Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Ekim 2020 Perşembe

Sinema: Godzilla 2: Canavarlar Kralı - Godzilla: King of the Monsters - Dev Canavar Titanların Dünya'yı İstila Etmesine Engel Olmaya Çalışan Godzilla... / Konusu, Özeti, Afişler

Godzilla II: Canavarlar Kralı - Godzilla: King of the Monsters

Oyuncular; Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown
Yönetmen; Michael Dougherty
Tür; Macera, Fantastik, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, ilk saldırıdan sonra titanların yeniden Dünya'da boy göstermesi üzerine titanların kralı olarak ilan edilen canavar Zero ile Godzilla'nın ve Dünya insanlığının verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; 2014 yılındaki ilk saldırıdan sonra hükumet titanları aramaya başlamıştır. Dr. Emma Russell, özel bir tesiste bir titan yumurtasını hayata getirmeye çalışmaktadır ve yumurtadan çıkan solucan şeklindeki dev titan, tesiste bulunan herkese saldıracak ve onun bu saldırısına Dr. Emma Russell, kendi yaptığı Orka isimli alet ile engel olacaktır. Bu sırada bazı terör örgütleri tesis basacak ve bir çok bilim adamını öldürdükten sonra Dr. Emma Russell ve kızı Madison'ı kaçıracaklardır. Diğer tarafta Monarch isimli şirket, titanların öldürülmesine engel olmak için hükumet ile karşı karşıya gelmiştir ancak resmi makamlar bütün titanların bulunarak yok edilmesini istemektedirler. Dr. Emma Russell, kaçırılırken kaçan koza titan bir şelalenin içerisine saklanacak ve Dr. Emma Russell'ın kendisindeki orka aleti yüzünden kaçırıldığı anlaşılacaktır. 





Bu alet titanlarla iletişim kurulmasını sağlayan, onları dizginleyen ve yönlendiren ses dalgaları çıkaran bir alettir. Dr. Emma Russell ve kızını kaçıran örgüt, onları Antarktika'ya götürecekler ve burada buzların içinde üç başlı canavar ejderha Zero'yu göreceklerdir. 

Bu sırada Godzilla'da ortaya çıkacak ve Monarch'ın deniz altındaki üssüne gelecek ve sonrasında Antarktika'ya doğru yol alacaktır. Godzilla'nın birşeylerin peşinde olduğunu anlayan Monarch ekibi, onu takip edecekler ve Antarktika'ya ulaşacaklardır. 

Ekibin içinde Dr. Emma'nın eşi Dr. Mark'da vardır ve burada eşinin terör grupları ile iş birliği içinde olduğunu görecek ve kısa bir süre sonra Dr. Emma'nın buzların içinde uyuyan canavar Zero'yu uyandırdığına şahit olacaktır. Özgür kalan Zero, çıktığı gibi bir çok insanı öldürecek ve bu sırada olay yerine gelen Godzilla ile aralarında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacaktır. Godzilla, bu mücadele sırasında yenilmek üzere iken yardımına askeri uçaklar yetişecek ve Zero, uçarak kaçmak zorunda kalacaktır. Bu olaylar sonrasında Monarch ekibi ile bir görüşme yapan Dr. Emma, neden onlara karşı olduğunu açıklayacaktır. Dr. Emma'ya göre Dünya insanlığı bir parazittir ve Dünya'nın asıl sahipleri titanlardır. Gezegeni tüketmekle ilgili olan insanlardan kendisini kurtarmak için gezegen, savunma metodu olarak titanları ortaya çıkarmaktadır ve Dr. Emma'da kendi fikrince tüm insalığı bir yok oluştan kurtarmak için bütün titanları uyandırmayı doğru bulmuştur. Kendisindeki orka aleti ile bunu yapabilen Dr. Emma, herkesi sığınaklara girmesi konusunda uyaracaktır. Ve ardından orka aletini çalıştıracak ve Dünya'nın belirli bölgelerinde yerin altında uyuyan titanlar uyanmaya başlayacaklardır. 






Bir volkanın içinden çıkan ve alevler saçan dev kuş Rodan, Meksika'yı yerle bir edecek ve bu titandan kurtulmak için askerler onu Zero ile karşılaştıracaklar ancak aralarında yaşanan kısa bir mücadele sonunda alev saçan dev titan, Zero'yu kral olarak kabul edecek ve birlikte savaşmaya başlayacaklardır. 

Planları işe yaramayınca askeri birlikler bütün yaşam formlarını yok etme özelliği olan oksijen yok edici füzelerini titanları yok etmek için kullanacaklar, bu sırada olay yerine gelen Godzilla yine Zero ile bir mücadele içine girecek, kafasının birini koparacak ancak atılan füze Godzilla'ya isabet edecektir ve Zero, uçarak olay yerinden ayrılacaktır. Sonrasında Zero'nun bu kesilen başı yeniden çıkacak ve bütün titanları uyandırıp kendisine itaat etmelerini sağlayacaktır. Bu sırada şelalede saklanan koza titanda artık evrilmiştir ve ortaya titanların kraliçesi olarak anılan dev pırıltılar içindeki güzelliği ile bir Mothra isminde bir titan çıkacaktır.

Diğer tarafta araştırma yapan Monarch ekibi aslında Zero'nun Dünya'ya ait bir titan olmadığını, onun uzaylı ve istilacı bir varlık olduğunu anlayacaklardır. Ancak Zero, kendisindeki güç ile Dünya'nın her yerindeki titanları uyandırmıştır ve bütün titanlar şehirlere, insanlığa saldırmaktadırlar. Doğal afetler başlamıştır, Dünya yerle bir olmak üzeredir. Atılan füze sonrasında ise insanlar artık Godzilla'nın öldüğünü düşünmektedirler ancak canavarların kraliçesi olan ışıltılı titan, gökyüzünde belirince onun Godzilla ile bir iletişim hali içinde olduğunu anlayacaklar ve Godzilla'nın yaşadığını fark edeceklerdir. Zero'yu durdurmak için ellerindeki tek şans olan Godzilla'ya yardım etmeye karar verecekler ve ellerindeki nükleer bombalardaki radyasyonu Godzilla'ya vererek onu yeniden kendine getirmeye çalışacaklardır. 






Bu işi Dr. Ishiro Serizawa, hayatını feda ederek yapacaktır ve gereken radyasyonu Godzilla'nın yaşam alanına giderek vermeyi başaracaktır. Diğer tarafta Emma'nın kızı Madison, olayların kötü gidişatına dayanamayacak ve kendince bir çözüm olduğunu düşünerek orka aletini çalarak Dünya'nın dört bir yanında insanlara saldıran titanları durdurmaya çalışacak, aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve Zero'nun saldırısı sırasında ölmek üzere iken O'nu kendisine gelen Godzilla kurtaracaktır ve canavar Zero ile Godzilla arasında kıyasıya bir mücadele başlamış olacaktır. 

Aynı zamanda askeri birliklerde gelmiştir ve Zero'ya saldırmaktadırlar ve Zero'nun yanında alev saçan titan kuş vardır ve onun karşısında da Godzilla'nın yanında olarak kraliçe titan bulunmaktadır. Titanlar arasında her yerin darmaduman olduğu bir şekilde yaşanan mücadele sonunda Godzilla, Zero'ya yenilmek üzere iken alevli titan kuş Rodan'ı yaralayan kraliçe titan Mohtra, kendisini feda ederek Godzilla'ya yardım edecek ve onun enerjisinden faydalanan Godzilla, bu sırada Emma, Mark ve Madison'un orkayı kullanarak Zero'nun dikkatini çekmesinide fırsat bilerek, kendisinde yürüdüğü yerleri eriten bir enerji ortaya çıkaracak ve Zero'yu bir kaç hamlesi ile yok edecektir. 

Bu sırada Emma, kendini feda ederek hayatını kaybedecektir. Zero'nun bu yok oluşundan sonra geriye kalan titanlar bir araya gelecek ve yeni kralları olarak Godzilla'yı ilan edeceklerdir. Böylelikle film son bulacaktır.

Canavar titanlar arasında bitmek bilmeyen aksiyon sahnelerinin olduğu, darmaduman olan şehirlerin görüntüleri arasında dev titanların birbirleri ile olan mücadelelerini izleyeceğiniz, serinin ikincisi olan aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.