Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: Görünmeyen Misafir - The Invisible Guest - Contratiempo - Adaletin Olmadığı Yerde Olan Bir Anne ve Babanın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Görünmeyen Misafir - The Invisible Guest - Contratiempo

Oyuncular; Mario Casas, Bárbara Lennie, Ana Wagener
Yönetmen; Oriol Paulo
Tür; Suç, Polisiye, Psikoloji, Gerilim

Konusu; Film, yanında yasak ilişkisi varken trafik kazası geçirip bir insanın ölümüne neden olan Adrian isimli bir iş adamının, kaza sonucu ölen kişiyi saklaması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Adrian Doria, işinde çok başarılı olan ve yakın bir zamanda kariyeri için çok önemli girişimlerde bulunacak ve bir çocuğu olan evli bir iş adamıdır. Aynı zamanda yasak bir ilişki yaşadığı Laura isminde birde sevgilisi vardır. Film, Laura'nın bir otel odasında yanında Adrian varken öldürülmesi sonrasında Adrian'ın bu suçtan beraat etmek için Virginia Googman isimli bir ifade uzmanı avukat ile görüşmesiyle başlamaktadır. Virginia, Adrian'dan yaşanan her şeyi açık ve net bir şekilde anlatmasını isteyecek ve Adrian, yaşadığı olayları anlatmaya başlayacaktır.





Laura ile birlikte araba ile bir seyahat yapmak üzere olan çift, önlerinden bir geyik geçmesi nedeni ile karşıdan gelen araba ile çarpışarak kaza yapmak durumunda kalırlar ve bu kazanın polise bildirilmesi durumunda kendi ilişkilerinin ifşa olacağını düşündükleri için kaza sonucu diğer arabada ölen gencin cesedini yok etmeye karar verirler.

Daniel Garrido isimli bu genci arabanın bagajına yerleştirirler ve bu sırada yoldan geçen bir sürücü onlara yardıma ihtiyacı olup olmadığını soracak ve yoluna devam edecektir. Ardından Adrian, Daniel'in arabasını alarak çevredeki bir bataklığa gidecek ve bagajda Daniel'in henüz ölmemiş olan yaralı bedeni varken arabayı bataklığa atacaktır ve bu sırada kendi arabalarında bekleyen Laura, yanına yoldan geçen bir sürücünün gelmesi ile O'ndan yardım isteyecek ve birlikte arabanın tamir edilmesi için Tomas Garrido isimli bu adamın evine gideceklerdir.

Tomas, dışarıda araba ile ilgilenirken evde eşi ile çay içen Laura, öldürdükleri gencin bu ailenin çocuğu olduğunu anlayacak ve Daniel'in annesi Elvira Garrido'nun bu sırada Daniel'in cep telefonunu araması ile kendi cebinde bulunan cep telefonunu eve bırakacaktır ve hemen evden ayrılacaktır. Diğer tarafta baba Tomas ise arabada bir çakmak görmüştür ve bu çakmak sonrasında O'nun oldukça işine yarayacaktır. Evden ayrıldıktan sonra Adrian ile Laura buluşacak ve bir daha görüşmemek üzere ayrılma kararı alacaklar ancak Laura, geçen zaman içinde vicdan azabı çekecek ve Daniel'in ailesini arayarak gerçekleri onlara anlatacaktır.




Bir otel odasında buluşarak Adrian'a gerçekleri anlatan ve teslim olmaları gerektiğini söyleyen Laura'yı Adrian, kafasına bir süs eşyası vurarak öldürecek ve olay yerine gelen insanlar tarafından odadaki ses ve gürültü fark edilince, Adrian, kendisine zarar vererek odada başka biri varmış ve kaçmış süsü verip olayı kendi üzerinden atmaya çalışacaktır.

Ancak Laura'nın ölümünden tek sorumlu Adrian'dır ve güçlü ve zengin bir çevresi olması nedeni ile bir senaryo uydurarak suçu kendisinin üzerinden alınmasını sağlamaya çalışacaktır. Bunun üzerine Adrian'ın avukatı işinde çok iyi olan ve ifade konusunda uzman Virginia isimli bir avukat ile görüşecektir ve Adrian ile görüşmesi için randevu alacaktır. Ancak Adrian ve avukatını sürekli izlemekte olan Daniel'in babası Tomas ve annesi Elvira, Adrian'a hiç hayal edemeyeceği bir oyun oynayarak bütün suçlarını itiraf etmesini sağlayacaklardır. Çünkü Daniel'in ailesi Adrian'ın suçlu olduğunu bilmektedirler ancak ellerinde yeterince ispat olmadığı ve Adrian'ın güçlü bir çevresi olduğu için suçunu ispatlayamamışlardır. 

Adrian, avukat Virginia ile buluşma anını beklediği sırada içeri giren ve filmin başından bu yana Adrian ile konuşan ve bütün suçlarını O'nu kurtarması ile ilgili yardımı olacağı için itiraf ettiren avukat Virginia, aslında kılık değiştirmiş şekilde, maskesi ve lensleri, yanında dinleme cihazları ile bulunan Daniel'in annesi Elvira'dır ve Adrian, bütün suçunu ayrıntılarına kadar itiraf ettikten sonra Daniel'in annesi ve babası amaçlarına ulaşırlar ve kaydettikleri bilgilerle Adrian'ın ceza almasını sağlarlar.



Aslında kaza yapıldığında Daniel'ı gizlemek, hala canlı olan Daniel'i bataklığa atmak, Laura'yı öldürmek, bunların hepsi Adrian'ın suçudur ve isteyerek yaptığı şeylerdir. Filmin başından bu yana farklı farklı senaryolarla avukatı kandırmaya çalışan Adrian, aslında işlenen suçun merkezindedir ve film tüm bunların anlaşılması ile son bulur.

Ancak filmin sonunda gerçekleri tam olarak öğrenebileceğiniz, filmin sonuna kadar bir çok farklı senaryo ile izleyicisini yanıltmayı başaran, oldukça etkili bir kurgusu olan ve bu yüzden izleyicisine heyecan dolu anlar yaşatan bir suç, polisiye ve psikolojik gerilim filmidir.