Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Aralık 2020 Cumartesi

Sinema: Şirinler 2 - The Smurfs 2 - Sevgi Dolu Şirinler Ailesine Katılan İki Yeni Şirin; Vexy ve Hackus... / Konusu, Özeti, Afişler

Şirinler 2 - The Smurfs 2

Oyuncular; Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Katy Perry
Yönetmen; Raja Gosnell
Tür; Animasyon, Macera, Komedi

Konusu; Serinin ikincisi olan film, Gargamel'in Şirine'yi kullanarak şirin özlerine ulaşmak istemesi sırasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Şirinler köyünde mutlu bir şekilde yaşayan şirinler içinden Şirine, kendisini yaratan Gargamel ile ilgili her doğum gününde rüyalar görmektedir ve bu durumdan oldukça endişe duymaktadır. Gargamel ise New York ve diğer bütün ülkelerde sihirbazlık gösterileri yapmaktadır ve insanların hayranlığını kazanmıştır. Aynı zamanda iki tane şirinlere benzeyen varlık yaratan Gargamel, yalnızca onların mavi olmasını sağlayamamıştır ve oldukça yaramaz ve haylaz olan bu varlıklarda Gargamel'i babaları olarak görmektedir. Şirinler köyünde ise bütün şirinler Şirine'nin doğum günü için hazırlanmaktadırlar ve O'ndan gizli O'na bir doğum günü partisi yapacaklardır. New York'da ise Patrick ile Grace'in çocukları olmuştur ve O'nun doğum gününü kutlamaktadırlar. Bu doğum gününe Patrick'in babası Victor'da katılacaktır. Gargamel ise yarattığı haylazları şirin özleri ile beslemektedir ve bu durumdan oldukça rahatsızdır. 





Şirin özlerinin bitmesini istememektedir. Kendi yarattığı haylazları mavi yapabilmek için Şirin Baba'nın Şirine'yi nasıl maviye çevirdiğini öğrenmesi gerekecektir ve bunun içinde Şirinler köyüne Paris'de ki Eyfel kulesini kullanarak bir geçit açacaktır. 

Bu formülü elde ettikten sonra kendi haylazlarını maviye dönüştürüp onların şirin özlerini çıkarmayı planlamaktadır ancak bu durum haylazları ürkütmüştür. Ve istediğini yapan Gargamel, Şirinlerin köyüne bir geçit açmayı başaracak ve haylazlardan birini bu geçitten göndererek Şirine'nin kaçırılmasını sağlayacaktır. Geçitten Şirine'yi kaçıran haylaz Vexy, O'nu Gargamel'e getirecektir. 

Ve Şirine'in kaçırıldığını gören şirinler, Şirin Baba'ya bu durumu bildirecek ve Şirin Baba'da kendisi ile birlikte 3 şirin daha yanına alarak ve New York'daki eski dostları Patrick ve Grace'in yanına giderek onlardan yardım almaya karar vereceklerdir. Ve bir geçit açarak Patrick'in evine gidecekler ve bu sırada evde olan Victor, onları uzaylı sanacak ve komedi dolu bir giriş sonrasında onların iyi varlıklar olduğunu anlayacaktır. Sakar, Huysuz, Süslü ile gelmiş olan Şirin Baba, Patrick ve Grace'den yardım isteyeceklerdir. Ve Gargamel'in Paris'te olduğunu öğrenince hemen uçakla Paris'e gidecekler ve Gargamel'in sihirbazlık gösterisi yaptığı otele ulaşacaklardır. Kendi odasında Şirine'yi rehin tutan Gargamel, o sırada gösterisini yapmak için salona gidecek ve gösteriye gelen Patrick ve babası Victor, Gargamel'den herkesin gözü önünde Şirine'yi isteyince Gargamel, Victor'u bir ördeğe çevirecek ve kısa süren aksiyon dolu bir mücadele sonrasında Patrick, ördek babasını ve oğlu Mavi'yi alarak gösteri alanından kaçacaktır. 





Diğer tarafta Gargamel'in odasında Şirine, çevresine kapatılan bardağı kırarak kaçmayı başarmıştır ancak Şirin Baba ve diğerleri de, bu sırada Şirine'yi aramak için otelden Gargamel'in odasına girmişlerdir. Kaçan Şirine'yi kovalayan iki haylaz, O'nu yakalayamayınca Şirine'in de Gargamel tarafından yaratılmış olmasını hatırlayarak, O'nu özüne döndürmeye çalışacaklardır ve aksiyon ve komedi dolu olaylar yaşayacaklardır. 

Şirin Baba ve şirinler ise Gargamel'in hain planlarını görmüştür ve dışarı çıkarak Patrick ile buluşmuşlardır. Şirine ve diğer iki haylaz, bu sırada yakın dost olmaya başlamışlardır ve kendilerini fark eden Gargamel'in kedisi Azman'dan leyleklerin üzerine binerek kaçmayı başarmışlardır. 

Patrick ise Şirine'yi kurtarmak için şirinlerle birlikte garson kılığına girerek Gargamel'in odasına girmeye çalışacak, bu sırada babası Victor, ördek olarak kendisine yardım etmek isterken işleri daha da karıştıracak ve odaya yalnız çıkmak zorunda kalan şirinler, zor anlar yaşayacaklardır. Bu sırada leylekler üzerinde otel odasına gelen Şirine ve iki haylazı gören şirinler, O'nun haylazlardan etkilendiğini görecekler ve ardından odaya Gargamel gelerek Şirine'in gönlünü almaya ve gerçek babası kendisi olduğunu O'na inandırmaya çalışacaktır. Bunun için Şirine'ye bir ejderha asası hediye edecek ve bu asayı alan Şirine, yavaş yavaş onlar gibi davranmaya başlayacaktır. Gargamel, şirinlerin Şirine'yi kurtarmaya geldiğini öğrenince, Şirine'yi otelden götürecek ve bir lunaparkta dönme dolabı yerinden çıkararak şehir içinde insanları rahatsız ederek eğlenmeye başlayacaklardır. Sonrasında Şirine'yi kendi özel şirin özü çıkarmak için hazırladığı çalışma alanına götürecek, burada Şirine'yi kandırmak için doğum günü pastası hazırlayacak ancak Şirine, formülü vermeyecektir. 





Bunun üzerine şirin özü ile beslenmediği takdirde yaşayamayan haylazların ikisinin de beslenme saati gelecek ve Gargamel, onları bilerek beslemeyecek ve haylazlar ölmeye başlayacaktır. Bu durumu görünce dayanamayan Şirine, formülü vermek zorunda kalacak ve bu sırada da şirinler, onların bulundukları yere ulaşacaklardır. 

Gargamel ise Şirine'den aldığı formülü uygulamaya geçirince iksiri oluşturmayı başaracak ve iksirler, iki haylaz Vexy ve Hackus'un bedeni ile bütünleşince onlarda mavi şirinler gibi olacaklardır ve Gargamel, hepsini alarak kafeslere kapatacak ve şirin özlerini çıkarmaya çalışacaktır. 

Bu sırada onları kurtarmaya gelen Şirin baba ve şirinleride yakalayan Gargamel, hepsini kafeslere kapatarak şirin özlerini çıkarmaya başlayacak ancak bulundukları yere Patrick ve babası Victor gelip, şirin özlerini toplayan makineyi kırmayı başaracak ve makineden çıkan ve yüksek enerjisi olan şirin özleri, Gargamel'i ve hain planlarını suya düşürecektir. Ve şirinler kafeslerden kurtulacak, Gargamel'in Şirine'den aldığı formülde yok olacaktır. Ve tüm Paris, maviye boyanmış şekilde şirin özü gösterisine tanık olacak ve dışarıda bir araya gelen şirinler ve Patrick ile ailesi, birbirlerine ulaştıkları ve kurtuldukları için çok sevinecektir. Son olarak hala pes etmemiş olan Gargamel, bulundukları yere gelerek asası ile onları tehdit edecek ve kendi asasını kullanan Şirine, Gargamel'i Eyfel kulesinin tepesine gönderecek ve oradan da Gargamel, havai fişeklerin etkisi ile gökyüzüne doğru uçacaktır ve yaptığı kötülüklerin bedelini ödeyecektir. 




Bu mutlu olay sonrasında şirin kristallerini içerek köylerine geri dönen şirinler, aralarına katılan iki yeni kardeşlerini sevgi ile karşılayacaklardır ve Şirine'nin doğum gününü kutlamaları ile filmde son bulacaktır.

Sevgi dolu dünyası olan şirinlerin Gargamel ile yaşadıkları eğlenceli ve macera dolu olayların anlatıldığı, serinin ikincisi olan animasyon, komedi ve macera filmidir.