Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Ekim 2020 Cuma

Sinema: Anormal Kahramanlar - Freaks: You're One of Us - Süper Güçleri Yüzünden Toplumdan Soyutlaştırılan İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Anormal Kahramanlar - Freaks: You're One of Us

Oyuncular; Cornelia Gröschel, Tim Oliver Schultz, Wotan Wilke Möhring
Yönetmen; Felix Binder
Tür; Aksiyon, Dram, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Diğer insanlardan farklı olarak süper güçleri olan bazı insanların toplumdan soyutlanmaya çalışılması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Wendy, eşi ve bir çocuğu ile yaşayan ve bir restoranda garsonluk işi ile uğraşan bir kadındır. O gün iş yerine gittiğinde dışarıya çöpleri çıkarırken çöpleri karıştıran bir evsiz O'na sen bizden birisin diyecek ve Wendy, hiç bir şey anlamayacaktır. Ve aynı evsiz, gece eve giderken Wendy'in yolunu kesecek ve O'na hapları bırakmasını söyleyecektir. Wendy'in kullandığı haplar O'nun süper güçlerinin ortaya çıkmasını engellemektedir ve evsiz, söylediklerinin doğru olduğunu ispatlamak için kendisini köprüden aşağı atacak, bir kamyonun altında kalacak ancak yara bile almayacaktır. Bunun üzerine doktoru ile görüşen Wendy, doktorunun ilaçlarını arttırdığını öğrenecek ve ertesi gün iş yerinde yine aynı evsizi görünce kendisi ile ilgili süper güçlerinin olduğunu düşünmeye başlayacaktır. Ve eve gittiğinde hapları almayı bırakacak, ertesi gün işe gittiğinde metal tepsiyi çok basit bir hareketle yamulttuğunu fark edecektir. İş çıkışında ise her zaman kendisine laf atan serserilerle karşılaşan Wendy, onlarla tartışmaya başlayacak ve süper güçleri ortaya çıkacaktır. Hepsini tek bir yumruk ile metrelerce öteye fırlatacak ve kendisindeki gücü fark edip evine dönecektir. 






Ancak Wendy'in bu durumu devlet kontrolündedir ve doktoru randevusuna gelmediği için iş yerine gidecek ve Wendy'i haplarını bırakmaması konusunda uyaracaktır. Hapları kullanmaya devam ettiğini ima eden Wendy, iş yerinde patronuna da gücünü gösterecek ve sürekli kendisine kızan patronu artık Wendy'den korkmaya başlayacaktır. 

Bu yaşananların üzerine kendi yaşam yerinin adresini veren diğer evsiz süper gücü olan Marek isimli adama ulaşacak ve O'ndan tüm gerçekleri öğrenecektir. Wendy gibi Dünya'da bir çok süper güçleri olan insanlar vardır ve hükumetler bu insanları toplumdan gizlemektedirler, bu insanları uyuşturup kendi potansiyellerini anlamalarını istememektedirler. Marek ile konuşması biten Wendy, evine dönecek ve çocuğu ile top oynadığı sırada gücünü kontrolsüz kullandığı için top çok uzaklara gidecektir, kasaba dışına kadar çıkacaktır. 

Ve o gece kendi doktorunun odasına gizlice giden Wendy, iş arkadaşı Elmar'ın da aynı şekilde aynı doktora gittiğini ve aynı hapları kullandığını öğrenecek ve Elmar'ın evine giderek O'nu bu konuda aydınlatacaktır. Ve artıK Wendy, hiç çekinmeden güçlerini her yerde kullanmaya başlayacaktır. Ve kendisini tanıyan Elmar karşısına çıkacak ve haplarını kullanmadığı için kendi süper güçlerini fark ettiğini ve elektriği kontrol edebildiğini söyleyecektir. Sonrasında birliktelerken Wendy, bir bankamatik soyacaktır. Yaşananların ardından birlikte iyi bir şeyler yapmanın doğru olduğunu düşünecekler ve gittikleri bir barda kötü insanlara dayak atacaklardır. Bunların üzerine Elmar'ı da Marek ile tanıştıran Wendy, burada kendileri gibi olanları kapattıkları bir kliniğin olduğunu ve aslında oranın özel insanları kapattıkları bir hapishane olduğunu öğreneceklerdir. Ve üçü bir olarak kliniktekileri kurtarmaya karar vereceklerdir. Diğer tarafta Wendy ve Elmar'ın barda dayak attığı insanlar onlar hakkında polislere bilgiler vermiştir ve klinik çalışanlarının artık dikkatini çekmişlerdir.






Wendy, Elmar ve Marek, hazırlanarak kliniğe baskın düzenleyecekler ancak bekçilere yakalandıkları için başarılı olamayacaklardır. Elmar, kendisindeki elektro güç ile bütün bekçileri etkisiz hale getirecek, güçlerini kontrolsüz kullandığı için Wendy ve Marek ile tartışacaklardır ve bu olay üzerine Elmar, Marek'i ispiyonlayacak ve klinik yetkilileri yaşadığı yerden Marek'i alacaklardır. 

Sonrasında Elmar, Wendy ile birlik olarak süper kahramanlar gibi yaşamak isteyecek ancak Wendy, buna karşı çıkacaktır. Aynı zamanda kendisini aldattığını düşünen eşi ile de sorunlar yaşamaya başlayan Wendy, O'na gerçekleri anlatacak ancak anlamayacaktır. Sonrasında Elmar'ı bulan Wendy, O'nun babasını öldürmeye çalıştığını görecek ve Wendy'i de bayıltan Elmar, O'nu da klinik yetkililerinin bulmasını sağlayacaktır. Wendy, gözlerini açtığında kendisini doktorun karşısında ve güçlerini bastıran serum takılmış halde bulacaktır. 

Ve Wendy'i de Marek'in bulunduğu diğer süper güçleri olan insanların haps edildiği kliniğe alacaklardır. Ancak Elmar buraya gelecek ve Wendy ile görüşüp O'nun tüm bunları kabul etmesinin nedeninin ailesi olduğunu düşünecek ve Wendy'in ailesini öldürmeye gidecektir. Bu sırada klinikteki diğer hastalar kaçmayı başaracak ve Wendy'de ailesini korumak için Elmar'ın peşinden gidecektir. Bu sırada Wendy'e açılan ateşten O'nu korumak için güçleri baskılanmış şekilde olan Marek hayatını kaybedecektir. Ailesinin yaşadığı eve giden Wendy, burada Elmar'ın ailesini tutsak aldığını görecek ve elektrik geçirmez eldivenler sayesinde Elmar'ı etkisiz hale getirmeyi başaracak ve klinikten gelip Elmar'ı alacaklardır. Wendy ise Marek'in bıraktığı işi devam ettirecek ve kendisi gibi süper güçleri olan insanları bularak onları aydınlatacak ve ailesinden ayrı bir hayat sürmeye başlayacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Süper güçleri olan insanların anormal olarak algılanması ile toplumdan soyutlanması sonrasında yaşananların konu edildiği, farklı bir süper kahraman filmi gibi izleyebileceğiniz aksiyon, dram ve fantastik bilim kurgu filmidir.