Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Nisan 2020 Pazartesi

Sinema: Hellboy - Ölümsüz Cadı Nimue, Kral Arthur, Efsanevi Excalibur Kılıcı ve Hellboy... / Konusu, Özeti, Afişler

Hellboy

Oyuncular; David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane
Yönetmen; Neil Marshall
Tür; Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Macera

Konusu; Film, ölümsüz cadı Vivienne Nimue ile Hellboy arasında yaşanan mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Karanlık bir dönemde, karanlığın yaratıkları ile insanlar arasındaki sonsuz savaş Britanya'ya kadar ulaşmıştır. Ve insanların yaratıklara karşı yaptıkları haksızlıkların öcü olarak ölümsüz cadı Vivienne Nimue, ölümcül vebasını Dünya'da ki insan ırkını süpürme amaçlı yaymıştır. Ve böylelikle Pendle Hill'de eski bir meşe ağacının altında Kral Arthur ve O'nun güçlü büyücüsü Merlin, Nimue'ye, yani Kan Kraliçesine teslim olmaları için zorlanmışlardır. Yinede insanların ve canavarların bir arada yaşayabileceğine inanmayan Kral Arthur, Nimue'yi pusuya düşürmüştür. O'nun en güvenilir cadısı Geneida tarafından ihanete uğrayan ve buna çok sinirlenen Nimue, ölümcül vebasını ortalığa yaymıştır. Ve bu sırada efsanevi kılıcının tek bir vuruşu ile Kral Arthur, Nimue'nin kellesini koparmıştır.






Ama bu bile O'nu durdurmamıştır, o yüzden bedenini parçalara ayırmışlardır ve hepsini de farklı kutularda kilitlemişlerdir. Ve Nimue'in kopmuş kellesinden intikam sözleri çıkarken kutsal bir duacı tarafından kutular mühürlenmiştir. Sadece Tanrı'nın adamının bozabileceği bir mühürdür bu. Arthur, sonrasında en cesur şövalyelerini çağırmıştır ve Nimue'in acınası kalıntılarını götürüp kimsenin bulamayacağı ülkenin çok uzak diyarlarına gömmüşlerdir.

Film, Hellboy'un vampir yuvasını kontrol etmeye giden Ruiz isimli bir arkadaşını araması ve O'nun da bir vampire dönüştüğünü gördükten sonra istemeden öldürmesi ile başlamaktadır. Bu sırada Hellboy'un düşmanları olan Baba Yaga ve Gruagach isimli iki yaratık, yüz yıllardır bedeninin parçaları saklanan cadı Nimue'yi yeniden hayata getirmeye karar verirler. 

Hellboy ise Britanya'da ki Osiris Club isimli büyücüler derneği tarafından devleri avlamaya yardımcı olmak için çağırılmıştır ve onlarla görüşen Hellboy, devlerin kasabaları yok ettiğini ve insanları öldürdüğünü, yakalanmalarının çok zor olduğunu ve 3 tanesinin başı boş bir şekilde dolaştığını öğrenecek ve onlara katılmaya karar verecektir. Bu sırada Osiris Club birliğinin kahini Lady Hatton, Hellboy'a Rasputin ile Dünya'ya getirildiği geceyi anlatacak ve kehanete göre Hellboy'un Dünya'yı yok edecek kişi olduğunu söyleyecektir. Bunun üzerine Osiris ekibi ile dev avına çıkan Hellboy, onlar tarafından bir tuzağa çekilmiştir ve asıl maksatları Hellboy'u öldürmektir. Habersiz bir şekilde arkasından mızrak saplanan Hellboy, bu şaşkınlıkla oldukça fazla yara alacak, elektro şok cihazları ile etkisiz hale getirilecek ve tam Osiris ekibi tarafından öldürülmek üzere iken ortaya çıkan 3 büyük dev, Osiris'lileri öldürecektir.






Kısa bir zaman sonra kendine gelen Hellboy, 3 dev ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve hepsini öldürecektir. Bu olay sonrasında baygın düşen Hellboy'u, yanına gelen eski bir aile dostunun kızı olan Alice kurtaracaktır.

Alice, ruhlarla iletişim içine giren etkili bir medyumdur ve Hellboy'u evine götürerek tedavi edecek, sonrada bulundukları yere Hellboy'un babası gelecektir. Diğer tarafta ise Gruagach, cadı Nimue'in bedeninin parçalarını toplamaya başlamıştır ve bir çok rahibi öldürüp, içlerinden birinin çenesini yiyerek O'nun dili ile konuşmuş ve Tanrı adamının duası ile açılacak olan mühürleri açmıştır. 

Babası ile buluşan Hellboy ise Nimue'nın bedeninin parçalarının toplandığını öğrenecek ve kendisine saldıranlara hesap sormak için Osiris Club'a gittiklerinde, oradaki herkesinde öldürüldüğünü göreceklerdir. Nimue'nin bedeninin parçalarından biride oradadır ve Gruagach, son parçayı da almıştır. Ölülerin arasında Lady Hatton'da vardır ve O'nun ruhu ile iletişime giren Alice'in ağzından Lady Hatton ortaya çıkacak ve onlara, Nimue ile ilgili gerçeklerden bahsedecektir. Bedenini tamamlayıp eski gücüne kavuşan Nimue, kendine bir kral arıyordur ve kralını bulunca bütün eksikleri tamamlanacak ve Dünya'yı yok edecektir. O sırada Gruagach'i gören Hellboy, O'na engel olmaya çalışırken Hellboy'a görünen Nimue, kendisine katılmasını söyleyecek ve yok olacaktır.







Sonrasında Nimue'nin bütün parçalarını bir ritüel ile birleştirecekler ve Nimue'nin bulunduğu yeri arayan Hellboy, bir asansöre bindiğinde kendisini kötü büyücü Baba Yaga'nın yanında bulacaktır ve O'nunla bir anlaşma yaparak, Nimue'nin yerini öğrenecektir.

Nimue ise yüzyıllar önce Pendle Hill'de Kral Arthur tarafından bedeni parçalanırken kanını çeken ağacın bulunduğu yere gitmiştir ve kanını ağaçtan alarak tamamen eski haline geri gelmiştir.

Hellboy, Alice ve Ben Daimio ise, hep birlikte Pendle Hill' gitmişlerdir ve burada yerin altından çıkan yaratıkların saldırısı altında kalmışlardır. Nimue, gücünü toplayınca karanlık bütün canavarlara hükmetmeye başlamıştır ve Hellboy, Nimue'yi kafasından silahla vurmuş olmasına rağmen yinede
ölmeyecek ve zehirli büyülü bir oku Alice'e saplayarak, açtığı bir tünelden gidecektir. Bu sırada Nimue'nin cadısı Ganeida'da oradadır ve Hellboy'a Alice'i kurtarması için yüzyıllardır lanetli bir şekilde tabutta yaşayan büyücü Merlin'in yanına gitmesini söyleyecek ve Merlin'in yanına giderek, Alice'ten zehirli oku çıkarttıracaklardır. Ancak Merlin, bununla kalmayacak ve Hellboy'a hakkındaki gerçekleri de anlatacaktır. Zamanında insan olan Hellboy'un annesi, şeytan ile evlenmiştir ve cehennemde onların bir çocuğu olmuştur. Gerçek adı Anung un Rama olan Hellboy'un bir tarafı insandır ve insanların kralı olmak kaderidir. Ve Nimue'yi yok etmesi için O'na Arthur'un kılıcı Excalibur'u verecek ancak ona dokunduğunda Dünya'nın yok olduğunu gören Hellboy, almayacaktır.






Son büyüsünü kılıcı bulunduğu yerden getirmek için kullanan Merlin ise sonunda lanetten kurtulup ölecektir. Nimue ise İngiltere'de çok hızlı bir şekilde ölümcül vebayı yaymaya başlamıştır ve 2 saat içinde 100 bin kişiye kadar yayılan salgın global bir tehdit olmuştur.

O'na engel olmak için Hellboy ve arkadaşları da bulunduğu yere gidecek ve bir kilisenin içinde çok daha irileşmiş olan domuz kafalı Gruagach ile karşılaşacaklardır. Ve Hellboy'un Gruagach ile baş edemediğini gören Ben Daimio'da yırtıcı bir yaratığa dönüşecek ve Hellboy'a yardım edecektir. Ancak ikisi de baş edemeyecek ve Gruagach, Hellboy'u öldürmek üzere iken ortaya çıkan Nimue, Hellboy'un kralı olmasını istediği için Gruagach'i öldürecektir ve kendisine karşı çıkan Hellboy'un, kral Arthur'un kılıcını almasını sağlamaya çalışacaktır. 

Ancak direnen Hellboy'u görünce tutsak almış olduğu babasını öldürecek ve buna çok sinirlenen Hellboy, kılıcı alacak ve sonrasında boynuzları uzayacak, kılıçtan ve boynuzlarının arasından ateş çıkacak ve yerin altından binlerce yaratık çıkarak insanlara saldırmaya başlayacaktır. Hellboy'un Nimue'in etkisinde olduğunu gören Alice ise, hemen Hellboy'un babası professor Broom'un ruhu ile iletişime geçecek ve ağzından çıkan görüntüsü ile Hellboy'la konuşmasını sağlayacaktır. Babası, O'na Nimue'ye aldanmamasını ve iyi biri olduğunu söyleyecek ve Hellboy'u bu konuda ikna etmeyi başaracaktır.




Kendine gelen Hellboy, elindeki güç sayesinde Nimue'in kafasını koparacak ve yerin altındaki cehennem alanına atacaktır. Bu olay sonrasında cehennemden gelmiş olan bütün yaratıklarda tekrar cehenneme çekilecek ve Hellboy, yeniden boynuzlarını kıracaktır.

Bu olaydan 6 ay sonra Osiris Club'un başka bir tesisine giden Hellboy ve arkadaşları, burada Icthyo Saphien'i ( Abe Sapien ) görecekler ve film böylelikle son bulacaktır.

Hellboy'un gerçek kimliğinin ortaya çıktığı ve ölümsüz cadı Nimue ile verdiği mücadelelerin konu edildiği, çeşit çeşit fantastik yaratıklarla dolu sahneleri ile eğlenerek izleyebileceğiniz aksiyon, gerilim ve fantastik macera filmidir.