Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Ekim 2020 Pazar

Sinema: Bir Ay Masalı - Over the Moon - Efsanevi Ay Kraliçesi Chang'e'nin Gerçek Olduğunu İspatlamaya Çalışan Fei Fei'nin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Bir Ay Masalı - Over the Moon

Oyuncular; Glen Keane, Brycen Hall, Ruthie Ann Miles
Yönetmen;  Glen Keane, John Kahrs
Tür; Aile, Komedi, Müzikal, Macera, Animasyon

Konusu; Ay'ın efsanevi kraliçesi Chang'e'nin gerçek olduğunu ailesine ispatlamaya çalışan Fei Fei'in bu uğurda yaşadığı macera dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Anne ve babası ile mutlu bir aile yaşantısı olan Fei Fei, ay çöreği işi yaparak ailesi ile birlikte çalışmaktadırlar. Mutlu geçen zamanları, sevgi dolu anları annesinin ölümü ile hüzünlü anlara yerini bırakacaktır. Aradan 4 yıl geçecek, annesinin ölmeden önce hediye ettiği sevimli tavşan Zıpzıp ve babası ile ay çöreği işine devam edeceklerdir. Ancak bir gün çörek satışından eve döndüğünde evde bayan Zhong ile tanışacaktır. Zhong, babasının yeni sevgilisidir ve birde oldukça ilginç Chin isminde bir çocuğu vardır. Evlerine gelmişlerdir ve Fei Fei, bu durumdan oldukça rahatsız olmuştur, babasını paylaşmak istememektedir. Aynı zamanda halalarının da katıldığı yemekte efsanevi Ay kraliçesi Chang'e'nin gerçek olmadığına dair şeyler duyan Fei Fei, bu duruma çok sinirlenecek ve ısrarla Chang'e'nin gerçek olduğunu iddia edecektir. Annesinin anlattığı bu efsanenin etkisinden kurtulamamıştır. Ve o gece gördüğü Ay'ın ışığından da etkilenerek Chang'e'nin kendisini gördüğünü ve izlediğini düşünecek ve O'nun varlığını ispatlamak için Ay'a gitmeye karar verecektir. Bunun içinde bir roket tasarlaması gerektiğini düşünecek ve çalışmalara başlayacaktır. Bir çok deneme yapacak ama başarılı olamayacak ve sonunda trenlerin manyetik sürtünme ile hızlanmasını örnek alarak bir düzenek hazırlayacak ve yaptığı uzay mekiğini manyetik sürtünme yoluyla uzaya fırlatmayı başaracaktır. 











Ancak tavşanı ile çıktığı bu yolculuğa gizlice Chin'de katılmıştır ve O'nun ağırlığını hesaba katmayan Fei Fei, yolun yarısında mekiğin yolu bitiremediği için düştüğünü fark edecek ve tam düşmek üzereler iken Ay'dan gelen gizemli ve sihirli bir ışık onları Ay'a doğru çekmeye başlayacaktır. Ve ışığın içinden onları ışıklı ve uçan Ay aslanları alacak ve Ay'ın karanlık yüzünde bulunan kraliçe Chang'e'nin Ay sarayı Lunarya'ya götürecektir. 

Burada rengarenk Ay sarayını görecekler ve konuşan Ay çörekleri onları karşılayacaktır. Ardından kendilerini Ay'in kraliçesi olan Chang'e'nin müzik ve dans eşliğindeki karşılamasına tanık olacaklar ve Chang'e'nin ısrarla kendilerinden hediye istemesi karşısında ne yapacaklarını şaşıracaklardır. Kibirli bir kraliçe olan Chang'e, Fei Fei'nin kendisine bir hediye getirdiğinden emin olarak Ay'da bir yarışma düzenletecek ve hediyeyi getiren kazanacaktır. Fei Fei ise, Chang'e ile çektirdiği resmi ödül olarak alacaktır ve ailesine O'nun gerçek olduğunu ispatlayacaktır.

Bununla birlikte Ay'daki bütün canlılar bu hediyeyi aramaya çıkacak, Fei Fei'de 3 tane Ay tavuğu ile birlikte hediye arayışına koyulacak ve Chin'de kraliçeden Fei Fei ile çekilmiş olan resmi almaya çalışacaktır. Kraliçe'nin ise sevgilisi Hoi'ye kavuşması için bu hediyeye ihtiyacı vardır. Sevgilisini kaybettiği için üzüntüden çok ağlamıştır ve göz yaşları Ay'da varlıklar olarak ortaya çıkmaktadır. Fei Fei, hediyenin kendi roketinin bulunduğu yerde olduğunu düşünecek ve oraya gittiğinde Gobi isimli, sevimli, saraydan kovulan bir yaratıkla tanışacaktır. Ve sonrasında kendi roketinde annesinin hediye ettiği Chang'e bebeğinin olduğunu fark edecek ve hediyenin bu olduğunu düşünecektir. Ancak tavuklar hediyeyi O'ndan çalarak kraliçeye götüreceklerdir. Ve Feİ Fei ile Gobi'de onların peşinden gidecek, yolda karşılarına dev Ay kurbağaları çıkacak ve onların üzerine çıkarak tavuklara yetişmeye çalışacaklardır. 







Tavuklara yetişince bebeği almaya çalışacaklar ve bu sırada bebek parçalanacaktır. Bu duruma üzülen Fei Fei, Gobi ile ne yapacaklarını düşünürken Dünya'dan getirdiği Ay çöreklerini yerken içinden kraliçenin yarım kalan tılsımlı kolyesinin parçasını bulacaktır ve hediyenin aslında bu olduğunu anlayacaktır. 

Tılsımın eksik parçasını alan kraliçe bunları birleştirince sevgilisi ortaya çıkacak, yine eskisi gibi iyi bir kraliçe olacak ancak sevgilisi kalamayacağını söyleyip yeniden gidecektir. Bunun üzerine çok üzülen kraliçe tamamen karanlığa dönüşecek ve saray ve her yer karanlık olacaktır. 

O'nu bu halden kurtarmaya çalışan Fei Fei'de kraliçenin bulunduğu karanlığa girince annesinin ölümünü hatırlayacak ve karanlığın içine kendisini hapsedecektir. Bu olay üzerine kraliçe Fei Fei'in bu durumunu görünce dayanamayıp kendine gelecek ve ikisini de bu karanlık halden çıkaracak ve Fei Fei'i fotoğrafı ile yeniden Dünya'ya gönderecektir. Ancak Fei Fei'in sevimli tavşanı Zıp Zıp burada başka bir tavşana aşık olmuştur ve onların aşkından sihirli bir iksir yapılmıştır, bu yüzden Zıp Zıp burada kalacaktır. Ve Ay tamamen eski ışıklı zamanlarına döndükten sonra Ay aslanları gelerek kardeşi Chin ile Fei Fei'yi Dünya'ya götürecekler, ve yolda fotoğraf yok olacaktır ancak Fei Fei bunu umursamayacaktır. Ve artık yeni ailesi ile mutlu bir şekilde yaşamaya başlayacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Oldukça renkli ve eğlenceli görüntülerin olduğu, müzikal eşliğinde sahneleri ile içinizi ısıtacak melodilerin bulunduğu, zevkle izleyeceğiniz aile, müzikal, komedi, macera ve animasyon filmidir.