Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Aralık 2020 Cuma

Post Apokaliptik Filmler Listesi - Kıyamet Sonrası Dönemi İle İlgili Filmler Listesi

Kadaver - Cadaver

Oyuncular; Gitte Witt, Thomas Gullestad, Thorbjørn Harr
Yönetmen; Jarand Herdal
Tür; Dram, Gerilim, Korku

Konusu; Post Apokaliptik bir zamanda geçen filmde, açlıktan ne yapacağını şaşırmış olan bir toplum üzerinde oynanan canice oyunlar konu alınmaktadır.

Özeti için tıklayınız.

Yol - The Road

Oyuncular; Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Guy Pearce, Charlize Theron
Yönetmen; John Hillcoat
Tür; Post Apokaliptik, Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Post Apokaliptik bir zamanda geçen filmde, bir baba ve oğlun kaynakların tamamen yok olduğu ve insanların yamyamlaştığı bir dünyada yaşadıkları olaylar konu alınmaktadır.

Ben Anneyim, I Am Mother

Oyuncular; Clara Rugaard, Hilary Swank, Rose Byrne
Yönetmen; Grant Sputore
Tür; Dram, Post Apokaliptik, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Post apokaliptik bir zamanda geçen filmde her yer robotların hükmü altına girmiştir ve insanların dünya gezegenini kötü bir şekilde kullanması nedeni ile bu robotlar bütün insanları yok etmişlerdir. Ve robotlar, kendi bildikleri yöntemlerle yeni insanlar yaratmayı düşünmektedirler. Öyle ki bütün robotların bilinci, tek bir bilinç şeklinde çalışmaktadır. Yani hepsi aynı zihni kullanmaktadır ve bu robot zihninin ismi de Anne olarak geçmektedir.


Seni Hala Görüyorum - I Still See You

Oyuncular; Amy Price-Francis, Bella Thorne, Dermot Mulroney, Richard Harmon
Yönetmen; Scott Speer
Tür; Gizem, Dram, Fantastik, Gerilim

Konusu; Film, bir bilim araştırma tesisinde yapılan çalışmanın çok büyük çapta bir patlamaya neden olması sonrasında ölen insanların kalıntı olarak adlandırdıkları hologramik görüntüleri ile yaşanan bir dünyada gelişen olayları konu almaktadır.


Ölümcül Deney Serisi, Resident Evil Series

Oyuncular; Milla Jovovich, Eric Mabius, Michelle Rodriguez
Yönetmen; Paul W.S. Anderson

Konusu; Film, Umbrella isminde bir şirketin kendi  oluşturduğu biyolojik silah olan virüsü insanlığa bulaştırması sonucu, insanların birer zombiye dönüşmesini ve sonrasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Serinin Özeti İçin Tıklayınız.
IO

Oyuncular; Margaret Qualley, Anthony Mackie, Danny Huston
Yönetmen; Jonathan Helpert
Tür; Post Apokaliptik, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Bir post apokaliptik film olan IO'da, dünyada atmosfer artık çok zehirlidir ve insanlar hava alamadığı için gezegeni terk etmek zorunda kalmışlardır ve bu dünyadan göç edişleri sırasında bir uydu olarak IO isminde bir merkezi kullanırlar. 


Ben Efsaneyim, I am Legend

Oyuncular; Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan
Yönetmen; Francis Lawrence
Tür: Post Apokaliptik, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Baş rolünde Will Smith'in oynadığı bir zombi filmidir. Filmde dünya zombi virüsünden etkilenmiştir ve hayatta kalan çok az insan vardır ve Robert'te bunlardan biridir. Yalnız başına hiç bir insanın kalmadığı bir metropol şehrinde yaşamaktadır. 

Özeti için tıklayınız.

Mad Max; Furry Road

Oyuncular;Tom Hardy, Charlize Theron, Zoë Kravitz
Yönetmen; George Miller
Tür; Distopik, Post Apokaliptik, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Post apokaliptik bir zamanda geçen filmde, dünya artık kurak bir çöl haline gelmiştir ve geriye kalan insanların çoğu yarı ömürlü olarak adlandırılan insan tipindedir, yani bazı uzuvları tam olarak işlevini göremez ve çok az insan tam ömürlü insan olarak hayatta kalmıştır. 


Ateş Krallığı - Reign of Fire

Oyuncular; Christian Bale, Matthew McConaughey, Izabella Scorupco
Yönetmen; Rob Bowman
Tür; Post Apokaliptik, Aksiyon, Fantastik, Gerilim

Konusu; Post apokaliptik bir zamanda geçen filmde ejderhalar dünyayı etkisi altına almıştır ve geride kalan az sayıdaki insanlar öldürücü ejderhalar karşısında yaşam mücadelesi vermektedirler.


Andron - Siyah Labirent - The Black Labyrinth

Oyuncular; Alec Baldwin, Michelle Ryan, Danny Glover
Yönetmen; Francesco Cinquemani
Tür; Ütopik, Post Apokaliptik, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, insanların köle gibi yaşadığı post apokaliptik bir dönemde, 10 kişinin içerisinde yaşam mücadelesi verecekleri ileri teknoloji bilgisayar sistemi ile yönetilen bir labirente koyulması ile yaşanan aksiyon dolu mücadeleyi konu almaktadır.


Kargo - Cargo

Oyuncular; Martin Freeman, Anthony Hayes, Caren Pistorius
Yönetmen; Ben Howling, Yolanda Ramke
Tür; Dram, Gerilim, Post Apokaliptik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, dram ağırlıklı farklı bir senaryosu olan zombi filmlerindendir. Aksiyondan çok dram dikkat çekmektedir. 

Koloni, The Colony

Oyuncular; Laurence Fishburne, Kevin Zegers, Bill Paxton
Yönetmen; Jeff Renfroe
Tür; Post Apokaliptik, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya'nın artık buz çağına girmiş olması sonucu sürekli karın yağdığı bir atmosferde koloniler olarak yerin altında yaşamaya çalışan insanların yaşam mücadelesini ve bu insanlara saldıran yamyam insanlarla aralarında geçen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Açlık Oyunları Serisi, The Hunger Games Series


Oyuncular; Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Yönetmen; Gary Ross

Konusu; Film, yoksullar ve zenginler olarak ikiye ayrılmış toplumun, zengin kısımdaki insanların yoksul kesimdeki insanları yavaş yavaş yok etmesini ve kullanmasını, bu sırada düzenlediği yarışmalarla da kendilerine eğlence çıkarmasını konu almaktadır, ve filme ismini veren yarışma Açlık oyunları isimli yarışma bu toplumdaki yoksulların birbirlerini öldürmesi üzerine kurulu olan bir yarışmadır.


Uyumsuz Serisi, Divergent Series


Oyuncular; Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet
Yönetmen; Neil Burger

Konusu; Dünyanın geri kalanının yok olduğunu düşünen bazı insan toplulukları, kendi aralarında çevresi duvarlarla örtülü bu yaşadıkları şehirde beş gruba ayrılmışlardır. Bu gruptakiler, zeki olanlar mantık ve bilgiye değer verenler, bunlar bilgelerdir, her şeyi bilirler. Barışcıllar toprağı ekerler, bu onlar için iyilik ve ahenk demektir, her zaman mutludurlar. Adiller dürüstlüğe ve disipline değer verir, doğruyu söylerler, bazen söylemelerini istemeseniz bile. Birde korkusuzlar vardır, onlar koruyuculardır, askerler, polisler, cesur, korkusuz ve özgürdürler. Bazıları cesurların deli olduğunu düşünürler, bir bakıma öyleler. Ve fedakarlar, diğerleri onlara tutucu diyorlar, basit hayatlar yaşıyorlar, özverili, kendini başkalarına yardıma adamış, hiç bir yere uyum sağlayamayan grupsuzlara bile yardım edip onları besliyorlar. Kamu çalışanları oldukları için devleti yönetmek için onlara güvenilmektedir. Toplumda her şey işler ve herkes nereye ait olduğunu bilir, uyumsuzlar hariç.


Kıyamet Gecesi - Vanishing on 7th Street

Oyuncular; Hayden Christensen, Thandie Newton, John Leguizamo
Yönetmen; Brad Anderson
Tür; Post Apokaliptik, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, aniden gelen bir karanlık sonrasında yok olan bütün insanların arasından geriye kalan bir grup insanın yaşadığı gizem ve gerilim dolu anları konu almaktadır.


İnsanlığın Sonu, Extinction

Oyuncular; Matthew Fox, Jeffrey Donovan, Quinn McColgan
Yönetmen; Miguel Ángel Vivas
Tür; Post Apokaliptik, Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Bir kıyamet sonrası senaryosu olan filmde Lost dizilerinden tanıdığımız Matthew Fox, Patrick ismiyle rol almaktadır. Film zaten genellikle üç kişi arasında geçmektedir. Patrick, Jack ve Lulu.


9, Dokuz, Nine

Oyuncular;  Elijah Wood, Jennifer Connelly, Christopher Plummer
Yönetmen; Shane Acker
Tür; Post Apokaliptik, Macera, Dram, Animasyon

Konusu; Dünyada robot üretebilen yapay zekaya sahip bir makine üreten bilim adamının, bu icadını kötü emelleri için kullanan insanlar yüzünden dünyada robotlar ve insanlar arasında savaşlar çıkmış ve robotlar insan ırkını yok etmişlerdir. Bunun üzerine kalan son insan olan bilim adamı, kendi ruhunu 9 tane bez bebeğe ayırarak dağıtmıştır ve film, bu oluşumdan sonra kendilerine gelen bez bebeklerin yaşadığı olayları konu almaktadır.


Radyo Dalgası - Radioflash

Oyuncular; Brighton Sharbino, Dominic Monaghan, Fionnula Flanagan, Will Patton
Yönetmen; Benjamin McPherson
Tür; Post Apokaliptik, Dram, Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, elektromanyetik bir dalganın ülkedeki bütün elektriği kesmesi nedeni ile kaos ortamına dönüşen toplumdan uzaklaşmaya çalışan baba ve kızın dram, macera ve gerilim dolu hikayesini konu almaktadır.


Ölümcül Makineler, Mortal Engines

Oyuncular; Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving
Yönetmen; Christian Rivers
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera, Bilim Kurgu 

Konusu; Post apokaliptik bir zamanda geçen filmde, insanların yüksek teknolojik silahları kullanması nedeniyle dünya artık yaşanmaz bir hale gelmiştir. Yeryüzü artık yaşanılacak bir alan olmaktan çıkmıştır ve bunun üzerine hayatta kalan insanlar yürüyen şehirler şeklinde dev makineler icat etmişlerdir ve bunların üzerinde yaşamaktadırlar. 


Maymunlar Cehennemi 2, Şafak Vakti, Dawn of the Planet of the Apes

Oyuncular; Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman
Yönetmen; Matt Reeves
Tür; Post Apokaliptik, Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, serinin birinci filminden sonra dünya genelinde çıkan maymun gribiyle dünya nüfusunun çok azalması üzerine, geride kalan insanlarla ormandaki maymunlar arasında yaşanan savaşları ve mücadeleleri konu almaktadır.


Su Dünyası - Waterworld

Oyuncular; Kevin Costner, Jeanne Tripplehorn, Dennis Hopper
Yönetmen; Kevin Reynolds
Tür; Distopik, Post Apokaliptik, Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, kutuplardaki buzulların erimesiyle bütün Dünya'nın sular altında kaldığı bir gelecekte yaşanan macera ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Labirent Serisi, The Maze Runner Series

Oyuncular: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie,Ki Hong Lee, Jacop Latimore, Blake Cooper
Yönetmen: Wes Ball

Konusu: Genel olarak, Post apokaliptik bir zamanda insanları çılgın bir zombiye çeviren ışın isimli bir virüsün insanlar üzerindeki etkilerinin konu edildiği filmde aynı zamanda, kendilerini tedavi bulmak amacı ile toplumun diğer kalanından ayrı tutan bazı bilim insanlarının bu geri kalan insanlar üzerinde zorla yaptıkları deneyleri ve bu deneylerden kurtulmayı isteyen insanların mücadelelerini konu almaktadır.



28 Hafta Sonra - 28 Weeks Later

Oyuncular; Robert Carlyle, Rose Byrne, Harold Perrineau
Yönetmen; Juan Carlos Fresnadillo
Tür; Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Rage isimli insanları vahşi bir zombiye çeviren virüsünün, Britanya adalarına yayılması ve bitmesi ardından bölgeye yeniden insanların yerleştirilmesi ile virüsün yeniden ortaya çıkarak gelen insanları zombiye çevirmesini ve bu sırada yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.


Sıcak Kalpler - Warm Bodies

Oyuncular; Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton
Yönetmen; Jonathan Levine
Tür; Romantik, Dram, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir virüs yüzünden zombiye dönüşen insanların sevgiyle yeniden iyileşerek insan olma yolundaki çabalarını konu almaktadır.


Ölüm Günü: Kan Bağı - Day of the Dead: Bloodlin

Oyuncular; Sophie Skelton, Jeff Gum Miguel, Johnathon Schaech
Yönetmen; Hèctor Hernández Vicens
Tür;  Aksiyon, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, zombi virüsü yayılmış dünyada insanların zombilere karşı verdiği yaşam mücadelesini ve sonunda insanların zombi virüsüne karşı bir antivirüs geliştirme çabalarını konu almaktadır.

Dünya Savaşı Z, World War Z

Oyuncular; Brad Pitt, Mireille Enos, Elyes Gabel
Yönetmen; Marc Forster
Tür: Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Çekilmiş en iyi zombi filmlerinden biridir. Dünya zombi virüsü salgını ile karşı karşıyadır ve her şey bir anda gelişmeye başlamıştır. 




Bu liste sizin için seçtiklerimizdir, daha bir çok türde film özetlerine sitemizdeki arama bölümünden yada arşiv bağlantılarını kullanarak ulaşabilirsiniz.