Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Eylül 2020 Salı

Suç ve Polisiye Filmleri Listesi - Suç Filmleri - Polisiye Filmleri - Suç ve Polisiye Türünde Film Özetleri

Sınır - Border


Oyuncular; Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson
Yönetmen; Ali Abbasi
Tür; Suç, Polisiye, Fantastik, Dram

Konusu; Film, insanlardan ayrı görüntüye ve yeteneklere sahip olan ve trol olarak adlandırılan Tina isimli bir varlığın yaşamını konu almaktadır.


Hannibal Serisi 1, 2, 3, 4

Film, kaçırdığı kadınların derilerini yüzerek kendisine elbise, bir beden yapmayı düşünen bir seri katilin peşinde olan FBI ajanı Clarice Starling'in, bu katili bulmak üzere hücrede bulunan yamyam katil Dr. Hannibal Lecter ile ortaklaşa iş yürütmesi sırasında gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.


İtaat - Compliance

Oyuncular; Dreama Walker, Ann Dowd, Matt Servitto
Yönetmen; Craig Zobel
Tür; Suç, Polisiye, Dram, Biyografi, Gerilim

Konusu; Gerçek bir hikayenin anlatıldığı filmde, bir fast food restoran işletmesini arayan telefon sapığının kendisini polis olarak tanıtması sonrasında restoranda çalışan Becky isimli kıza tecavüz ettirmesine kadar gelişen akıl almaz olayları konu almaktadır.

Panik Odası - Panic Room

Oyuncular; Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker
Yönetmen; David Fincher
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, New York Manhattan'da yeni bir ev satın alan Meg ve kızı Sarah'ın, ilk gecelerini eve giren hırsızlar yüzünden bu evin içindeki güvenlik amacı ile yapılmış panik odasında geçirmelerini ve bu sırada yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.


Anna

Oyuncular; Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans
Yönetmen; Luc Besson
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim, Aksiyon

Konusu; Film, Anna isimli Rus bir kadının KGB için bir ajan olarak çalışmaya zorlanması sonrasında CIA ile işbirliği yapmasına kadar giden ve tüm bunların ardından iki istihbarat servisinden de ayrılmak için özgürlüğü adına verdiği aksiyon dolu mücadelesini konu almaktadır.


Gece Vurgunu - Nightcrawler

Oyuncular; Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Riz Ahmed
Yönetmen; Dan Gilroy
Tür; Dram, Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, ahlaki olarak hiç bir şekilde değer yargıları olmayan bir hırsızın, kendisine yeni bir iş sahası olarak haber kanallarına video görüntüleri çekmeyi seçmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.


Görünmeyen Misafir - The Invisible Guest - Contratiempo

Oyuncular; Mario Casas, Bárbara Lennie, Ana Wagener
Yönetmen; Oriol Paulo
Tür; Suç, Polisiye, Psikoloji, Gerilim

Konusu; Film, yanında yasak ilişkisi varken trafik kazası geçirip bir insanın ölümüne neden olan Adrian isimli bir iş adamının, kaza sonucu ölen kişiyi saklaması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Tanrı Kent - Cidade De Deus - City of God

Oyuncular; Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino da Hora, Seu Jorge
Yönetmen; Fernando Meirelles, Kátia Lund
Tür; Suç, Polisiye, Aksiyon, Gerilim, Dram

Konusu; Rio De Janerio’nun suç dolu gecekondu mahallelerinden biri olan Tanrı Kent'de geçen film, çocuk gangsterler, uyuşturucu satıcıları, soyguncular v.b. bir çok suç işleyen çetelerin akıl almaz yaşamlarını konu almaktadır.


Acil Arama - The Call

Oyuncular; Halle Berry, Abigail Breslin, Morris Chestnut
Yönetmen; Brad Anderson
Tür; Aksiyon, Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, 911 acil durum hattını arayan insanlara yardım eden bir operatörün yaşadığı heyecan, gerilim ve aksiyon dolu olayları konu almaktadır.


Adalet - The Equalizer

Oyuncular; Denzel Washington, Chloë Grace Moretz, Marton Csokas
Yönetmen; Antoine Fuqua
Tür; Aksiyon, Suç, Polisiye, Gerilim

KonusuFilm, Robert McCall ismindeki eski CIA'in gizli operasyon gücü olarak çalışmış uzman bir savaşçının kadın ticaretinden uyuşturucuya, neredeyse her konuyla ilgili bir icraati olan ülkesindeki Rus mafyasının ele başlarını yok edene kadar verdiği adalet mücadelesini konu almaktadır. 

Günah Şehri - Sin City

Oyuncular; Bruce Willis, Mickey Rourke, Jessica Alba
Yönetmen; Robert Rodriguez, Frank Miller
Tür; Suç, Polisiye, Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, Amerika’nın hayal ürünü bir şehrinde yaşanan bir takım suç olaylarını ve birbirinden ayrı 4 karakterin yaşadığı aksiyon ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Telefon Kulübesi - Phone Booth

Oyuncular; Colin Farrell, Forest Whitaker, Katie Holmes
Yönetmen; Joel Schumacher
Tür; Gerilim, Suç, Polisiye Filmleri

Konusu; Film, bir telefon kulübesinde görüşme yaptıktan sonra kapattığı telefonu açan Stu Shepard'ın, kendisini ölüm ile tehdit eden biri ile konuşmaya başlaması ile gelişen olayları konu almaktadır.


Ocean's Serisi 11, 12, 13, 8

 Film, Ocean's eleven ismi altında bir araya gelen on bir kişinin, Las Vegas'da ki üç kumarhanenin bütün paralarının toplandığı tek bir kasayı soymaya çalışmalarını konu almaktadır.


Kızıl Serçe, Red Sparrow

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts
Yönetmen; Francis Lawrence
Tür; Aksiyon, Politik, Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Filmde Dominika, yaşlı ve hasta annesine bakmak zorunda kalan başarılı bir balerin kızdır ve Rus'tur. Dominika'nın amcası olan Ivan, Rus İstihbarat servisleri için çalışan yetkili bir ajandır. Ve birde filmde Rus hükumetinden gizli bilgiler almak ile uğraşan ve bu konuda Rus hükumetinden bir köstebek ile çalışan Nate isimli özel bir Amerikan CIA İstihbarat ajanı vardır. 

Anon

Oyuncular; Rosalba Martinni, Doug Murray, Clive Owen
Yönetmen; Andrew Niccol
Tür;  Suç, Polisiye, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, insanların zihinlerine yerleştirilmiş olan ileri teknoloji bilgisayar sistemi ile çalışan zihin gözleri ismindeki mekanizmalarla yaşayan bir toplumda, mahremiyet denilen olgunun kalmamasıyla gelişen olayları konu almaktadır.


Sihirbazlar Çetesi, Now You See Me

Oyuncular; Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson 
Yönetmen; Louis Leterrier
Tür; Gizem, Suç, Polisiye, Aksiyon

Konusu; Film, birbirinden farklı yeteneklere sahip dört illüzyonistin, sihirbazın bir araya gelerek yaptığı yasa dışı ve büyük ilgiyle karşılanan sihirleri sonucunda yaşananları konu almaktadır.


Kötülük Evi - Bad Samaritan

Oyuncular; Carlito Olivero, David Tennant, Kerry Condon, Robert Sheehan
Yönetmen; Dean Devlin
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, Sean Falco isimli bir valenin hırsızlık yapmak için girdiği evin zengin bir psikopata ait olduğunu öğrenmesi sonrasında gelişen olayları konu almaktadır.


Uçuş Planı - Flight Plan

Oyuncular; Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean
Yönetmen; Robert Schwentke
Tür; Dram, Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, Kyle Pratt ismindeki bir uçak mühendisinin NewYork'a yolculuk etmek için kızı ile bindiği uçakta, uçağı kaçıran ve fidye isteyenler tarafından kızının alı konulması ile yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Ölüm Odası - The Vault

Oyuncular; James Franco, Francesca Eastwood, Taryn Manning
Yönetmen; Dan Bush
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim, Korku

Konusu; Film, bir banka soygunu gerçekleştiren insanların aradıkları parayı bulayınca alt kattaki 1982 yılından kalmış eski bir kasayı açmaları ile gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.


İnan Bana: Lisa McVey Olayı - Believe Me: The Abduction of Lisa McVey

Oyuncular; Katie Douglas, David James Elliott, Rossif Sutherland
Yönetmen; Jim Donovan
Tür; Suç, Polisiye, Biyografi, Dram, Gerilim

Konusu; Film, 17 yaşında iken kaçırılarak defalarca tecavüze uğrayan Lisa McVey'in, kendisini kaçıran seri katile karşı ters psikoloji uygulayarak hayatını kurtarmasını ve olay yeri hakkındaki zekice davranışları sayesinde katilin yakalanmasını sağlamasını konu almaktadır.

Şeker Dağı - Sugar Mountain

Oyuncular; Jason Momoa, Cary Elwes, Drew Roy
Yönetmen; Richard Gray
Tür; Dram, Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, para kazanmak için sahte bir yaşam mücadelesi hikayesi oluşturmaya çalışan kardeşlerin yaşadığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Gizemli Gerçek - Secret In Their Eyes

Oyuncular; Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman
Yönetmen; Billy Ray
Tür; Suç, Polisiye, Dram, Gerilim

Konusu; Film, bir cinayete kurban giden kızının katilini arayan bölge savcılığı dedektifi Jess ve arkadaşları Ray ile Claire'in, bu soruşturma sırasında yaşadıkları gizem dolu olayları konu almaktadır.


John Wick Serisi

Oyuncular; Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen

Yönetmen; David Leitch, Chad Stahelski

Film, ölen eşinden kalan köpeğini öldüren ve arabasını çalan bir grup gencin bağlı oldukları mafya ve suç örgütlerinden kendisine yapılanların intikamını alan John Wick ismindeki uzman bir tetikçinin yaşadığı aksiyon ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Serinin Özeti için tıklayınız.

Ayın Gölgesinde - In the Shadow of the Moon

Oyuncular; Michael C. Hall, Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman
Yönetmen; Jim Mickle
Tür; Suç, Polisiye, Bilim Kurgu

Konusu; Film, gelecekten her dokuz yılda bir gelerek bazı insanları öldüren bir katilin, bunları neden yaptığının açığa çıkarılması sırasında gelişen olayları konu almaktadır.


Gizli Takıntı - Secret Obsession

Oyuncular; Brenda Song, Mike Vogel, Dennis Haysbert
Yönetmen; Peter Sullivan
Tür; Suç, Polisiye, Dram, Gerilim

Konusu; Film, Jennifer isminde bir kadını hastalıklı bir şekilde takıntı yapmış olan bir adamın, Jennifer'ın hafızasını kaybetmesine neden olacak bir kaza yaşamasından sonra kocasının yerine geçmesini ve bir çok kişiyi öldürmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.





Bu liste sizin için seçtiklerimizdir, daha bir çok suç ve polisiye türünde film özetlerine sitemizdeki arama bölümünden yada arşiv bağlantılarını kullanarak ulaşabilirsiniz.