Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: Ölüm Odası - The Vault, Hayaletleri Olan Bir Banka... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölüm Odası - The Vault

Oyuncular; James Franco, Francesca Eastwood, Taryn Manning
Yönetmen; Dan Bush
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim, Korku

Konusu; Film, bir banka soygunu gerçekleştiren insanların aradıkları parayı bulayınca alt kattaki 1982 yılından kalmış eski bir kasayı açmaları ile gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; İki kız kardeş Leah ve Vee, abileri Michael yüzünden bir banka soymaya zorlanırlar ve Cyrus ve Kramer isimli iki kişi daha onlara katılarak soyguna başlarlar. Öncelikle bankanın çevresinde bir yangın çıkarıp itfaiyeci kılığına girecekler, Leah, bankanın içinde müdür ile görüşüp iş başvurusunda bulunurken Vee ise, bankanın içinde çekleri geri dönmüş bir müşteri rolüne girecektir. Ardından bankanın içine itfaiyeci olarak gelen Michael, Cyrus ve Kramer içerideki insanları tutsak alacaklar ve Vee ile Leah'da soygun için planladıkları şeyleri yapmaya başlayacaklardır.




Herkesi bağlayıp kafalarına poşetler geçirdikten sonra bankanın içindeki kasaları arayacaklar ancak 50 bin dolara yakın bir para bulacaklardır. Onların amacı ise çok daha fazlasına sahip olmaktır ama bulamamışlardır.

Bunun üzerine gitme planları yaparlarken yerde tutsakların arasında olan biri banka müdür yardımcısı olduğunu ve onlara yardım edebileceğini söyleyecektir. Ed Maas isimli bu adam, onlara bankanın bodrum katındaki bir kasadan bahsedecek ve içerisinde 6 milyon dolara yakın para olduğunu söyleyecektir. Ed, soyguncuların kimseye zarar vermemesi karşılığında onlara yardım edeceğini söyleyecek, bankanın alarmlarını kapatacak ve alt kata giden yolun kapısının anahtarını verecektir.

Bunun üzerine alt kata soygun araçları ile giden Kramer ve Vee, kasayı bulacaklar ve Kramer, kasayı delmek için çalışmalara başlayacaktır. Bu sırada Michael'da sonrasında kaçmaları için bankanın arka duvarlarında bir delik açmaya çalışacak, Cyrus, rehinelerin başında beklerken yukarı çıkan Vee ile birlikte Leah'da kameradan Kramer'i izleyecek, telsizle haberleşeceklerdir. Ancak bu sırada bankanın önüne polisler gelecek, ve kasayı açmaya çalışan Kramer, sonunda kasayı açacaktır ve içeri girerken kameradan görünmeyen ama sadece kendisinin gördüğü kafasında poşetler olan rehineler görmeye başlayacaktır. Bu rehinelerin kim olduğunu anlayamayan Kramer, sonrasında onların kendisine saldırdığına tanık olacak ve açtığı kasanın içine girerek kendi gözlerini ve kafasını matkapla delerek kendisini öldürecektir.




Sonrasında alt katta olan Michael'de Kramer'in bu ölümüne tanık olacak, Vee'de olanları anlamak için alt kata inecek, Leah ise yukarıda kendisini arayan polislerle ilgilenirken ve olanları anlamaya çalışırken, gerçekleri banka çalışanı Susan'dan öğrenecektir.

Susan, Leah'a 1982 yılında yapılmış acımasız banka soygunundan bahsedecektir ve bu olayın yaşandığı yerin alt kattaki bodrum ve kasanın olduğu yer olduğunu, alt katta ruhani bir şeylerin bulunduğunu ve bu yüzden oraya kimsenin gitmediğini söyleyecektir. Susan'ın anlattıkları doğru olsa da Leah, O'na inanmayacak ancak bu sırada
1982 yılında ölen rehinelerin saldırısına uğrayan Cyrus, 1982 yılındaki gizemli katil soyguncunun hayaleti tarafından kendisini öldürmeye zorlanacaktır.

Bu sırada alt katta Vee, Kramer'in kafası kopmuş cesedini görecek ve 1982 yılından kalmış banknotları bulacaktır. Onları toplayıp yukarı çıkacak, yukarıda polislerin saldırısına uğrayacaklar ve sonrasında Michael'i aramak için aşağı inen Vee, Michael'in söylemesi ile açtığı delikten
kaçıp gidecektir. Yukarı katta kalan Leah, paraları da alacak ve polisler içeri girmek üzereler iken alt kata inecek, alt katta Michael ile buluşacak ancak 1982 yılı katil soyguncusu ve ölen rehinelerin hayaletlerinin saldırısına uğrayacaklar, bunun üzerine Michael kendini feda ederek kardeşi Leah'ın paraları alıp kaçmasını sağlayacaktır.


Bu olay sonrasında büyük bir patlama yaşanacak ve polisler bütün soyguncuların bu patlamada öldüğünü düşüneceklerdir.

Ardından yapılan soruşturmada banka müdür yardımcısı olarak soyguncuları alt kattaki kasaya yönlendiren ve telefonla polisleri arayan kişinin 1982 yılında öldürülen bankacı Ed olduğu anlaşılacak ve sonrasında dışarıda buluşan Vee ile Leah'a da, 1982 yılındaki katil soyguncunun saldırması ile film son bulacaktır.

Farklı bir senaryosu olan, soygun ve metafizik konularının bir arada işlendiği, bir bankayı soymak için giren insanların o bankanın hayaletleri ile yaşadıkları gerilim dolu anlara tanık olacağınız, suç, polisiye, gerilim ve korku filmidir.