Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Eylül 2019 Cuma

Sinema: X-Men: Dark Phoenix - X-Men 10 - Mistik'in Ölümü ve Phoenix'in Evrimi... / Konusu, Özeti, Afişler

X-Men: Dark Phoenix - X-Men 10

Oyuncular; Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender
Yönetmen; Simon Kinberg
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; X-Men ekibinin insanlara yardım etmek istemesi üzerine, uzaydaki astronotları kurtarmak için Phoenix'in de içinde bulunduğu X-Men ekibi uzaya gidecektir. Ve uzay alanında kendisi ile evrendeki çok güçlü bir enerjinin bütünleşmesi sonrasında bu enerjiyi kontrol edemeyen Phoenix, çevresine zarar vermeye başlayacaktır. Ve film, bu enerjinin peşinde olan uzaylı varlıklar ile X-Men'lerin yaşadığı mücadeleleri konu almaktadır.






Özeti; Mutantlar ve insanlar artık daha yakın olmuşlardır ve insanlara yardım etmektedirler. Bu sırada insanlar uzaya mekik göndereceklerdir ve hiç beklenmeyen bir kaza olunca, uzay alanında kalan astronotları kurtarmak için mutantlardan yardım isteyeceklerdir.

Bunun üzerine prof. Charles, kendi X-Men ekibini bu göreve gönderir. İçerisinde Phoenix'in de bulunduğu ekip, uzaya çıktıklarında başı boş bir şekilde savrulan mekiğe yaklaşan bulutumsu bir enerjiyi görürler. Mekiğin içindeki astronotları kurtardıktan sonra, son kalan kaptanı da kurtarabilmek için çalışan Phoenix'in içine, bu bulutumsu görüntüdeki enerji girecek ve O'nunla bütünleşecektir. Sonrasında Phoenix'i alıp dünyaya getiren X-Men ekibi, O'nda bir sorun olmadığını görecekler, Phoenix, kendisinin çok iyi olduğunu belirtecek ve insanları kurtardıkları için neşeli bir gün geçirmek adına okulda parti vereceklerdir. 

Bu partide Phoenix, bir ara kendinden geçecek ve bu kendinden geçme sırasında çevresine zarar verecektir. Bu olaydan sonra içindeki enerjiyi kontrol edemediğini ve çevresindekilere zarar verdiğini anlayan Phoenix, zihnine prof. Charles girdikten sonra okuldan kaçıp gidecektir. Filmin başında Phoenix'in çocukluğunda, ailesini mutant güçleri yüzünden trafik kazasında öldürmesini göstermiştir ve bu kazada babasının da öldüğünü düşünen Phoenix, prof. Charles zihnine girdiğinde babası ile ilgili bilgilere ulaşacak ve O'nun hala yaşadığını anlayacaktır.







Bunun üzerine çocukluğunda yaşadığı eve giden Phoenix, babasını bulacak, aslında babasının O'ndan korktuğu için O'nu terk ettiğini öğrenecek, bu sırada Phoenix'i almaya gelen X-Men ekibi ile aralarında kavgalar yaşanacak ve Phoenix'i ikna etmeye çalışan Mistik'i, istemeden Phoenix, öldürecektir.

Bu ölüm olayından sonra Phoenix, alanı terk edecek ve geriye kalan X-Men ekibi de, okulda Mistik için bir cenaze töreni düzenleyeceklerdir.

Diğer tarafta, uzaydaki bu çok güçlü enerjinin peşinde olan uzaylı varlıklar vardır ve bu varlıklar, kendi gezegenlerini yok eden bu enerjiyi uzay gemileri ile takip etmişlerdir ve bu enerjiye sahip olup, kendi dünyalarını yeniden kurmayı planlamaktadırlar. Bu enerjinin Phoenix ile bütünleştiğini gören uzaylı varlıklar, dünyaya gelerek öldürdükleri insanların kılığına girecekler ve Phoenix'i aramaya başlayacaklardır. Mistik'in ölümünden sonra Magneto'nun yanına giderek O'ndan yardım isteyen Phoenix, bu sırada Magneto'nun yaşadığı alanı basan askerlerin saldırısına uğrayacak ve askerleri ölümden Magneto kurtaracaktır. Phoenix, burada yardım alamayacağını anlayınca gidecek, gittiği yerde O'nu kılık değiştirmiş uzaylı varlıklar bulacaktır ve O'na içindeki enerjinin mahiyetinden bahsedeceklerdir. Bu enerji ile yeni dünyalar yapabileceğini ve evrendeki en güçlü varlık olduğunu öğrenecektir.







Ancak asıl dertleri Phoenix'in içindeki bu gücü O'ndan almaktır ve Phoenix'e yardım etmeye gelen X-Men ekibi ve olay yerine gelen askerler, ardından Mistik'in ölümü ile intikam almak için gelen Magneto ve mutant ekibi arasında kıyasıya ve aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak, bu mücadele sonrasında hepsine gücü yeten Phoenix, bu gücün kendisinden alınmasını isteyecek ve uzaylı varlık Phoenix'ten gücü çekerken, planlarını söyleyecektir.

Dünyayı yok etme ve kendi uygarlıklarını kurma planlarından bahsedince, olay yerinde bulunan prof. Charles, Phoenix'e enerjiyi vermesini bırakmasını söyleyecek ve bunun üzerine olay yerine gelen Scott'ın, uzaylı varlığa saldırması sonucu aktarım tam olarak gerçekleşmeyecektir. 

Sonrasında askerler bütün mutantları bayıltıp, mutant güçlerinin kullanılamadığı bir trene alacaklar, bu sırada baygın olan Phoenix'i de trene alacaklar ve peşlerinden uzaylı varlıklar trene gelecek, Phoenix'i almaya çalışacaklardır. Trende aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra Phoenix, uyanacak ve bütün mutant arkadaşlarını kurtarıp, uzaylı varlıkları yok edip, son kalan ve kendisinden enerjiyi almak isteyen uzaylıyı da uzay alanına çıkarak yok olmasını sağlayacaktır. Bu olaydan sonra Phoenix, evrilmiş olarak adlandırılacaktır ve X-Men ekibinden ayrı olarak bir yaşam sürmeye başlayacaktır. Tüm bu olayların sonunda prof. Charles, okuldan emekli olacak ve okulun ismini Jean Grey okulu olarak değiştireceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Mutantların bu seferde uzaylı varlıklarla olan mücadelesini izleyeceğiniz, Phoenix'in kendisi ile bütünleşen enerjisinden sonra ne kadar güçlü bir mutant olduğunu göreceğiniz, yine yeni bir kaç mutantın olduğu, bol aksiyonlu, heyecan verici ve sürükleyici konusu ile aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.