Mücadele Erdemsel Özelliği, Mücadele Nedir? Mücadelenin Felsefi Tanımı
Mücadele, bir konu, olay yada amaç için yapılan zorlu girişimleri, çalışmaları, bir çok erdemden oluşan çabaları ifade eden bir erdemdir. Gereksiz olan mücadeleler de konusunun anlamsız olması ile ilgili olur ve gerekli olan mücadelelerden kesinlikle kaçınmamak gerekir ve bu mücadele sonucunda mutlaka elde edilen bir fayda söz konusu olmalıdır. Zorluklar mücadele girişimi ile aşılır. Mücadele etmek savunduğun amacı yaşatmak ile ilgili olan, aynı zamanda gelişimsel etkileri de bulunan, içeriğinde cesaret ve zeka, çalışmak ve benzeri şekilde bilginin ve aklında ortaklaşa çalışması gibi bir çok erdemsel birlikteliğinde bulunduğu amaçları olan ve varlıklar için özellikle bu dünya şartlarında olması gereken bir özellik olarak yaşanır. Mücadele etmek sabırda gerektiren, azimde gerektiren bir konudur. Karşısına çıkan engelleri aşmaya çalışmak mücadele etmek demektir.
Mücadele, başarmak için yılmadan çalışmak anlamına da gelir. Mücadeleyi kabul etmeden, onun gerekliliğini ve anlamını tam olarak bilmeden zorluklara karşı durulması konusu zorlaşır.
Savunduğun, inandığın, olmasını istediğin şeyler hakkında yılmadan ilerleme gayreti ve bu uğurda gösterilen çaba ve cehitler mücadeleyi tanımlar ve sevginin içindeki yerini alarak ve erdem olarak gereken şekilde çalışır.Varlıklar mücadele erdemini kendilerine yaşattıklarında ve mücadeleler sonunda başarıya ulaştıklarını anladıklarında artık bu erdemi uygulamak konusu onlar için bilinen bir kavram olarak anlaşılır ve başarıya giden yol olarak varlıksal alanlarında yaşatılır. Dünya şartlarında bir çok konu ile ilgili olarak mücadele etmek zorundayızdır ve olumsuz eylemlerden sakınmak, onları varlıksal alanlarımızdan çıkarmak konusu da mücadele isteyen çalışmalardır ve varlıksal alanlarınızda kendinizle yapılan mücadele olarak tanımlanır. Bütün başarıların arkasında belirli bir mücadele çalışması söz konusu olmuştur. Bu güzel ve değerli özellikleri ile sevgiyi tamamlayan erdemlerden bir diğeri olarak bulunur.