Güven ve Özgüven Erdemsel Özelliği, Güven Nedir?, Özgüven Nedir?, Güven ve Özgüvenin Felsefi Tanımı
Güven Erdemsel Özelliği
Güven, varlıklar için en önemli konulardan biridir ve bizler, özellikle bu dünya şartlarında, güvenmek için defalarca düşünerek, araştırarak gözlemler yapmalıyız ve ondan sonra gerekiyorsa güven duymalıyız. Güven demek, güven duyduğun yere kendinle ilgili koruma önlemleri almamanı gerektirecek şekilde bir yapılanmayı sağlaman anlamına gelir. Güveniyorsan eğer yaşamına, hayatına gelebilir, sizinle her daim birlikte olabilir, yada onunla ilgili önlem adına bilgiler yazmamıza, tecrübeler edinmenize gerek kalmaz. Sadece güven duymakla ilgili olarak bir alan yada oluşumla ilgili böyle bakış açıları sağlayan güven erdemi, yaşam hali içinde ve kendi içimizde bizim bize karşı hissettiğimiz ve yaşattığımız zaman oldukça iyi, ancak dışarısı söz konusu olduğunda kesinlikle ve kesinlikle çok dikkatli bir şekilde araştırılması gereken bir erdem şeklinde bilinmektedir.
Bu dünya şartlarında bu konuda hakkında şöyle bir söz yerinde olur. '' Her şeyi ve herkesi sevebilirim çünkü buna layıklar, sonsuzluk denilen bir kavram zaten onları bekliyor... Ancak hiç bir şeye ve hiç kimseye güvenemem, çünkü sonsuzluk denilen başka bir kavram bizi bekliyor... Sevgim, herkese ve her şeye ( yok olma hali yaşayan obsedörler hariç ) içinde güven erdemi olmadan uygulanabilir özelliklerdedir... Güven için ise başka bir yol gerek, başka bir çalışma, başka bir bakış...'' Hiç sanıldığı gibi, bu güvensizlikle nasıl yaşanılır sözü, anlamlı olmamakla birlikte, varlıklar bu şekilde kendilerini çok daha güvende hissederler.Yaşamda kimilerini affetmek söz konusu olabilir ancak güvenmek kolay olmamalıdır, affedebilirsiniz ama güvenmeyi hemen sağlamayın... Güvenince kendinize, olumsuzlukların size saldırmaları için fırsat veriyorsundur ama affettiğinde, uzaktan affetmiş gibi olabilirsin, bu senide rahatlatan bir erdemdir, güven gibi kapılarının açılmasını sağlamaz.
Varlıkların her şeyden önce kendi varlıksal alanlarına, kendi bilgi ve tecrübelerine güvenmesi gerekmektedir ve bu güvenmek bizlere kendimizi çok iyi hissettirmektedir. Bu güven olmasaydı, bizler şuan panik içinde, her an bir sorunun çıkacağını sanarak yaşamalara dalacaktır ve güven erdemi, bu güzel yapılandırması ile sevginin içindeki yerini alarak gereken şekilde çalışır. Dolayısı ile güven konusu yaşam halinde belirli sınırlar içinde inanç duyusal özelliği ile temas etmektedir ve bu sebeple yaşam halimizin, varlıksal alanlarımızın dışından olan bütün yaratılışa güvenmemiz hemen, kolay bir şekilde söz konusu olmamalıdır. Yaratılış, iyiliklerle kötülüklerin tam bir kargaşa şeklinde iç içe yaşandığı sonsuz bir oluşumdur. Bu sebeple güvenmek kesinlikle hatalı bir yaklaşım olarak belirtilir ve güven duymak adına kendinizde kurallar ve bilgiler geliştirmelisiniz. Sevgi filtresi bu konuda faydalı olabilmektedir.Özgüven Erdemsel Özelliği
Kendi içimizde kendimizde yaşattığımız özgüven erdemi, oldukça güzel hissettiren, birde kendine güven anlamına gelen özgüven, varlıkların kendilerine, yapacakları işleri başaracaklarına, bir çalışmanın olması durumunda yada başarılması gereken konuların olması halinde bunları kesinlikle yapacağına inanarak başlamasına, buna inanarak çalışmak dürtülerine özgüven erdeminin etkileri neden olmaktadır ve bu erdem, inandığı için o olayın oluşmasını kolaylaştırır, konu ile ilgili bilgilerin ve araçların kendisinin çevresinde oluşmasını sağlar, sanki çeker kendine, gibi bir çok katkısı olan özgüven, erdemsel özelliği ile varlıksal alanlarınızda bulunur, yaşanır ve özgüven özelliği, varlıkların amaçlarının uygulanması sırasında da kendince etkileri ile başarı sağlama oranını arttırır.
Potansiyellerini bilerek yapabileceklerini anlaman ve bu konuda hiç bir şekilde tereddüt etmeden yapabilmek adına adımlar atman özgüven erdemi ile ilgilidir. İçeriğinde bir çok erdemsel özelliği bulundurmaktadır ve bu şekilde varlıklar kendilerine güven duymayı başarmışlardır.
Özgüven erdemsel özelliğinin içinde varlıkların doğru ve onları destekleyecek olan bilgilerin ve tecrübelerin olduğunu onlara hatırlatacak oluşumlar, erdemsel özellikler vardır. Varlıkların bilgi ve tecrübelerinin artması ile doğru orantıda artan özgüven erdemsel özelliği, varlıkların kendi güçlerini, kıymetlerini, potansiyellerini bilerek yaşamalarının başka bir adı olarak da tanımlanabilir. Bu güzel özellikleri ile sevgiyi tamamlayan erdemler arasında yerini alır ve duyu olarak yapılanması da söz konusu olacak tanımlamalarla gereken şekilde çalışır.