Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: 10 x 10 - Karanlık Sırları Olan Bir Hemşirenin İtirafları... / Konusu, Özeti, Afişler

10 x 10

Oyuncular; Luke Evans, Kelly Reilly, Noel Clarke
Yönetmen; Suzi Ewing
Tür; Suç, Gerilim

Konusu; Film, hastanedeyken eşi öldürülen bir adamın sonrasında eşinin katili olan hemşireyi kaçırması ve karanlık sırlarını itiraf ettirmesini sağlamaya çalışırken gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Cathy, yoga dersleri alan ve kısa bir zaman önce yerleşim yerini değiştirmiş, yeni bir hayata başlamış bir kadındır. O'nu takip eden Lewis isminde bir adam vardır ve yoga kursundan çıktığı bir sırada otoparkta iken Lewis, Cathy'i arkasından yakalayarak bağlayacak ve arabasının bagajına koyup gözlerden uzak olan evine götürecektir. Evinde bu olay için özel olarak hazırladığı, duvarı 1 metre kalınlıkta olan, ses yalıtım sistemli küçük ve gizli bir odaya Cathy'i kapatacaktır. Sonrasında Cathy'in ağzındaki yapıştırıcıyı çıkaracak ve çığlık atmaya başlayan Cathy ile konuşamayacağını anlayan Lewis, odadan çıkacak ve belirli bir süre sonra yeniden gelecektir.





Lewis, yeniden geldiğinde Cathy'e isminin ne olduğunu soracak, ancak Cathy, isminin
Cathy olduğunu söylediğinde bunun doğru olmadığını düşünen Lewis, Cathy'nin gerçek ismini söylemesi için zorlayacaktır.

Cathy, gerçek isminin bu olduğunu söylese de Lewis, O'na inanmayacak ve Cathy'in kaçma girişimlerinden sıkılan Lewis, eline silahı alarak son kez sorduğu sorulara gerçekleri söylemesini isteyecek ve öldürülmekten korkan Cathy, sonunda kendisi ile ilgili olan gerçekleri anlatacaktır.

Aslında gerçek adı Nathalie'dir ve Cathy, O'nun intihar etmiş olan ikiz kardeşinin ismidir. Yerleşim yerini değiştirirken yeni bir hayata başlamak isteyen Nathalie, aynı zamanda kardeşinin kimliği ile yaşamaya başlamıştır ve bunun sebebi de 4 yıla yakın bir zaman öncesinde Lewis'in eşini hastanede iken öldürmesi ve bu konu hakkında mahkemelere çıkmasıdır. Mahkemede aklanmış olan Nathalie, aslında suçludur ve bu suçu da, aileden gelen kilise eğitiminin verdiği inançlara göre yaşamadığını düşündüğü Lewis'in eşini öldürmesidir. Lewis'in eşinin, Lewis'i aldattığını düşünen ve dini inançlarına göre bunun yasak olduğuna inanan Nathalie, Lewis'in eşini öldürmüştür ve Lewis, bu durumu eşinin kanında ortaya çıkan yüksek dozda uyuşturucudan sonra anlamış, olayı araştırınca Nathalie'nin sakladığı sırlarla karşılaşmıştır.









Lewis'in amacıda Nathalie'nin gerçekleri itiraf ederek hapis yatmasıdır ancak Nathalie, bu durumu kabul etmeyecektir. Sonrasında bulunduğu odanın tabanında bulunan fayansları sökmeyi başaran Nathalie, fayansları kırıp kendisine keskin ve delici bir alet yapacak, Lewis odaya geldiğinde bunu O'nun boynuna saplayacak ve kaçmayı başaracaktır.

Odadan çıkan Nathalie, Lewis'i öldürmek istemektedir ve evin içinde silahı arayıp bulamayınca bulduğu bir bıçak ile odaya gelecek, Lewis ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler ve silahı sonunda Nathalie kapacaktır.

Bu sırada eve gelen Lewis'in kızı ve bakıcısını gören Nathalie, bakıcısına ateş ederek O'nu öldürecek, sonrada Lewis'in kızını esir alacaktır. Lewis'e bu kızın O'nun kızı olmadığını, eşinin kendisini aldattığı kişiden olan kız olduğunu söylerken Lewis'in kızı Nathalie'yi ısırarak kaçmayı başaracak ve Lewis ile Nathalie yeniden mücadele içine girecekler ve Lewis, eline aldığı silah ile Nathalie'yi öldürdüğünü sanarak kızı ile garaja gideceklerdir. Ancak henüz ölmemiş olan Nathalie, peşlerinden gidecek, elindeki silah ile Lewis'i vurmak üzere iken silahın içinde mermi olmadığı anlaşılacak ve yine girdikleri aksiyon dolu mücadele sonunda Nathalie, garajın kapısının altında kalarak ölecektir. Ardından olay yerine polisler gelecek ve film son bulacaktır.

Lewis'i suçlu gibi gösterirken gerçek suçlunun Cathy olduğunun anlaşılması ile seyircisine şaşkın ve heyecanlı anlar yaşatmayı başaran, Cathy'in bitmek bilmeyen yaşam mücadelesine ve sapkın idealleri uğruna gösterdiği çabalara tanık olacağınız, yer yer dram sahneleri de olan suç ve gerilim filmidir.