Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Eylül 2019 Cuma

Sinema: X-Men 8: Kıyamet - X-Men: Apocalypse - Milattan Önceki Zamanlardan Gelen Kıyamet İsimli Bir Mutant'ın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

X-Men 8: Kıyamet - X-Men: Apocalypse

Oyuncular; James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence
Yönetmen; Bryan Singer
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, milattan önceki zamanlarda var olmuş, o zamandan bu yana uykuda kalmış ve çok güçlü mutant özellikleri olan, kendisini Tanrı gibi gören Kıyamet isimli mutantın, şimdiki zamanda uyanması ile dünyayı yeniden ele geçirmeye çalışması sırasında, X-Men mutantları ile yaşadığı mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Film, milattan önceki zamanda Mısır piramitlerinin içinde Kıyamet isimli mutantın dönüşümünü gerçekleştirmek üzere iken, halkın saldırısı sonucunda dönüşümünü tamamlayamayıp, uykuya dalması görüntüleri ile başlamaktadır ve bu olaydan sonra binlerce sene geçecek, zaman prof. Charles'in mutant okulunda yeni yeni öğrenim vermeye başladığı, Magneto'nun başkanlara yaptığı saldırıdan sonra kaçtığı anlara gelecektir.






Bu zamanda Magneto, yaşanan son olaylardan sonra her yerde aranmaktadır ve gizlice kendine bir hayat kurmuştur, bir eşi ve çocuğu olmuştur.

Ancak çalıştığı fabrikada bir insanın hayatını kurtarmak için metalleri etkilemesi üzerine, O'nun mutant ve aranan Magneto olduğunu anlayacaklar ve sonrasında ihbar edeceklerdir. Bu ihbarın ardından yetkililer Magneto'nun kızını evinin dışında oyun oynarken yakalayacaklar ve dışarı çıkan Magneto, kızını askerlerin yanında görecektir. 

Askerlere Magneto olduğunu itiraf ettikten ve kendini tutuklamalarına izin verdikten sonra kızını bırakacaklar, annesinin yanına giden kız, babasının tutuklanmasına dayanamayacak ve mutant özellikleri ortaya çıkacaktır. Hayvanları yönlendirebilme özelliği olan kız, farkında olmadan kuşların askerlere saldırmasına neden olacak ve bu sırada yanlışlıkla bir asker elindeki ok ile Magneto'nun kızını ve eşini aynı anda öldürecektir. Bu olay sonrasında Magneto, bütün askerleri öldürecektir. Bu olaylar yaşanırken Mısır'da, Kıyamet'in uykuda olduğu bölgede, yerin altında O'nunla ilgili bölümleri ve eşyaları bulan insanlar, orada Kıyamet'in uyuduğunu bilecek ve gereken duaları okuyup, ayin yaparak, O'nu uykudan uyandıracaklardır.








Uyanan Kıyamet isimli mutant, kendisine koruma ve asker olarak mutantlar aramaya başlayacak ve buldukları mutantların güçlerini daha da arttıracaktır.

Öncelikle Storm'u bulur ve güçlerini çok daha etkin hale getirir, ardından kollarını kılıç ve halat gibi kullanan Psylocke'u, sonrasında melek kanatları olan mutantı bulur ve kanatlarını çok daha gelişmiş bir hale getirir. Son olarak Magneto, tam fabrikadaki insanlardan intikam almak üzere iken kendisini bulan Kıyamet, Magneto yerine bütün işçileri öldürür ve kendisine katılmasını ister.  Magneto'nun ise güçlerini arttırıp, O'nun gezegendeki bütün metalleri aynı anda kullanabilme özelliğinin olduğunu gösterir ve bu sayede Magneto, yerin altındaki metal parçalarına kadar her şeyi, dünyanın diğer ucundayken bile etkileyebilir hale gelir.

Bu ekiple dünyayı yok edip, kendi hükümdarlığını kurmayı planlayan Kıyamet, bu sırada Magneto ile Celebro aracılığı ile konuşan prof. Charles'i görecek ve O'nun gücünü kullanarak bütün insanlara ve mutantlara ulaşmanın yollarını bulacaktır.






Prof. Charles'in gücünü gören Kıyamet, bu gücü kendisine almak için O'nu kaçıracak ve sonrasında dünyayı yok etme planına başlayacaktır.

Ancak geride kalan X Men ekibi, Kıyamet'in izini sürecek, aralarına aslında Magneto'nun oğlu olan Quicksilver'da katılacak, Nightcrawler isimli ışınlanma özelliği olan mutantı, mutantların zorla dövüştürüldüğü bir arenadan kurtaran Mistik'de Nightcrawler ile orada olacak, Beast, Ajan Moira, bu mücadele sırasında kardeşi Alex'in öldüğü Scott ve Phoenix, hep birlikte prof. Charles'i kurtarıp, Kıyamet'e engel olmak için birlikte mücadele edeceklerdir. 

Kıyamet, prof. Charles'in mutant özelliklerini almak ve Magneto'da dünyayı yok etmek üzere iken, olay yerine X Men ekibi gelecek ve hepsi kendi mutant özelliklerini kullanarak mücadele edeceklerdir. Sonunda prof. Charles'i Kıyamet'ten kurtaracaklar ve hep birlikte Kıyamet'e saldırıp yok etmeye çalışırlarken, bu saldırı sırasında Charles, artık dayanamayacak ve Magneto'da taraf değiştirip Kıyamet'e saldıracaktır.






Hala Kıyamet'i durduramadıkları sırada Phoenix, bütün gücünü dışarı çıkarıp Kıyamet'e engel olacaktır ve Phoenix'in gücü karşısında Kıyamet, çaresiz kalacaktır.

Bu çaresizlik üzerine hepsi Kıyamet'e saldıracak ve hala kurtulmak için şansı olan Kıyamet'e son darbeyi, kendisine ihanet eden ve taraf değiştiren Storm yapacaktır ve Kıyamet, yok olacaktır.

Bu yaşananlar sırasında dünya alt üst olmuştur ve insanlar tehlikenin Kıyamet isimli bir mutant olduğunu ve bu tehlikeden onları X Men mutantlarının kurtardığını bilecek, bunun üzerine mutantlara karşı daha da sempati duymaya başlayacaklardır. Prof. Charles'in okulunda Mistik'in yeni gelen öğrencilere ders vermeye başlaması görüntüleri ile filmde son bulur.

Storm'un, Phoenix'in, Scott'ın ilk zamanlarını göreceğiniz, hatta bir ara askeriyenin elinde tutsak olan Logan'ı ve Phoenix'in O'nu kurtarış anlarını izleyeceğiniz, prof. Charles'in nasıl saçlarının döküldüğünü ve bunun gibi X Men filmleri ile ilgili merak edilen bir çok sorunun cevabının verildiği, oldukça sürükleyici ve aksiyon dolu sahneleri ile macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.