Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Madagaskar 1 - Madagascar - Bir Aslan, Bir Zebra, Bir Hipopotam ve Bir Zürafanın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Madagaskar 1 - Madagascar

Oyuncular; Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer
Yönetmen; Eric Darnell, Tom McGrath
Tür; Komedi, Macera, Animasyon

Konusu; Film, aynı hayvanat bahçesinde bulunan bir aslan, bir zebra, bir hipopotam ve zürafanın birlikte hayvanat bahçesinden kaçmaları üzerine yaşanan macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Aslan Alex, zebra Marty, hipopotam Gloria ve zürafa Melman, New York'taki hayvanat bahçesinde yaşayan çok iyi dört arkadaşlardır. 10 senedir hayvanat bahçesinde bulunan zebra Marty, artık bu rutin hayatından sıkılmaya başlamıştır ve bu sıralarda hayvanat bahçesinden kaçmaya çalışan 4 penguenin kendi yaşam alanına gelmesi ile onların doğaya kaçmak istediklerini öğrenir. Bunun üzerine doğaya gitmek için istek duyan Marty, doğum gününde arkadaşları ile birlikte iken, doğaya gitmek için dilek dileyecek ve sonrasında herkes uyuduğunda tek başına hayvanat bahçesinden kaçıp, oradan doğal alanlara ulaşmak için tren istasyonuna gidecektir.






Bu sırada hayvanat bahçesinde O'nun olmadığını fark eden arkadaşları, Marty'nin peşinden tren istasyonuna gidecekler ve O'nu tekrar hayvanat bahçesine döndürmeye çalışacaklardır.

Ancak insanlar hayvanları dışarıda görünce panik yapmışlardır ve dört arkadaş tren istasyonunda iken, çevrelerini polisler ve hayvan yetkilileri sarmıştır. 

Onların bu kaçışlarını, hayvanların doğal yaşama karşı duydukları istek yüzünden olduğu şeklinde yorumlayan insanlar, bu dört arkadaşı ve peşlerinden giden maymunları, aynı zamanda tren istasyonunda bulunan penguenleri uyutup, bir kasanın içine yerleştirip, hepsini kendi doğal alanlarına bırakmaya karar verirler. Ancak çok akıllı ve yetenekli olan penguenler, geminin içinde iken içerideki insanları etkisiz hale getirecekler ve bu sırada sarsıntı yapan gemiden aslanın, zebranın, hipopotamın ve zürafanın olduğu kasa denize düşecektir ve geminin rotasını penguenler, gemideki maymunlarla birlikte Antartika'ya yönlendireceklerdir.








Kasaların içinde denizde sürüklenen bu dört arkadaş, sonunda Madagaskar'ın sahillerine vuracaklardır ve kasanın içinden çıktıktan sonra kendilerini tamamen doğal ve vahşi şartların hüküm sürdüğü bir adada bulacaklardır.

Bu adada ise bir sürü Lemur vardır ve onları Pulsa isminde vahşi hayvanlar yemek olarak görmekte, sürekli saldırmaktadır. Lemurlarla tanışan dörtlü, sonrasında onlarla dost olacak, pulsalar aslan Alex yanlarında olduğu için lemurlara saldıramayacak, lemurların kralı olan Julien, bu durumu kendi çıkarları için kullanacak ve belirli bir süre güvende ve eğlenceli bir şekilde zaman geçireceklerdir. 

Aslan Alex'in diğer hayvanlardan farklı olarak et yemesi gerekmektedir ve adada et olarak sadece hayvanlar vardır. Hayvanat bahçesinde biftek yiyen Alex, burada et bulamayacak ve sonrasında açlıktan krize girip vahşileşmeye başlayacaktır. Bu açlık, günler sonrasında O'nun arkadaşlarına ve adadaki lemurlara saldırmasına neden olacak ve bu yüzden Alex, arkadaşlarının yanından ayrılmak zorunda kalacaktır. Arkadaşlarından ayrı bir şekilde açlık krizi çeken Alex'in, sonrasında Antartika'yı beğenmeyip kendilerine yeni bir yer arayan penguenlerin adaya gelmesi ile yemek sorunu çözülecektir. Ancak bu sırada pulsalar, Alex'in arkadaşlarına saldıracaktır. Alex, vahşi olmasına rağmen arkadaşlarını pulsalardan koruyacak ve sonrasında penguenlerin O'na hazırladığı balıkları yiyerek açlık krizinden kurtulacaktır.










Herkes artık rahatladıktan sonra gemiye binerek yol planları yapan dörtlü, geminin yakıtının olmadığından haberleri olmayacak, onların bu keyifli anlarını bozmak istemeyen penguenler güneşlenirken filmde son bulacaktır.

Oldukça eğlenceli ve komik sahnelerin olduğu, birbirinden komik hayvanların diyaloglarını izleyeceğiniz, kesinlikle sıkılmayacağınız, her yaştan insana hitap eden, kral Julien ve penguenler gibi özellikle tavsiye edebileceğimiz karakterlerin olduğu macera, komedi ve animasyon filmidir.