Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Eylül 2020 Pazartesi

Sinema: Hannibal Doğuyor - Hannibal Rising - Hannibal Lecter'ın Çocukluğundan Başlayan Yamyamlık Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Hannibal Doğuyor - Hannibal Rising

Oyuncular; Gaspard Ulliel, Rhys Ifans, Li Gong
Yönetmen; Peter Webber
Tür; Suç, Gerilim, Dram

Konusu; Hannibal Lecter'ın çocukluğundan başlayan yamyamlık hikayesini konu almaktadır.

Özeti; 1944 yılında Lecter kalesinden ailesi ile birlikte Hannibal, çocukken savaştan kaçmaktadırlar. Nazilerin Yahudi soykırımına denk gelen çocukluğunda oldukça kötü şartlar içinde bir çocukluk dönemi söz konusudur. Mischa isimli kız kardeşi ve ailesi ile ormanda saklandıkları bir kulübede Rus askerleri tankları ile gelecek ve onlardan su almak istedikleri sırada Almanların saldırısına uğrayacaklar ve çıkan kargaşada Hannibal'ın ailesi ölecektir. Bu saldırı sonrasında kardeşi ile kulübede yalnız kalan Hannibal, zorlu kış şartlarında yaşam mücadelesi verirken Nazi'ler onları bulacak ve kulübelerine yerleşeceklerdir.





Kendi gibi küçük kardeşi ile sadist Nazi askerlerinin arasında kalan Hannibal'ı ve kardeşini açlıktan yemek isteyen Nazi'ler, ellerinden Hannibal'ı kaçıracaklar ancak kardeşi Mischa'yı yiyeceklerdir. Bu olayın üzerinden 8 yıl geçecek ve Hannibal'ın bir rus yetimhanesindeki görüntüleri ile devam edecektir. 

Nazi'lerden kaçtığı sırada Rus'lara sığınan Hannibal, burada bir yetimhaneye verilmiştir ve burada O'na oldukça kötü davranılmaktadır. Her gece rüyasında kardeşine yapılanları gören Hannibal, hala bu olayın etkisinden kurtulamamıştır. Artık yetimhanenin şartlarına dayanamayan Hannibal, bir gece gizlice kaçmayı deneyecek ve sınırdan çıkmayı başarıp Fransa'ya amcasının yanına gidecektir. Çok uzun ve zorlu geçen bu yolculuk sonunda Fransa'ya ulaşacak ve amcasının öldüğünü görecektir. 

Yengesi Murasaki ile karşılaşan Hannibal, artık O'nun yanında yaşamaya başlayacaktır. Yengesinden Samuray'lık dersleri alan Hannibal, birgün yengesini pazarda rahatsız eden kasabı samuray kılıcını kullanarak öldürecek, kafasını kesecektir. Samuray kılıcındaki karanfil yağından ve kısa bir süre önce Hannibal ile pazarcının tartışması nedeni ile polisler Hannibal'ı sorguya çekecekler ancak yengesi, pazarcının evde olan kellesini polis merkezine bırakınca Hannibal, aklanacaktır. Bu olaylar üzerine yengesi ile Paris'e taşınmak zorunda kalan Hannibal, burada Tıp fakültesinde burslu olarak cesetleri anatomi derslerine hazırlayacaktır. Ancak Hannibal'ın aklında hep kardeşine yapılanlar vardır ve bu olayın sorumlularından intikam almak istemektedir. Bir gece uyuşturucu kullanarak yaşananları tam olarak hatırlayıp sorumluların peşine düşünecektir. 





Yaşananları hatırlamaya başladıktan sonra doğduğu topraklara gidecek ve burada kardeşinden izler aramaya başlayacaktır. Bu sırada geçmişte kardeşini yiyen Nazi'lerden biri Rus birliklerine katılmıştır ve Hannibal'ın geldiğini görünce O'nu takip edecek ancak Hannibal'a yakalanacak ve Hannibal, bir ormanda O'na işkenceler yaparak ve yanaklarını yiyerek diğerlerinin yerini öğrenecektir. 

Sonrasında kafasını keserek öldürecektir. Diğerlerinin de Fransa'da yaşadığını öğrenen Hannibal, tekrar Fransa'ya dönecek ve katillerden birinin kızının kolunda kendi kardeşinin bileziğini görecektir. Bu olay sırasında Hannibal'ın geldiğini gören katiller, kendilerince önlem almaya başlayacak ve Hannibal'a tuzak kurmaya çalışacaklardır. Hannibal'ın tıp fakültesinde çalıştığını öğrenecekler ve O'nu öldürmesi için gönderdikleri adamlarından biri, Hannibal'ın tuzağına düşecek ve cani bir şekilde öldürülecektir. 

Bu sırada Hannibal, diğerlerininde yerini öğrenecek ve hepsinin lideri olan Vladis Grutas'a ulaşmaya çalışacaktır. Vladis Grutas ise zorla kızları çalıştırdığı bir genelev işletmektedir ve Hannibal'ın peşinde olduğunu öğrenmiştir. Vladis Grutas'ın yaşadığı evi gözlemelemeye başlayıp planlar yapan Hannibal, bir gece Vladis Grutas'ın bulunduğu eve girmeye karar vermiştir ve Vladis Grutas banyoda keyif yaparken içeri girmeyi başaracak ancak öldüremeden kaçmak zorunda kalacaktır. Bu duruma tanık olacan Vladis Grutas, Hannibal'ın yengesini kaçırarak bir tekneye yerleşecek ve Hannibal'ın gelmesini bekleyecektir. Hem yengesini kurtarmak isteyen Hannibal, hemde Vladis Grutas'ı öldürmek istemektedir. 

Aynı zamanda teknedeki diğer sorumlularıda öldürmek istemektedir. Hannibal, kendisinde samuray kılıcı ile gemiye girmeyi başaracak, diğer sorumluları öldürdükten sonra yengesinide kurtaracak ve Vladis Grutas'ı cani bir şekilde yiyerek öldürecektir. Bu olay sonrasında yengesini gemiden çıkarmayı başaracak ve olay yerine gelen polisler Hannibal'ı bulamayacaklardır. O'nun çıkan patlamada öldüğünü sanacaklar ancak Hannibal, kaçmıştır ve son kalan kardeşini yiyen yamyam Nazi'den de intikamını aldıktan sonra film son bulacaktır.

Yamyam Hannibal Lecter'ın çocukluğundan başlayarak nasıl bu hale geldiğinin anlatıldığı film, kronolojik sıraya göre serinin 1. si olabilecek gerilim, dram ve suç filmidir.