Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Nisan 2020 Salı

Sinema: Willoughby Ailesi - The Willoughbys - Sevgi Dolu Bir Aile Arayışında Olan Kardeşlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Willoughby Ailesi - The Willoughbys

Oyuncular; Will Forte, Maya Rudolph, Alessia Cara
Yönetmen; Kris Pearn, Cory Evans
Tür; Komedi, Macera, Dram, Aile, Animasyon

Konusu; Film, ebeveynleri tarafından sevilmeyen 4 kardeşin onlardan kurtulmak için verdikleri mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Yüzyıllardır süre gelen Willoughby soyunun sonuncuları Tim, Jane ve Barnaby ikizleridir. Anne ve babaları o kadar bencil ve sorumsuzlardır ki,
çocukların ihtiyaçları ile hiç ilgilenmemektedirler. Evde aç ve sevgiye muhtaç bir şekilde yaşayan sevimli çocukları odalara hapsetmekte, kendileri eğlenmektedirler. Yine çocukların ceza aldığı ve odalarına kapatıldıkları bir gün, şehrin ortasındaki bahçeli evlerinin kapısına bir kutu bırakılacaktır ve kutunun içinden gelen sesi takip eden kardeşler, içinden oldukça hareketli ve yaramaz bir bebeğin çıktığını göreceklerdir.








Bu bebeği gören Jane, O'nu sahiplenmek isteyecek ancak anne ve babasından korkan Tim, çocuğu bırakmayı isteyecektir. Bu sırada yanlarından ayrılan bebek, anne ve babasının odasına girecek ve bebeği onların getirdiğini düşünüp, bütün kardeşleri evden kovacaklardır.

Bu olay üzerine bebeği güvenli bir yere bırakmak için gök kuşağını takip edecekler ve sonunda bay Melanoff'un şeker fabrikasına geleceklerdir. Ruth ismini verdikleri bebeği bir kutunun içine koyarak Melanoff'a verecekler ve sonra evlerine geri geleceklerdir. Bu sırada Ruth'un kendilerinden daha şanslı olduğunu düşünecekler ve onlarda yetim kalmaya karar vereceklerdir. 

Bunun için ebeveynlerine sahte bir macera tatili broşürü hazırlayacaklar ve hepsinde ölüm tehlikesi olan yerlere gitmelerini sağlayacaklardır. Broşürü gören anne ve baba, hiç düşünmeden gitmeye karar verecekler ve ev artık kardeşlere kalacaktır. Ancak giderlerken bir dadı ile anlaşmışlardır ve evde yalnız başlarına eğlenen çocuklar, kısa bir zaman sonra sevimli bir dadının geldiğini göreceklerdir. Tim, dadının da anne ve babası gibi olduğunu düşünerek ilk başta O'na tavır yapacaktır ancak Jane ve mucit Barnaby ikizleri, dadı Limda'yı çok seveceklerdir. Dadı Barnaby kardeşlerin birine A diğerine B ismini verecektir ve onlara uzun zamandır hasret kaldığı ev yemeklerinden yapacaktır. Bu sırada bebek Ruth'un hikayesini duyan dadı, buna dayanamayacak ve hemen kardeşleri de alarak şekerci bay Melanoff'un yanına gideceklerdir.








Burada Ruth'un çok güzel şartlarda yaşadığını görecekler ve harika zaman geçirip, hep birlikte eve döneceklerdir. Ancak diğer tarafta bir çok ölüm tehlikesi atlatan ve en ufak zarar bile görmeyen ve büyük istekle maceralarına devam eden ebeveynlerinin parası bitecektir ve evlerini satarak maceralarına devam etmeye karar vereceklerdir.

Bunun üzerine dadıya bir mesaj gönderecekler ve '' evi satıyoruz, çocuklardan kurtulmak sana kalmış '' diyeceklerdir. Bu mesaja dadı '' Onlarla ben ilgilenirim '' şeklinde cevap verecek ve Tim, gizlice dadının telefonuna bakınca, yazılanları yanlış anlayacak ve diğer kardeşlerini de örgütleyip, dadının ailesi için çalıştığını söyleyecek ve çocuk hizmetlerini arayarak dadıyı şikayet edecektir. Oysaki dadı tamamen
iyi niyetli bir düşünce ile o cevabı yazmıştır.

Ertesi gün eve emlakçı gelecek ve evi satacağını söyleyecek, bunun üzerine kardeşler eve tuzaklar hazırlayacaklar ve gelen bütün müşterileri korkutup kaçıracaklardır. Ancak en son gelen müşteriler, muhteşem aile örneklerindendir ve kesinlikle korkmayıp, evi almaya karar vereceklerdir. Ancak onları da, çocukların bu oyunlarını fark edip dadı korkutacaktır ve dadının kendilerine yardım ettiğini anlayan çocuklar, yeniden dadıyı sevmeye başlayacaklardır. Ancak Tim, dadıyı çocuk hizmetlerine şikayet ettiği için yetkililer gelecek ve geçmişinde bir yetim olan dadıyı çocuklardan ayırarak hepsini farklı ailelere vereceklerdir.






Bütün kardeşler bu durumdan hoşnut değillerdir ve hikayeyi anlatıcı kedi, bir oyun yapacak ve dadının bindiği otobüsün önüne Tim'in demir şapkasını koyacak ve içine oturup dadının görmesini sağlayacaktır.

Tim'in şapkasını gören dadı, onları terk ettiği için pişman olacak ve bütün kardeşleri teker teker bulundukları evlerden alarak hep birlikte bay Melanoff'un yanına gideceklerdir. Ancak çocukların peşinde çocuk hizmetleri vardır ve onlardan kurtulmaları için çocukların bir ailesi olması gerekmektedir. Kendilerini sevmeyen anne ve babalarının bile onlardan iyi olduğunu düşünen kardeşler, ailesinin bulunduğu Çikoviçre isimli çıkılıp inilemeyen karlarla kaplı dağa gitmeye ve onları bulmaya karar vereceklerdir. 

Bunun için mucit ikizlerin yardımı ile bir zeplin yapacaklar ve zeplinin arkasından rengarenk gök kuşağı renkleri çıkararak Çikoviçre'de anne ve babalarını soğuktan donmak üzereler iken bulacaklardır. Hemen onları ısıtıp kendilerine getirecekler ve birlikte mutlu bir şekilde yaşamayı istediklerinde, bencil anne ve babası, çocukları umursamayacak ve zeplini alarak kaçacaklardır. Kaçan anne ve baba, zeplini kullanmayı bilmedikleri için bir okyanusun ortasına düşecekler ve köpek balıklarına yem olacaklardır. Çocuklar ise kaldıkları yerde donma tehlikesi yaşarken, onları gök kuşağı renklerini takip ederek gelen dadı Limda ve bay Melanoff bulacak ve hep birlikte bir aile olmaya karar vereceklerdir.







Sonrasında 4 kardeşi de evlat edinerek mutlu bir şekilde yeni yaşamlarına başlayacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Birbirinden sevimli 4 kardeşin sevgi arayışı içinde geçen bu macerada yer yer hüzünlenecek, çoğu zaman eğleneceksiniz. Animasyon filmleri sevenler için
tavsiye edebilecek ve her yaştan insana hitap eden komedi, aile, macera, dram ve animasyon filmidir.