Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Aralık 2019 Perşembe

Sinema: Cloverfield Yolu No:10 - 10 Cloverfield Lane, Bir Uzaylı İstilası Sonrasında Sığınağa Kapanan İnsanlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Cloverfield Yolu No:10 - 10 Cloverfield Lane

Oyuncular; Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr.
Yönetmen; Dan Trachtenberg
Tür; Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir kaza geçirdikten sonra kendisini bir sığınakta bulan Michelle'in, bu sığınakta O'nu zorla tutan kişiyi alt ederek kaçmayı başarmasından sonra dışarıda Dünya'yı istila etmeye çalışan uzaylı varlıkları fark etmesi ile yaşanan aksiyon ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Michelle, sevgilisi Ben ile yaşadığı sorunlar yüzünden evi terk etmiştir ve bu sırada araba ile yolculuk ederken bir kaza geçirecek, gözlerini bir sığınağın içindeki bir odada açacaktır. Ayağı yaralanmış bir şekildedir ve kendisine serum bağlanmıştır. Bunun üzerine hemen yanındaki telefonuna ulaşmayı başaran Michelle, servisin olmadığını anlayacak ve bu sırada odanın içine Howard girecektir.




Howard, bu sığınağın sahibidir ve Michelle'yi kazadan sonra sığınağa getiren kişidir. Michelle'ye dışarıdaki havanın büyük bir saldırı olması nedeni ile artık zehirli olduğunu, bütün insanların öldüğünü ve kesinlikle dışarı çıkmaması gerektiğini söyleyecektir.

Duyduklarına inanamayan Michelle, kaçma girişiminde bulunacak ancak başarılı olamayacaktır. Sığınağın kapıları içeriden kilitlenmiştir ve anahtarı sadece Howard'da vardır. Aynı zamanda Howrad'da bir silah vardır ve sığınağın içinde Emmett isminde birde erkek vardır. O'da dışarıdaki saldırıdan kurtulmak için sığınağa gelmiştir ve Howard'ın yaşadığı semtte yaşamaktadır. Sonrasında Emmett ile de konuşan Michelle, O'nun da aynı şeyleri söylediğini duyacak ancak bunlara inanmadığı için Howard'ın anahtarlarını çalmayı başaracak ve Howard'ı yaralayarak sığınaktan çıkmaya çalışacaktır. 

Sığınağın kapısını tam açmak üzere iken cam olan bölüme dışarıdan yüzü tamamen yaralı bir kadın gelecektir ve kendisini içeri almasını isteyecektir. Kadının bu halini gören Michelle, dışarı çıkmaya korkacak ve kadın içeri alınmadığı için kafasını cama vurarak kendine zarar vermeye başlayacaktır. Bu olay sonrasında dışarıda ters giden bir şeylerin olduğunu anlayan Michelle, artık Howard'ın söylediklerine inanacak ve onlarla uyum içinde yaşamaya çalışacaktır.




Howard, Michelle ve Emmett, sığınağın içinde belirli bir süre iyi bir şekilde anlaşarak ve bir aile gibi yaşamayı başaracaklar ancak sığınağın hava filtresinin bozulması ile bazı gerçekler ortaya çıkacak ve içerideki huzurlu ortam bozulacaktır. Howard, Michelle'ye sürekli Megan isimli kızından bahsetmektedir ve O'nun öldüğünü söylemiştir. Michelle'ye fotoğrafını da göstermiştir ve Michelle, sığınağın filtresini tamir etmek için kimsenin giremeyeceği yere kendi bedensel özellikleri uygun olduğu için girince, filtrenin olduğu alanın camına içeriden birinin yardım bulmak için bir yazı kazıdığını ve yazının yanında kanları görecek ve yerde Megan'ın resmindeki küpesini bulacaktır.

Bunun üzerine küpeyi ve Megan'ın resmini Emmett'e gösterince Emmett, aynı mahallede yaşadıkları için resimdeki kişinin Megan değil, iki sene önce kaçırılan Darcy olduğunu söyleyecektir ve bunun üzerine Howard'ın Darcy'i kaçırıp öldürdüğünü anlayacaklardır. Sonrasında Michelle ve Emmett bir plan yapacak, Howard'ın silahını alarak dışarı çıkmanın yollarını arayacaklar, Michelle, elbise tasarımcısı olduğu için dışarıdaki zehirli gazdan etkilenmemek için bir kıyafet dikecek ancak bu işleri yaparlarken kullandıkları araçları Howard bulacak ve onları sorguya tutacaktır. 

Bu sorgu sırasında Michelle'yi korumak için kendini sorumlu olarak gösteren Emmett'i Howard, silah ile vurarak öldürecektir ve bedenini sığınağın içinde bütün maddeleri eritebilen bir asitin olduğu varilin içinde yok edecektir. Bu olay sonrasında şaşkına dönen Michelle, kısa bir zaman sonra Howard'ın kendisi ile bir aile kurmak istediğini anlayacak ve odasında elbiseyi tamamlamaya devam ederken Howard'a yakalanacak ancak yakalanınca aralarında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve Michelle, asit dolu varili Howard'ın üzerine dökerek yaptığı elbise ile dışarı çıkmayı başaracaktır. Dışarı çıktığında ise, gökyüzünde kuşların uçtuğunu görünce düşündükleri şeylerin yanlış olduğunu anlayacak ve maskesini çıkaracaktır. 




Ancak kısa bir zaman sonra gökyüzünde uçan bir uzaylı gemisi görecek ve sığınaktaki
patlama ve sesler yüzünden uzaylı gemisinin kendisine doğru geldiklerini anlayınca saklanan Michelle, geminin içinden oldukça vahşi bir uzaylı varlığın indiğini ve kendisine saldırmaya başladığını görecektir.

Bu varlıktan kaçarken uzaylı gemisinin havaya bir gaz salı verdiğini fark edecek ve hemen maskesini takmayı başaran Michelle, bu gazın etkisinden kurtulacaktır. Ancak O'nu bulunduğu araba ile kendisine doğru çeken uzaylı gemisi tam Michelle'i içine almak üzere iken arabanın içindeki alkol ile bir patlayıcı yapmayı başaran Michelle, uzaylı gemisinin merkezine patlayıcıyı atacak ve gemiyi patlatıp yere düşürecektir. 

Bunun üzerine bulduğu bir araba ile olay yerinden uzaklaşacak ve yolda iken kendisi gibi kurtulan insanların radyo bildirimlerini duyacak, sonrasında onlara katılmak ve uzaylılarla savaşmak için Houston'a doğru yol alacaktır. Böylelikle film son bulur.

Yağmurdan kaçıp doluya tutulan Michelle'in hem sığınakta hemde dışarıda verdiği yaşam mücadelelerine tanık olacağınız, ilginç uzaylı varlık görüntülerini izleyeceğiniz, yer yer dram ve aksiyon sahneleri de olan, gerilim ve bilim kurgu filmidir.