Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Ölüm Günü: Kan Bağı - Day of the Dead: Bloodlin - Bir Virüs Salgını ve Zombiye Dönüşen İnsanlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölüm Günü: Kan Bağı - Day of the Dead: Bloodlin

Oyuncular; Sophie Skelton, Jeff Gum Miguel, Johnathon Schaech
Yönetmen; Hèctor Hernández Vicens
Tür;  Aksiyon, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, zombi virüsü yayılmış dünyada insanların zombilere karşı verdiği yaşam mücadelesini ve sonunda insanların zombi virüsüne karşı bir antivirüs geliştirme çabalarını konu almaktadır.

Özeti; Zoe isimli tıp öğrencisi bir genç kız, okulda öğrenim gördüğü sırada Max isminde kendisine takıntılı bir hastası ile uğraşmaktadır. Max, Zoe'yi taciz etmektedir ve bir gece okul için düzenlenen parti sırasında Zoe, morgdan soğutulmuş bira fıçılarını almak isteyecek, bu sırada morga gelen Max, Zoe'ye saldıracak, O'nu taciz ederken morgun içinde yatan ölülerden biri canlanacak ve Max'i ısıracaktır.





Bu ısırma sonrasında hızla hastanenin içinde virüs kişiden kişiye yayılmaya başlayacak ve kısa bir süre içinde hastanenin içindeki bir çok doktor ve öğrenci, artık zombi olarak çevresine saldırmaya başlayacaktır.

Bu saldırıdan Zoe, kaçabilecek ve bu olay sonrasından 5 yıl geçtikten sonra film devam edecektir.

Zombi virüsünün ilk yayılması üzerinden 5 yıl geçmiştir ve kurtulanlar özel ve güvenli bir bölgede toplanmış, yaşam mücadelesi vermektedirler. Bu alanda aynı zamanda askerler ve sivil halk bulunmaktadır. Çevresi tamamen kapalı olan bu alanda zombilerden korunarak yaşamaya çalışan bu topluluğun içinde Zoe, doktor olarak çalışmaktadır. Ve bir gün zatürre olan bir çocuk için gereken ilaçları bulmak üzere, dışarı çıkmak zorunda kalacaklar, gittikleri yer ise Zoe'nin eğitim gördüğü hastane olacaktır. Bu hastanedeki ilaçların yerini bilen Zoe, kendisi ile birlikte askerlerden oluşan ekiple bu hastaneye gidecekler, oradan gereken bütün ilaçları alacaklar ancak Zoe, ailesinin resimlerini almak için girdiği odada, Max'in zombi hali ile karşılaşacak ve O'ndan kaçarken diğer zombilere fark edileceklerdir. Ve ekip olarak zombilerin saldırısı altında kalacaklar, aralarından bir kişiyi bu saldırıda kaybedeceklerdir.





Sonrasında arabalarına binip biran önce buradan ayrılacaklar ancak arabanın altına gizlenmiş zombi Max, onlarla birlikte kampa kadar gidecektir.

Max, diğer zombilerin aksine tam olarak dönüşmemiş, akli bazı özellikleri yerinde ve kanında zombiye dönüşmesini engelleyen özellikler bulunmaktadır. Ve hala eskisi gibi Zoe ile ilgili takıntısı devam etmektedir ve gizlice geldiği kampın içerisine kadar girmeyi de başarmıştır. 

Sonrasında içeride bir kaç kişiyi öldürecek ve ardından Zoe'yi yakalayan Max, Zoe'yi ısırmayacak, bu durumda bir terslik olduğunu düşünen Zoe, Max'in öldürülmesini istemeyecek ve inceleme için bağlanarak tutsak edilmesini söyleyecektir. Max'in kanında virüsü engelleyen bir şeyler olduğunu fark eden Zoe, aldığı kan ile testler yapacak, dışarıdan aldıkları zombilerin kanları ile karşılaştıracak, bu sırada yine bir çok insan ölecek ama sonrasında Max'in kanının antivirüs özellikleri taşıdığını ve bu kanın virüsü engelleyeceğini anlayacaktır. Ancak bu sırada Max, askerlerin birinden bağlı iken anahtarını çalmıştır ve Zoe, odada yalnızken anahtarlar ile kendini çözmüş, Zoe'ye saldırmaya başlamıştır. Bunun üzerine kampın içinde panik yaşanmaya başlamış, Max kampın dış kapısını açmış, bu yüzden bir sürü zombi içeri girerek insanlara saldırmaya başlamıştır.





Bu olaylar sırasında korkudan dışarı kaçan küçük bir kızın peşinden giden Zoe'nin peşinden Max'de gidecek, Max onları bulduğunda Zoe, artık dayanamayıp Max'in kafasını keserek öldürecektir. Sonrasında Zoe'nin sevgilisini bir zombinin ısırması nedeni ile O'na Max'in kanından aşı yapacak ve bu aşı sayesinde virüs bedeninden yok olacaktır. Artık virüs için gereken antivirüsü bulan Zoe, radyo ile insanlara bunun haberini verecek ve antivirüs üretimi için biran önce işlemlere başlayacaklardır. Bu mutlu haber sonrasında filmde son bulur.

Çok fazla kan ve vahşet görüntülerinin olduğu, insanların organlarının paramparça edildiği ve bunların gösterildiği, virüs, zombi, aksiyon, korku ve bilim kurgu filmidir.