Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Aralık 2020 Pazar

Sinema: Kung Fu Panda - Şişman ve Tembel Bir Pandanın Usta Bir Kung Fu Savaşçısı Olma Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kung Fu Panda

Oyuncular; Jack Black, Ian McShane, Angelina Jolie
Yönetmen; Mark Osborne, John Stevenson
Tür; Animasyon, Macera, Aksiyon, Komedi

Konusu; Film, şişman ve tembel bir panda iken usta bir kung fu savaşçısı olan Po'nun macera ve aksiyon dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Huzur Vadisinden kaz olan babası bay Ping ile yaşayan Po, Nuddle çorbası satarak yaşamaktadırlar ve Po, Kung Fu savaşçısı olmak isteyen bir pandadır. O günlerde Tai Lung isminde bir suçlunun hapishaneden çıkması söz konusu olunca, bölgenin savaşçı keşişleri bu konuda bir önlem almaya karar verir. Usta Shifu, bu konuda usta Oogway ile görüşecek ve ejderha tomarını vermeleri için bir ejderha savaşçısı bulmaları gerekecektir. Bu sonsuz güce sahip olacak kişiyi bulmak için bir yarışma düzenleyeceklerdir. Yarışmayı duyan Po, sevinçle izlemek isteyecek ancak babası O'na yarışmayı izlemek yerine yarışma alanında satması için yemek arabasını verecektir. İstemeden kabul etse de yarı yolda yemek arabasını bırakan Po, yarışmayı izlemek isteyecek ancak içeri girmeyi başaramayacaktır. Bu yarışmada korkusuz beşli ismi ile kaplan, engerek, turna, maymun ve mantis katılmışlardır ve yeteneklerini sergiledikten sonra seçimler başlamıştır. Ancak Po'da dışarıdan içeri girmeye çalışmaktadır ve ne kadar uğraşsa da başaramayınca, kendisine bağladığı havai fişeklerle içeri girmeyi başaracak ve bu sırada ejderha savaşçıyı seçen usta Oogway, yere ve önlerine düşen Po'yu seçecektir. 




Ancak Usta Shifu bu durumdan hiç memnun kalmayacak ve Po'nun ejderha savaşçı olmaması için çabalayacaktır. Diğer tarafta Tai Lung'un kaldığı hapishanede gergedanlara bilgi gitmiştir ve tek kişilik ve çok özel koruma şekli ile korunan bu hapishanede Tai Lung, kaçma planları yapmaktadır. Po ise Usta Shifu tarafından eğitime alınacak ve korkusuz beşlinin çalışma alanına gidip, onların antrenman aletleri arasında çalışması istenecektir ancak hiç başarılı olamayan Po, oldukça zor zamanlar geçirecektir. 

Hapishanedeki Tai Lung ise Usta Shifu'nun gardiyanlara gönderdiği haberci kaz Zeng'in tüyü ile zincirlerinden kurtulmayı ve üstün dövüş teknikleri sayesinde bütün gergedan gardiyanları etkisiz hale getirerek hapishaneden kaçmayı başarmıştır. Bunun üzerine haberci Zeng ile Usta Shifu'ya gerçek ejderha savaşçısı geri dönüyor şeklinde birde haber göndermiştir. 

Tai Lung ise geçmişte Usta Shifu'nun evlatlık olarak büyüttüğü ve bir kung fu savaşçısı olarak yetiştirdiği bir kaplandır. Ancak büyüyen Tai Lung'a bunlar yetmemiştir ve ejderha tomarını istemiştir. Ve bu istediğini usta Oogway reddince çılgına dönen Tai, herkese saldırmış, her yeri yerle bir etmiştir. Sonrasında da tomarı zorla almaya kalkışmış, O'na usta Oogway engel olmuştur ve hapishaneye götürülmüştür. Bu sırada usta Oogwey bir gece usta Shifu ile Po hakkında konuştuktan, O'na inanması ve eğitmesi gerektiğini söyledikten sonra ışıklar içinde hayatı son bulacaktır ve parıltılar içinde gökyüzüne karışacaktır. Asasını usta Shifu'ya verecek ve artık O'nun görevini devralmasını isteyecektir. Ve bu ayrılış sonrasında Po'nun yanına giden Shifu, O'na inandığını söyleyecek ve gelmek üzere olan Tai Lung'u ancak kendisinin durdurabileceğini söyleyince Po, korkarak kaçacaktır ve buna engel olan Shifu, kalmasını ve eğitimini alarak Tai Lung ile savaşması gerektiğini söyleyecektir, ancak bunu nasıl yapacağını bilemeyecektir. Çünkü zamanları çok az kalmıştır ve Po, kung fu hakkında hiçbir şey bilmemektedir. 




Bu sırada korkusuz beşlide birlik olarak Tai Lung'a engel olmaya gitmişlerdir ve Shifu, Po'yu izlediğinde O'nun yemek yerken oldukça iyi konsantre olduğunu ve odaklanabildiğini fark edecek ve bu zaafını kullanarak O'nu eğitmeye karar verecektir. Ve çok kısa bir zaman içinde Po, oldukça başarılı bir kung fu savaşçısı olacaktır. 

Diğer tarafta Tai Lung'a karşı koymaya giden korkusuz beşli, O'nunla bir köprüde karşılaşacaklar ve aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler ancak başarılı olamayacaklardır. Ve hepsinin yaralı bedenlerini Shifu'nun yanına gönderecek ve Shifu, artık ejderha tomarını alıp Po'ya verme zamanı geldiğini düşünecektir. 

Tomarı aldıklarında içindeki yazının Po'ya sonsuz güç katacağı düşünülmektedir ancak tomarın içinden boş kağıt çıkınca, hepsi şaşıracak ve tomarın efsanesinin gerçek olmadığını düşüneceklerdir. Bunun üzerine yaklaşan Tai Lung tehlikesine karşılık Shifu, O'nunla yalnız dövüşmeye karar verecek ve korkusuz beşlinin de vadideki varlıkları buradan uzaklaştırmasını isteyecektir. Ve Tai Lung gelecek ve Shifu ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecek, Shifu'yu etkisiz hale getirmeyi başaracak ve tomarı almak istediğinde onu yerinde bulamayacaktır. Bu sırada tomarın sırrını çözen Po, Shifu'ya yardım etmeye gelecek ve Po'yu gören Tai, şimdi de O'nunla mücadele edecek, vadinin içinde aksiyon dolu bir mücadele daha yaşandıktan sonra tomarı alan Tai, onun boş olduğunu görecek ve bu durumdan hiç birşey anlamayacaktır. Oysaki tomar gücünü Po'ya vermiştir ve gücün içinde olduğunu anlayan Po, kendisindeki tomarın sonsuz gücü ile çok kısa bir süre içinde Tai Lung'u mağlup edecektir. 






Ve bu başarısı sonrasında halk tarafından ejderha savaşçısı olarak sevgi ile karşılanacaktır. Son olarak usta Shifu'da artık bir ejderha savaşçısı olduğunu kabul edecek ve vadiye huzur getirdiği için Po'ya teşekkür edecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Şişman ve tembel bir panda iken usta bir kung fu ejderha savaşçısı olduğunu öğrenen Po isimli sevimli bir pandanın maceralarını izleyeceğiniz aksiyon, macera, komedi ve animasyon filmidir.