Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Nisan 2020 Pazartesi

Sinema: Karakomik Filmler: Kaçamak - Bölüm 2 - Bir Spa Merkezine Giden Arkadaşların Kendilerini Uzayda Bulmalarına Kadar Giden Komik ve Eğlenceli Hikayeleri... / Konusu, Özeti, Afişler

 
Karakomik Filmler: Kaçamak

Oyuncular; Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Özkan Uğur
Yönetmen; Cem Yılmaz
Tür; Komedi, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir kaçamak yapmak için Spa merkezine giden 4 arkadaşın, burada uzaylılarla karşılaşması sonrasında
kendilerini uzayda bulmalarına kadar giden komedi dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Nevzat, İbrahim, Aytaç ve Neco, ilk filmdeki Ayzek'in vapurundan inerek bir Spa merkezine gitmeye karar vereceklerdir. Spa merkezinin sahibi olan Alpay, Nevzat'ın arkadaşıdır ve burada çok iyi bir şekilde karşılanan arkadaşlar, vitamin takviyeleri, masajlar v.b. birbirinden güzel uygulamalar içinde zamanlarını geçirecekler ve Nevzat ile Neco, aynı zamanda gece için escort kadınlarla buluşmak isteyeceklerdir. Üçü de evli olan arkadaşlardan sadece Neco bekardır ve bu plandan sadece İbrahim hoşnut olmayacaktır ve geceye katılmayacaktır.






Gece olunca kadınlarla buluşan 3'lü, odalarına çekilecekler ve sabah kahvaltıda tekrar buluşacaklardır. Ancak sabah olunca Nevzat gelmeyecek ve O'nu merak edip aramaya başlayacaklardır. Aynı zamanda Nevzat'ın Lucky isimli bir köpeği vardır ve köpeğin dışarıda bağlandığını görecekler ancak Nevzat'ı bulamayacaklardır.

İyice merak edip çevre ormanlıkta aramaya başlayacaklar ve bu sırada sabah sporuna çıkmış Spa merkezinin sahibi Alpay ile karşılaşacaklardır. Nevzat'ın neden kaybolduğunu konuşurlarken Lucky'in peşinden giden arkadaşlar, havada asılı bir şekilde duran dev bir uzay gemisi göreceklerdir. 

Şaşkınlıktan ne yapacaklarını şaşıracaklar ve sonrasında geminin penceresinde Nevzat'ı göreceklerdir. Nevzat'ı kurtarmak ve kurtarmamak arasında kalan arkadaşlar, otele dönecekler ve bir
merdiven alarak uzay gemisine çıkmaya karar verdiklerinde, askerlerin geldiğini ve uzay gemisinin çevresini kapattıklarını göreceklerdir. Eşlerinden
habersiz Spa merkezine gelenler ifşa olacakları için korkacaklar ve ne yapacaklarını düşündükleri sırada, Nevzat'ı ağaçlıkların altında çıplak ve ıslak bir şekilde bulacaklardır. Hemen Nevzat'ı otele götürecekler ve baygın bir şekilde olan Nevzat'ın ensesinde, üzerinde taş olan bir alet bulacaklardır. Bu sırada televizyonda bütün haberler bu uzay gemisinden ve çevresinde bulunan Kaliforniyum isimli, gramı 27 milyon dolar olan bir maddeden bahsetmektedirler. Nevzat'ın ensesinden çıkarılan aletin üzerinde bu taştan vardır ve ardından Nevzat'ın testislerinin olmadığını da fark edeceklerdir.






Bu sırada baygın olan Nevzat'ın eşi arayacak ve yalanı ortaya çıkmasın diye yalanlar söyleyen Nevzat, bir anda kendine gelecektir. Ancak bu hengamede ilgilenemedikleri köpek Lucky, yanlarından ayrılmıştır ve askerlerin arasından geçerek uzay gemisine gitmiştir ve uzaylılar onu, gemiye ışınlamışlardır.

Lucky'in gemiye ışınlandığını gören Nevzat, köpeği almak için uzay gemisine gitmek isteyecek, kendisi ile gelmek istemeyen arkadaşlarına ağzından Kaliforniyum taşı çıkaracaktır ve onu tekrar yutarak kendisi ile gelenlere paylaştıracağını söyleyecektir. Yinede bunu kabul etmeyip Nevzat'a müshil içirmeyi ve taşı çıkarmayı düşünecekler ancak kısa bir zaman sonra haberlerde geminin içinde yarım ton Kaliforniyum olduğu bilgileri verilince, en başta Alpay, Nevzat ile gitmeyi kabul edecek ve bir plan hazırlayarak geminin içine girmeye çalışacaklardır.

Uzay gemisinin çevresi askerler ve araştırma ekibi ile doludur ve kimseyi belirli bir alandan sonra içeri almamaktadırlar. Yaptıkları plana göre dördü uzaylı kılığına girecek ve askerlere, araştırmacılara geminin kendilerinin olduğunu söyleyeceklerdir. Çünkü gemiden dışarı hiç bir şekilde uzaylı çıkmamıştır ve dışarı ile iletişim kurmamışlardır. Bunu fırsat bilen arkadaşlar, çoban elbiselerini siyaha boyayacaklar ve Alpay ise uzaylılar tarafından kaçırılmış rolü yapacaktır.





Bunun için Nevzat'tan çıkardıkları aleti Alpay, kendi ensesine takacak ve askerlerden birini oyalayarak korunan bölgeye geçen 4 kişi sonrasında Alpay, soyunacak ve kendisini ıslatıp uzaylılar tarafından kaçırılmış rolü yapacaktır ve O'nu ciddiye alan askerler, araştırmacı ekibin yanına getireceklerdir.

Diğer tarafta Alpay'dan haber bekleyen dörtlü, Alpay'ın bir kaçırılma senaryosu uydurarak çoban elbisesi giymiş arkadaşlarını uzaylı olarak göstermesi sonrasında, araştırmacı bilim insanı olan Jaclyn ile kendisini çağırdıklarını söyleyecektir. Ve Jaclyn ile uzaylı kılığına girmiş arkadaşlarının yanına gidecek, burada bir duman çıkaran alet ile iletişim kuruyormuş gibi yapacaklar ve sonrasında uzaylıların, bulundukları alana Dünya'nın bütün enerji ihtiyacını giderecek kadar Kaliforniyum bırakacaklarını ancak en az 2 km herkesin uzaklaşması gerektiğini söyleyeceklerdir. 

Bunu duyan Jaclyn ve Amerikan birlikleri, hemen uzaklaşacaklar ve geriye kalan 5 arkadaş, uzay gemisine yaklaştıklarında yukarıdan bir merdiven aşağı inecektir. Sonrasında yukarı çıkacaklar ve içeride Kaliforniyum'ları görüp onlar için tartışırlarken, bir tüpün içinde Nevzat'ın testislerini göreceklerdir. Bu sırada ortaya çıkan uzaylı varlık, onlara kendi dilinde dost olduğunu, Nevzat'ın testisini kanser hücresi olduğu için aldığını, Lucky'in parazitlerini temizlediğini söyleyecek ancak O'nun konuştuklarını anlamayan arkadaşlar, uzaylıya saldıracak ve karşı koyamadıklarını anladıklarında, Alpay aşağıdayken Jaclyn'den aldığı silah ile uzaylı varlığı öldürecektir.




Bu olay sonrasında yanlışlıkla bastıkları tuşlar sonucunda Lucky dışarı ışınlanacak ve geminin kapağı kapanacaktır. Aynı zamanda hareketlenmeye başlayan gemi, havalanacak ve uzaya çıkacaktır. Kendilerini uzayda bulan arkadaşlar, geminin camından Dünya'yı görecekler ve ellerindeki Kaliforniyum ile yapayalnız kaldıkları uzay alanındayken film son bulacaktır.

Bir kaçamak yapmak için çıktıkları tatilde, Spa merkezinde başlayan eğlenceli anlardan sonra kendilerini uzayda bulan 5 arkadaşın yaşadığı komedi dolu olaylara tanık olacağınız, Karakomik Filmler'in ikinci bölümü olan Türk komedi ve bilim kurgu filmidir.