceklerdir ve gruptan ayrılacaktır. Ertesi günlerde Ayhan, otelden de ayrılacak ve Birol, odasında yalnız kalmaya başlayacaktır. 

Bu sırada otelde iken Deniz'in programını izlemeye başlayan Birol, aynı zamanda Yetenek Sizsiniz yarışmasını aramaya devam edecek ancak geri dönüşler olmayacaktır. Diğer taraftan otelin sahibi olan Selim'de Kalbim Sende programındaki Deniz'den hoşlanmaktadır ve telefonla arayarak Deniz'e talip olacaktır. Ancak Deniz, Selim'i kendisine uygun bulmayacak ve teklifini reddecektir. Bu duruma sevinen Birol, sonrasında kendisi Kalbim Sende programını arayacak ve randevu alacaktır. Selim'in Deniz'den aldığı olumsuz cevap sonrasında üzüldüğünü gören Birol, O'na otelde çalışan Nuray ile ilgili ön ayak olarak çöpçatanlık yapacaktır ve otelinde çalışan Nuray'ın farkına varan Selim, Nuray'dan hoşlanmaya başlayacaktır. Ertesi gün yarışmaya katılacak olan Birol, istek üzerine takım elbiseli bir şekilde hazırlanıp programın yapıldığı yere gidecek ve burada programa katılacak olan damat adayları ile belirli bir süre sohbet ettikten sonra programa katılmak için makyajının yapılmasını bekleyecektir. Ancak bu sırada programın yıldızı olan Deniz, kulise gelecek ve peşindeki menajeri ile kavga edecektir. 








Eski menajeri ile kavga edip odasına kapanan Deniz'in çığlıklarını duyan Birol, O'na yardım etmek için odaya girecek ve çıkan tartışma sonrasında Deniz, menajerinin kafasına küçük bir televizyonu atacaktır ve adam bayılıp yere düşecektir. 

O'nun öldüğünü sanan Birol ve Deniz, acele ile kulisten çıkacaklar ve Birol'un kaldığı otele geleceklerdir. Burada üzerini değiştiren Deniz, menajerini öldürdüğünü düşündüğü için panik içindedir ve Birol ile birlikte otelden ayrılacaklardır. Sonrasında bir lokantaya giderek konuşmaya başlayacaklar ve burada Deniz, programın tamamen bir sistem olduğundan, kendisinin bu sistemin parçası olduğundan, aslında yaşananların samimiyetten uzak düzmece olaylar olduğundan bahsedecek ve Birol'un kendisini unutmasını isteyecektir. 

Bu cinayetin duyulmasından korkan Deniz, aynı zamanda Birol'un kendisini ifşa edeceğini de düşünerek telaş yapacak ve lokantanın yanından kalkan Gebze otobüsüne binerek uzaklaşacaktır. Ancak gitmeden önce son kez tuvalete girecek ve tuvaletin önünde Deniz'i bekleyen Birol, O'na otobüse binmeden önce babasından kalan çakısını ve bir miktar para verecektir. Parayı ve çakıyı alan Deniz, Birol'un kendisini işfa edeceğinden korkarak Birol'u tuvaletin arkasındaki sapa yere götürecek ve burada O'nu bıçaklayarak cebindeki parasını da alıp otobüse binip olay yerinden ayrılacaktır. Bu olay sonrasında yaralanan Birol, kanlı ve yaralı bir şekilde yürümeye çalışırken olay yerine polisler gelecek ve lokantanın ekranında yayınlanan dans grubu ile olan görüntüleri sırasında yere yığılacaktır. Aradan belirli bir süre geçtikten sonra yeni bir program olarak Saba Tümer, Neredesin Sen isimli bir program düzenleyecek ve konusu da Deniz'in kaybolması olacaktır. 







Programa Deniz'in menajeri, Birol, Birol'un abisi ve otelci ve Nuray'da katılacak ve hep birlikte Deniz'in geri dönmesini ve ortaya çıkmasını isteyeceklerdir. Ardından programa Yetenek Sizsiniz yarışmasında 3. olan Ayhan Kumacı ve dans grubu da çıkacak ve bu sahte görüntüler eşliğinde film son bulacaktır.

Kendince iyi niyeti ile bir yarışma programına katılmaya karar veren Birol'un, bir sistemin parçası olmasına kadar giden trajikomik hikayesini izleyeceğiniz, serinin dördüncüsü olan ve yer yer gerilim sahneleri de bulunan dram ve komedi filmidir.