Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Kasım 2019 Perşembe

Sinema: Sayıklama - Delirium - Ev Hapsinde Olan Bir Gencin Yaşadığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Sayıklama - Delirium

Oyuncular; Topher Grace, Genesis Rodriguez, Callan Mulvey
Yönetmen; Dennis Iliadis
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, akıl hastanesinden taburcu olan bir gencin ailesinden kalan konağa yerleşmesi sonucu kendi geçmişi ile ilgili yaşadığı gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Tom, çocukken abisinin işlediği bir cinayete tanıklık ettiği için akli dengesini kaybetmiş ve bu yüzden akıl hastanesine yatırılmıştır. Abisi ceza evine gönderilmiştir ve Tom'da uzun bir süre akıl hastanesinde yatmıştır. Akıl hastanesinden taburcu olan Tom, annesinin geçmişteki yaşanan üzücü olaylar sonrasında kendilerini terk ettiğini
sanmaktadır ve babasının da intihar ederek kendini öldürdüğünü duymuştur. Hastaneden taburcu olan Tom, ailesi ile yaşadığı eve götürülür ve burada bir ay boyunca ev hapsinde kalacaktır. Ayağına dışarı çıkması durumunda polislere haber veren bir cihaz takarlar ve günün belirli saatlerinde evdeki telefona cevap verip kameraya poz vermesi gerekmektedir. Aynı zamanda halüsinasyonlar görmesine engel olan ilaçlar kullanan Tom'u, gözetmen bir polis evine bırakır ve belirli zamanlarda uğrayacağını söyler.





Ev çok büyüktür, alt katta kapalı bir yüzme havuzu vardır. Tom, kendi odasını ve eski eşyalarını bularak eve yerleşir. Bu sırada evde garip sesler duymaya başlar ve halüsinasyonlar görür. Babasının köpeğinin babasının cesedini yerken görür. Ama ilaçlarını kullandığı zaman bu görüntüler kaybolmaktadır. 

Bunlarla savaşarak bir ayını doldurmaya çalışan Tom, evde yiyecek kalmadığı için marketi arar ve siparişleri bırakan marketçi Lynn isimli bir kızla tanışır. O'da Tom gibi sorunları olan bir kızdır ve Tom'un hikayesini çevredeki halktan duymuştur. Bunların üzerine Tom, evin içinde gizli odalar bulacak, babasının gizli çalışmalarına, kamera kayıtlarına ulaşacaktır.  

Tom'un babası da sorunları olan, akli dengesi yerinde olmaya biridir ve bu sırada Tom, evin içinde hapishanedeki abisini görmeye başlar. Bunun halüsinasyon olduğunu düşünür ve bu korku ile kendisinden sorumlu olan polisi arar. Gecenin bir yarısı kadın polis Tom'un kendisini aramasını yanlış anlayacak ve eve gelince Tom ile birlikte olmak isteyecek ancak Tom, bunu kabul etmeyince bu durumu kompleks yapan polis, Tom'un ilaçlarını alıp O'na ceza vermek için evden gidecektir. Sonrasında Tom, şiddetli halüsinasyonlar görmeye ve abisi ile iletişime geçmeye başlayacaktır. Abisinin hapishanede bulunduğunu ve gördüklerinin halüsinasyon olduğunu düşünen Tom, yanılmaktadır. Bunu ertesi gün kendisine ilaçları geri getirmek için gelen polisi öldüren abisini görünce anlayacaktır. 





Abisinin bulunduğu hapishanede yangın çıkmıştır ve bu yangında herkes Tom'un abisinin öldüğünü sanmaktadır, oysaki O yaşamaktadır ve Tom'un yanına gelmiştir. Abisi Alex, polisi öldürdükten sonra gelme amacını yani evdeki babasının saklı olduğu paralarını aradığını söyler. Paralar bir kasadadır ve bu kasada alt kattaki yüzme havuzunun olduğu odanın altındaki gizli bir odadadır. 

Alex, önce bu odaya girecek ve sonrasında Tom'u ziyaret etmeye gelen Lynn'i de tutsak alan Alex, Tom'u bu gizli odaya kapatacak ve Tom, aşağıda dili kesilmiş olan annesini görecektir. 

Babası yıllardır annesini bu odaya kapatmış ve işkence etmiştir. Ardından Alex'te elindeki silahla Lynn'i de yanına alarak aşağı inecek, annelerini öldürecek ve Tom'un kasayı açmasını isteyecektir. Lynn'i öldürmemesi için Tom, duvardaki kasayı açmayı başaracak ancak bu sırada çıkan kavga sonucunda üst kattaki havuzun altı delinecek ve bir anda bütün havuzun suyu alt kattaki odaya boşalacaktır. Bu olay sonrasında Tom ve Lynn, yukarı çıkmayı başaracak, Alex'i ise öldürdüğünü sandığı annesi yakalayarak suda boğacaktır. Sonrasında yaşadıkları olayların şaşkınlıkları ile Tom ve Lynn, evden çıkacaklar ve polisler alarmı duyarak geleceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Gerçek ile gerçek olmayanı ayırt etmeye çalışan bir gencin yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, psikolojisi bozuk bir babanın ailesine yaşattığı acımasızlıkların konu edildiği gizem, gerilim ve korku filmidir.