Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Aralık 2019 Perşembe

Sinema: Ma - İntikam Arzusu İle Dolu Psikopat Bir Kadın... / Konusu, Özeti, Afişler

Ma

Oyuncular; Octavia Spencer, Diana Silvers, Juliette Lewis
Yönetmen; Tate Taylor
Tür; Psikoloji, Gerilim, Korku

Konusu; Film, okul yıllarında yaşadığı kötü tecrübelerin etkisinden kurtulamamış Sue Ann ismindeki orta yaşlı bir kadının, kasabadaki gençlere yaşattığı gerilim yüklü olayları konu almaktadır.

Özeti; Maggie ve annesi Erica, Ohio eyaletine yeni taşınmışlardır. Annesi Erica'nın çocukluk yıllarını geçirdiği bu kasabada yeni hayatlarına başlayacaklar ve Maggie, okuldan Haley, Andy, Stu ve Darrel ismindeki öğrencilerle bir grup şeklinde takılmaya başlayacaklardır. Arabaları ile dışarı çıktıkları bir gün yaşları tutmadığı için alkol alamayacaklar ve marketin önünde bekleyip içeri giren yaşı tutan insanların almasını sağlamaya çalışacaklardır. Ancak hiç kimse onlara yardımcı olmayacaktır, ardından gelen Sue Ann dışında. Sue Ann, köpeği ile marketin önünden geçerken Maggie, O'ndan kendilerine içki almasını rica edecek ve Sue Ann, kabul edecek ve onlara içki alıp gönderecektir.





Gençler bir kayalık alanda içkilerini içerlerken bir ihbar üzerine polis gelecek ve ertesi gün yine Sue Ann, içkileri alacak ancak bu sefer kendi evinin altındaki bodrumda içmeleri için imkan sağlayacaktır. Gençler bu duruma çok sevinecek ve artık Sue Ann'in evinin bodrum katı onların parti yapma ve içki içme alanları olacaktır.

Bu olay sonrasında iyice duyulan bu mekana okuldan bir çok öğrenci gelmeye başlayacak ve Sue Ann, öğrencilerle birlikte eğlenceli partiler düzenlemeye başlayacaktır. Aynı zamanda Sue Ann'in Andy'e karşı bir ilgisi vardır, öğrenciler ise Sue Ann'e annecik lakabını takmışlardır. 

Ve belirli bir zaman geçtikten sonra Sue Ann'in kolunda arkadaşlarının bilekliğini gören Haley ve Maggie, kendi takıları da kaybolduğu için onları Sue Ann'in almış olabileceğini düşünüp gizlice evine girecekler ve evde Sue Ann'in Genie isminde yürüme zorluğu çeken bir kızı olduğunu göreceklerdir. Aynı zamanda Sue Ann'in odasında herkesin fotoğrafları vardır ve bu durum onlar için çok tuhaf gelmiştir. Sue Ann, parti yapılırken herkese yukarıda olan evine girilmesini yasaklamıştır ve kızını herkesten gizlemiştir. Evde bu olanları gördükten sonra Sue Ann ile görüşmeme kararı alan Haley, bütün arkadaşlarına mesaj çekecek ve bu mesaj Sue Ann'e de gidecektir. Bu sırada Maggie ve Andy, çıkmaya başlayacak ve Andy'nin babası da arabasına takip cihazı taktırdığı için Andy'in sürekli olarak Sue Ann'in evine gittiğini fark edip, Sue Ann ile bir yerde buluşarak O'nu Andy'den uzak durması ile ilgili tehdit edecektir.




Andy'nin babası Ben, geçmişte Sue Ann ile aynı okulda okumuş ve Sue Ann'e çok kötü bir şaka yapmış olan bir adamdır ve Sue Ann, yıllardır bu olayın etkisini üzerinden atamamış ve psikolojisi bozulmuştur. Sue Ann, bu olaylar sırasında gençlere pankreas kanseri olduğu şeklinde bir yalan söyleyerek yeniden evine gelmeleri için ikna etmiştir ve son olarak bir arkadaşlarının doğum günü vesilesi ile Sue Ann'in evinde beş arkadaş buluşacaklardır.  Haley, Andy, Asley, Stu ve Darrel.

Bu sırada Andy'nin Sue Ann'in evine geldiğini fark eden babası Ben, Sue Ann'in evine gelecek ve oğlunu ararken Sue Ann, O'na bir uyuşturucu enjekte edecek ve yatak odasına ellerinden kelepçeleyerek bağlayacaktır. Kendisine gelen Ben, geçmişte O'na yaptıkları için özür dilese de Sue Ann, aldırış etmeyecek ve Ben'in kolunu keserek yavaşça
ölmesine neden olacaktır. 

Bu sırada bodrum katta olan gençlerin arasına evden gizlice kaçan Maggie'de gelmiştir ve Maggie, Sue Ann'in herkesin içkisine uyuşturucu kattığını ve bayıldığını görünce Sue Ann'in evine çıkmış, burada Ben'in cesedini gördükten sonra Sue Ann, O'nu da bayıltarak bodrum kattaki bütün gençlerle beraber boyunlarına bir tasma geçirerek bağlamıştır. Veterinerlik işinde çalışan Sue Ann, hayvanlar için kullanılan uyuşturucuları gençlere vermiştir ve sonrasında hepsine teker teker acı çektirerek ceza vermeye başlamıştır. Haley'in dudaklarını dikecek, Stu'nun göbeğine ütü basacak, Asley kaçmaya çalışınca kafasına ütü ile vuracak, kendine gelen Andy'nin O'nu oyaladığını görünce Andy'i bıçaklayacak ve son olarak Maggie'ye hepsi ile birlikte bir resim çektirecek ve Maggie'yi boğazındaki tasma ile asarak öldürmeye çalışacaktır.




Ancak bu sırada evde olan kızı Genie, Sue Ann'ın kafasına kürekle vurarak bayılmasına neden olacak ve diğerlerini kurtaracaktır. Bu sırada Meggie'nin de annesi Sue Ann'in evine gelecek ve kapalı olan bodrum kapısını açıp herkesi kurtaracaklardır. Ancak kendine gelen Sue Ann, kızı Genie'yi alıkoymaya çalışırken Maggie, Sue Ann'i bıçaklayacak ve çıkan karışıklıklar yüzünden yanmaya başlayan evin içinde Sue Ann, yatak odasındaki Ben'in cesedinin yanına uzanarak can verecektir. Böylelikle film son bulur.

Çocukluğunda yaşadığı kötü bir tecrübenin etkisinden kurtulamayınca psikopatlaşan orta yaşlı bir kadının yaşattığı gerilim dolu olaylara tanık olacağınız psikolojik gerilim ve korku filmidir.