Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Aralık 2019 Pazar

Sinema: Doomsday - Kıyamet - İnsanlığı Yok Eden Bir Salgın... / Konusu, Özeti, Afişler

Doomsday - Kıyamet

Oyuncular; Rhona Mitra, Malcolm McDowell, David O'Hara
Yönetmen; Neil Marshall
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, insanlığı yok eden bir virüs salgınının ortaya çıkması sonrasında İngiltere ve İskoçya sınırından ikiye ayrılan toplumun yaşadığı aksiyon ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Basit bir soğuk algınlığı gibi yayılan katil virüsün önüne geçemeyen insanlar, ne tedavi nede aşı bulabilmişlerdir. Salgının başladığı ilk hafta binlerce kişi etkilenmiş ve sıkı yönetim ilan edilmiştir. Yollara engeller koyulmuş, hava alanları ve limanlar kapatılmıştır. İskoçya karantina altına alınmıştır ve insanların evden çıkmaları yasaklanmıştır. Herkes evde oturup yardım beklemiştir ama yardım gelmemiştir. Ve kısa bir süre sonra eski Roma kaleleri örnek alınarak 15 metre yüksekliğinde çelik zırhla kaplanmış bir duvar yapılmıştır.





Doğudan batıya uzanan duvar Britanya'yı ortadan ikiye bölmüştür, kıyılara mayınlar yerleştirilerek devriye koyulmuş ve gökyüzü uçuşa yasaklanmıştır. Karantinayı ihlal edecek her araç vurulacaktır, yani kimse içeri girmeyecek ve kimse dışarı çıkmayacaktır.

İskoçya, çevresi duvarlarla örtülü şekilde tamamen karantinaya alınmıştır ve karantina alanında kalanlar ölüme terk edilmiştir. Karantina alanının içinde insanlar arasında kaos baş göstermeye, savaşlar olmaya başlamıştır. Sokaklar kan gölüne dönüşmüştür. Yangınlar çıkmış, şehir yağmalanırken hayatta kalan insanlar vahşileşmiş ve köpekleri, fareleri en sonunda da birbirlerini yemişlerdir. Zamanla karantina alanındaki bütün ışıklar sönmeye başlamıştır ve yaşayan insanlar teker teker yok olmuşlardır.

Salgının başladığı dönemlerde duvar ile ayrılan karantina alanından çıkmaya çalışan bir annenin kucağındaki kızı gözünden yara alacak ve anne, sonunda kızını helikopterlerle karantina alanından çıkan askerlere emanet edecek ve bu kız 2035 yılına gelindiğinde Binbaşı Eden olarak orduda görev yapan biri olacaktır. Londra, bu salgına karşı oluşturduğu acımasız yöntemler yüzünden dünya devletleri tarafından da dışlanmış ve kendi başına ayakta durabilmeye çalışmaktadır.





Ancak katil virüs olarak adlandırılan salgın, Londra'nın içinde yine baş gösterince hükumet yetkilileri John ve Michael, karantina bölgesinde bundan dört yıl öncesinde çekilen görüntülerde insanlar olduğu gerçeğini ajan Bill ile paylaşacaklar ve bu insanların karantina bölgesinde yaşamalarını katil virüse bir tedavi bulmuş olmalarına bağlayarak, karantina bölgesine bir ekip gönderip tedaviyi bulmalarını isteyeceklerdir.

Bill, ekibin başına en güvendiği adamı binbaşı Eden'ı koyacak ve Eden, iki panzer aracı ile içinde kendisinin komuta ettiği askerlerle karantina alanına gidecektir ve orada dr.Kane'ye ulaşmaya çalışacaklardır. Karantina bölgesine girdiklerine dr. Kane'nin laboratuvarının olduğu alana gidecekler ve burada karşılarına son derece vahşi, yamyamlık yapan insanlar çıkacaktır ve onlarla yaşadıkları aksiyon ve gerilim dolu mücadele sonrasında iki panzerde yok olacak ve binbaşı ile adamları Sol isminde bir zorbanın yönetiminde olan bu yamyam çetesine yakalanacaklardır.

Sol, aynı zamanda dr. Kane'in oğludur ve babası ile savaş halindedir. Ve binbaşıyı tutsak olarak tuttuğu mahsen de birde kız kardeşi Katherine vardır. Askerlerden birini yakalayarak yiyen yamyamlardan kaçmayı başaran binbaşı, mahsendeki Kane'in kızı Katherine'yi de kurtaracak ve birlikte babasının olduğu alana gideceklerdir. Bu sırada hayatta kalan iki askeride onlara katılacak ve hep birlikte Kane'in yaşadığı alana gidecekler ancak burada da onları kötü bir şekilde karşılayacaklardır.






Kane, Londra'ya öfke kusmaktadır ve tedavinin bağışıklığı olan insanlarda olduğunu söylemiştir. Bunun üzerine binbaşı ve adamlarını tutsak alan Kane, onları arenada dövüştürerek öldürmeyi planladığı sırada binbaşı arenada başarılı olacak ve askerlerinin kaçma girişimleri de başarı ile sonuçlanınca bir araya gelecekler ve Kane'in topraklarından çıkmayı başaracaklardır.

Salgının başladığı sırada yapılmış olan içi erzak dolu bir sığınağa giren binbaşı Eden, Katherine ve iki askeri, burada son model bir araç bulacaklar ve O'nun içinden Londra ile iletişime geçip kendilerini almalarını isteyeceklerdir. Ancak öncesinde içeri giren Kane'in adamları asker Norton'u öldürecek ve araba ile dışarı çıkmayı başaran binbaşı, Katherine ve Stevie ile birlikte yolda Sol ve adamlarının saldırılarına uğrayacaklardır. 

Yol boyunca arabalarla aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve sonrasında hepsini alt etmeyi başaracaklar ve Londra'dan hükumet yetkilisi Canaris, buluşma yerine gelecektir. Diğer tarafta Londra'da ise virüs artık yayılmış bütün insanlar bundan etkilenmiş ve başkana da bulaşmıştır. Yönetimi eline alan Canaris, binbaşı Eden ile buluşup, bağışıklığı olan Katherine'yi alacak ve bu sırada Canaris'in insanlar hakkındaki bencilce söylemlerini Eden, bir gözünün kamera özellikli olması nedeniyle kaydedecek ve sonrasında bu kayıtları ajan Bill'e verip, Canaris'i yönetimden düşüreceklerdir. Bu olaylar üzerine karantina bölgesinde kalmayı isteyen binbaşı Eden, yamyamların arasında gidecek ve liderleri Sol'un kellesini onların önüne atacak ve yamyamlaşmış bu vahşi insanların yeni lideri binbaşı Eden olacaktır. Böylelikle film son bulur.

Bir virüs salgısını sonrasında yok olan Britanta'ya da yaşanan gerilim dolu anlara tanık olacağınız, Mad Max'i andıran görüntüleri ve sahneleri ile aksiyonun bolca yaşandığı bir salgın, gerilim, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.