Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Köpek Adası - Isle of Dogs - Bir Adaya Sürgün Edilen Köpeklerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Köpek Adası - Isle of Dogs

Oyuncular; Bryan Cranston, Liev Schreiber, Edward Norton
Yönetmen; Wes Anderson
Tür; Macera, Aile, Dram, Animasyon

Konusu; Film, Japonya'nın Megasaki şehrine vali olan Kobayashi ailesinin son kalan varisinin, şehirdeki bütün köpekleri bir adaya göndermesi üzere yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Kobayashi'ler yıllardır köpeklerden hoşlanmayan ve daha çok kedileri seven, bu yüzden her zaman köpeklerin yok edilmesi ile ilgili çalışmalar yapan bir aile soyudur. Ve son olarak Mayor Kobayashi, şehre başkan olarak seçilince, bir köpek gribi hastalığı üretecek ve bunu köpeklere bulaştırarak, halkı kandırıp, bütün köpeklerin insanlara bulaşıcı hastalık yayacağına inandırıp, köpeklerin tamamen içi çöp dolu olan bir adaya gönderilmesi kararını alacaktır.





Halk kendilerine hastalık bulaşmaması ve yetkili görevlilerin tehditlerle, baskılarla susturulmuş olmasından dolayı bu durumu kabul edecek ve köpekler teker teker adaya gönderileceklerdir.

Aynı zamanda bir bilim insanı bu hastalık için aşı üretmiştir ama başkan ve adamları bu bilim adamını susturup, sonrasında öldürmüşlerdir.

Adaya gönderilen bütün köpekler, aç, susuz ve hasta bir şekilde yaşam mücadelesi vermektedirler. Kafes içinde adaya atılan köpeklerin bazıları kafesinden çıkamadığı için ölmektedir, çıkanlarda yaşam şartlarından dolayı ölmeye başlamışlardır. Bu adada Chief, Rex, King, Duke, Boss isimli 5 köpek arkadaş olmuşlardır ve aralarından sadece Chief, sokak köpeğidir, diğerleri sahipleri olan ve rahat yaşamaya alışmış ev köpekleridir. Yemekler için başka köpeklerle kavgalar ettikleri bir sırada, gökyüzünden bir uçağın adaya düştüğünü görürler ve bu uçağın olduğu yere gidince, bir çocuğun geldiğini ve kendi köpeği olan Spots'ı aradığını öğrenirler. Başkan Kobayashi'nin yeğeni olan Atari ismindeki bu çocuk, adaya köpeğini aramaya gelmiştir ve Spots, adaya gönderilen ilk köpektir.





 Bu durumdan etkilenen 5 arkadaş köpek, Atari'ye yardım edecekler ve birlikte adada Spots'ı aramaya başlayacaklardır.

Önce Spots'ın öldüğünü sanacaklar, sonra tasmasını yanlış okudukları için yaşadığını düşünüp aramaya devam edeceklerdir. Bu arada bu köpeklerin arasında olan Chief, oldukça saldırgan ve huysuzdur, ekip içinde hep aksi şeyler söylemektedir.

Ardından yeğeninin adada olduğunu öğrenen başkan, askerleri adaya gönderecek ve gönderilen köpeklerin yerine yaptırdığı robot köpekleri de bu göreve dahil edip, Atari'yi adadan aldırmaya çalışacak ancak Atari ve arkadaşları, askerleri ve robot köpeği mağlup edip, Spots'ı aramaya devam  edeceklerdir. Sonrasında ada ile ilgili her şeyi bildiklerini düşündükleri köpekler olan Jupiter ve Oracle'ın yanına gidecekler ve burada adanın yerli halkı olan köpeklerin olduğunu öğreneceklerdir. Bunları öğrendikten sonra yollarına devam edecekler ve şehirden gelen asker ve robot köpeklerin onları yine sıkıştırdığı bir sırada, Spots ortaya çıkacak ve özel olarak askeri bir sistemle donatılmış köpek olduğu için, bütün robotları dişlerinden fırlattığı bombalar ile yok edecektir.





Askerlere de diğer köpekler saldıracak ve sonrasında kaçarak hep birlikte yaşadıkları alana gideceklerdir.

Burası Spots adaya ilk geldiğinde O'nu alan yerli köpeklerin yeridir, burada insanlar bu köpekler üzerinde acımasızca deneyler yapmışlardır ve deneyler sonrasında adada kalan köpeklerdir. Spots, yıllardır burada yaşadıktan sonra bu köpeklerin reisi olmuştur, ayrıca hamile olan birde eşi vardır.

Bu yolculuk sırasında ise insanlardan hoşlanmayan Chief, Atari'yi sevmeye başlamış ve kendisindeki korumalık görevini, sonrasında kardeşi olduğunu öğrendiği Spots'dan, Chief almıştır ve artık Atari'nin köpeği Chief olmuştur. Bu olaylar yaşanırken başkan Kobayashi, son seçimlerde de kazanması üzerine, adadaki bütün köpekleri öldürme kararı alacaktır ve yeğeni Atari için öldüğünün haberini halka vermiştir. Bu olaya engel olmak için Atari, bir sal yapacak, adadaki bir çok köpeği de yanına alacak ve Megasaki şehrine, başkanın konuşma yaptığı salona gideceklerdir.







Aynı salonda birde başkana muhalefet olan lise öğrencileri vardır ve bu öğrencilerin elinde köpek gribi aşısı bulunmaktadır.

Ölen bilim adamının son kalan numunesidir ve Atari'de salona geldikten sonra konuşma yapacak, aşıyı yanındaki hasta köpeklere deneyecekler, olumlu sonuçlarını hemen görecekler ve son olarak Atari, salonda bir konuşma yapıp, şiir okuduktan sonra, herkes çok etkilenecek ve başkan kendisinin kötü bir insan olduğunu itiraf edip, köpek adasındaki yapılacak olan katliamı durduracaktır. 

Ancak başkanın yardımcısı buna izin vermek istemese de, lise öğrencilerinden biri sistemlerini hacklemiştir ve tuşa basmış olmalarına rağmen, köpek soykırımı gerçekleşmeyecek ve sonrasında çıkan kavgada bir çok insan ile Atari yaralanacaktır. Atari yaralandıktan sonra başkan, kendi böbreğini Atari'ye verecek, bu sırada Atari'de Kobayashi soyundan geldiği için başkan olacak ve artık şehirde köpeklere bağırmanın bile yasaklandığı, köpeklerin çok mutlu bir şekilde yaşadığı zamanlar gelmiş olacaktır. Böylelikle film son bulur.

Yer yer dram sahnelerinin olduğu, daha çok komik anların yaşandığı, son derece eğlenceli ve güzel görüntüleri olan, masal gibi başlayıp yine aynı şekilde devam eden, politik konularında işlendiği ve tavsiye edebileceğimiz, her yaştan insanın izleyebileceği, macera, aile, dram ve animasyon filmidir.