Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: X-Men 7: Geçmiş Günler Gelecek - X-Men: Days of Future Past - Mutantların Katil Gözcülere Karşı Verdikleri Mücadelenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

X-Men 7: Geçmiş Günler Gelecek - X-Men: Days of Future Past

Oyuncular; Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbende
Yönetmen; Bryan Singer
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, gelecek bir zamanda bütün mutantları insanların yaptığı gözcü adında mutant özellikleri gösteren robotların öldürmesi ile geriye kalan çok az mutant grubu, başlarında prof. Charles ve Magneto'da varken Logan'ı 1973 yılına geri göndererek, Logan'ın gözcü robotların yapılmasına engel olması için o yıllarda verdiği mücadeleyi konu almaktadır.





Özeti; Gelecekte mutantlar ve insanlar büyük bir savaş içine girmiş, insanlar mutantların öldürülmesi için mutant özellikleri taşıyan, gözcü isminde robotlar yapmış ve bu robotlar neredeyse mutantların hepsini yok etmiştir.

Son olarak geriye sayılacak kadar az kalan mutant grubu, içlerinden Logan'ı kendini tedavi edebilme özelliği olduğu için seçerek, gözcü robotların ilk yapıldığı 1973 yılına göndereceklerdir. Logan'ın bedeni gelecekteki zamanda kalacaktır ancak bilinci geçmişteki haline geçecektir ve eğer geçmişte gözcü robotların yapılmasına engel olacak şeyleri yapabilirse, gelecekte değişecektir ve bu değişen geleceği sadece Logan hatırlayabilecektir. 

Logan'ın başına ellerini koyarak bu olayı bir mutant gerçekleştirir ve Logan, kendini 1973 yılında patronunun kardeşi ile yatakta bulur. Sonrasında patronun adamları Logan'a saldıracak, Logan, kendini savunmak için onları öldürmek zorunda kalacak ve prof. Charles'in 1973 yılında bulunduğu yere gidecektir. 1973 yılında prof. Charles, mutant özelliklerini bacaklarını kullanmak için aldığı bir ilaç yüzünden geçici olarak kaybetmiş bir haldedir ve yanında sadece Beast ile birlikte, kendi malikanesinde yaşamaktadır.





O yıllarda hükumet bütün mutantları askerlik görevi için toplamış ve Charles, okulu kapatmak zorunda kalmıştır.

Logan, prof. Charles'in yanına gidecek, ilk başta kendisini tanımayan Beast ile kavga edecek ve sonrasında Charles'e kendisini gelecekten kendisinin gönderdiğini söyleyerek, O'na bu olayı, verdiği gizli bilgilerle ispatlayıp geliş nedenlerinden bahsedecektir.

1973 yılında, gözcü robotlarını yapan Bolivar Trask ismindeki bilim adamı, Mistik'in DNA'sına ulaşacak ve bu DNA ile gözcü robotlara mutant özelliği katmayı keşfedecektir. Bunu engellemek için çalışmaları gerekmektedir ve önce başkan J.F. Kennedy'e suikast düzenlediği için hapse atılmış Magneto'yu kurtaracaklar, bu kurtarış işini Quicksilver sayesinde başaracaklar, sonrasında prof. Charles, Logan ve Magneto, yanlarında Beast ile birlikte Mistik'in Bolivar'ı öldürmeye çalışmasına engel olacaklardır.






Mistik, askerde olan mutantları kurtarmış, Bolivar'ın arkadaşları üzerinde deneyler yaparak onları öldürdüğünü öğrenmiş ve her şeyin sorumlusu olarak Bolivar'ı gördüğü için O'nu öldürmeye karar vermiştir.

Tam öldürmek üzere iken, yanına prof. Charles ve Magneto gelecek, Charles, kullandığı iğneler yüzünden zihinlere etki edemediği bir sırada Magneto, Mistik'i öldürmeye çalışacak ve sonrasında Mistik kaçacaktır. Magneto, insanların Mistik'in DNA'sını almalarına kökten çare olması için O'nu öldürmek istemiş ancak Mistik, kaçarken O'na silahla ateş ettiği için bacağından yaralamış ve yaralanma sonucunda damlayan kandan Mistik'in DNA'sına ulaşmışlardır.

Bu saldırı sonrasında gözcü robotlarının onayını hükumetten alma fırsatı bulan Bolivar, sonrasında gözcü robotlarını halka tanıtmak isteyecek ama öncesinde Magneto, trendeki gözcü robotların içine demir yerleştirecek, başkan ile birlikte halka tanıtım yapılırken Magneto, gözcü robotların hakimiyetini eline alıp, bir stadyumu da kaldırarak, başkanlık sarayını içerisine hapsedecektir.






Sonrasında yerin altına saklanmış başkan ve yardımcılarını koruma kafesi ile birlikte çıkaracaktır ancak kafesin içinde Mistik'de kılık değiştirmiş şekilde Bolivar'ı öldürmek için bulunmaktadır. Magneto, kapıyı açınca içeriden başkan kılığında Mistik çıkacak ve Magneto'ya karşı savunma yapacaktır.

Magneto'nun dikkatsiz olduğu bir sırada Mistik, elindeki plastik silah ile Magneto'yu vuracak, o sırada olay yerinde olan Charles'in artık iğne kullanmadığı için zihinleri etkileyebilme özelliği sayesinde Mistik'e bağlanacak ve başkanları öldürmesini engelleyecektir.

Bunun üzerine Charles, Magneto'yu da kaskı olmadığı için yönetmeye başlayacak ve insanlar Mistik'i başkanları ve insanları ölümden kurtaran mutant olarak anmaya başlayacaklardır ve bu sayede gelecekte değişecektir. Tam bu sırada gelecekteki zamanda gözcü robotlar, geriye kalan mutantların yerini bulmuştur ve saldırarak, Storm'u ve bir çok mutantı öldürmüşlerdir ama geçmişteki yaşanan bu olay sonrasında her şey bir anda yok olacak ve geçmişteki zamanda Magneto'nun demirler saplayarak suyun içine fırlattığı Logan, kendine geldiğinde kendisini mutant okulunun içinde, bütün arkadaşlarının ve öğrencilerin yaşadığını, her şeyin gayet iyi durumda olduğunu görecektir. Ve böylelikle geçmiş değiştirilerek gelecekleri de değişmiştir. Bu mutlu son ile filmde son bulur.

X Men serisinin '' Birinci Sınıf '' isimli bölümüne kaldığı yerden devam edilmektedir ve J. F. Kenndy'nin de bir mutant olduğundan bahsedilmektedir. Diğer filmleri gibi oldukça sürükleyici konusu ile severek izleyeceğiniz mutant görüntüleri olan, Marvel yapımı,  macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.