Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Ekim 2020 Salı

Sinema: Felekten Bir Gece Daha - The Hangover 2 - Felekten Bir Gece 2 - Yine Bir Bekarlığa Veda Partisi Düzenleyen Arkadaşların Tayland Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

Felekten Bir Gece Daha - The Hangover 2 - Felekten Bir Gece 2

Oyuncular; Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Justin Bartha
Yönetmen; Todd Phillips
Tür; Komedi

Konusu; Şimdi de Stu'nun evlenmesi üzerine Tayland'a giden arkadaşlar, burada bekarlığa veda için bir plan yapacaklardır ve sabah olduğunda yine gözlerini bilmedikleri bir otel odasında açacaklardır.

Özeti; Bir felekten gece daha geçirecek olan dört arkadaş, bu sefer Stu'nun Tayland'da ki evliliği için bir bekarlığa veda partisinde buluşacaklardır. Bunun için hepsi Tayland'a gideceklerdir ancak öncesinde Alan'ı ekmeyi düşünseler de bunu başaramayacaklar ve kardeşinin ısrarları sayesinde onlara Alan'da katılacaktır. Aynı zamanda Stu, bekarlığa veda partisi değil bir yemek düzenlemek istemektedir ancak arkadaşları buna karşı çıkacaktır. Melissa'dan ayrılan Stu, Lauren isimli ruh eşini bulmuştur ve Tayland asıllı olan Lauren ile evlenecektir. Ve toplanıp Tayland'a giden dörtlü, burada bir sahil kasabasında düğün için verilen yemeğe katılacaklar ve Lauren'in kardeşi Teddy onları karşılayacaktır ve üstün yetenekli olan Teddy'den, Alan hoşlanmayacaktır. Teddy'in çello konseri ile yemeğe başlayacaklar ve konser sonrasında Lauren'in babası Stu'yu aşağılayıcı sözler söyleyerek kadeh kaldırınca buna dayanamayan Alan'da, hazırladığı konuşmayı okuyacak ancak Stu'yu daha da yerin dibine sokacaktır.





Yemekten sonra Stu'yu ve kardeşi Teddy'i de alarak sahilde ateşin başında bir içki içmeye gidecekler ve bu olay sonrasında yine gözlerini darma duman olmuş bir otel odasında açacaklardır. Yine hiç bir şey hatırlamadan uyanacaklar ve bu sefer Doug, aralarında olmayacaktır. Doug, gece sahilden erken ayrılmıştır ve otelde normal bir şekilde kahvaltı yapmaktadır. 

Tayland'ın başkenti Bangkok'da bir otelde bulunan 3 arkadaş, otelde bir maymun ve bay Chow'u göreceklerdir. Gece O'na mesaj yazmışlardır ve O'da teknesi ile gelerek onları almıştır ve geceyi birlikte geçirmişlerdir. Olanlar hakkında Chow'dan bilgi almak üzereler iken evde Teddy'in parmağını bulacaklardır ve panik içinde Chow'u dinledikleri sırada uyuşturucu kullanan Chow, aşırı doz yüzünden yaşananları anlatamadan hayatını kaybedecektir. 

Ne yapacaklarını şaşıran üçlü, Chow'un cesedini alarak dışarı çıkacaklardır ve harabe bir otelde olduklarını göreceklerdir. Chow'un cesedini sakladıktan sonra şimdi de Teddy'i aramaya başlayacaklar, yine çatıya bakacaklar ama bulamayacaklardır. Ardından Doug, onları arayarak Teddy'in bir karakolda olduğunu söyleyecektir ve bu haber üzerine karakola giden 3'lü, burada Teddy'in kimliğini almış olan yaşlı bir adamı göreceklerdir. Polisler yanlış kişinin bilgisini vermişlerdir ve suskunluk yemini etmiş keşiş olan yaşlı adamı Teddy sanmışlardır. Bunun üzerine kendilerindeki Teddy'in eşyaları arasından Beyaz Aslan isimli bir barın kartını bulacaklar ve barın bulunduğu adrese gittiklerinde her yerin savaş alanına döndüğünü görecekler ve hemen yanındaki dövmecide Stu'nun resmini görünce içeri girecekler ve dövmeci adam, gece ile ilgili onlara yaşadıklarını izletecektir. Cep telefonundaki videoya baktıklarında yandaki barda isyan çıkarıp polislerle çatıştıklarını ve Stu çıplak olduğunu, Teddy'in de yanlarında olduğunu göreceklerdir. 





Sonrasında yanlarındaki keşişi konuşturarak gerçekleri öğrenmek isteyecekler ve dövmecinin tavsiyesi üzerine bir manastıra gidecekler ve burada dün gece manastıra gelerek oradaki keşişlere aşk, evlilik, hayatın anlamı ile ilgili sorular sorduktan sonra yanlarındaki yaşlı keşişi kaçırdıklarını öğreneceklerdir. Keşişler onlara burada hatıralarını öğrenmeleri için meditasyon yapmalarını önerecek ve içlerinden Alan, dün gece yaşananları hatırlayacaktır ve gece gittikleri bir gece kulübüne gideceklerdir. 

Burada Kimmy isimli kadınla konuşacaklar ve gecenin çoğunu O'nunla birlikte olup sex yaparak geçiren Stu, sonrasında O'nun bir travesti olduğunu öğrenecek ve gördüklerine inanamayacaklardır. Bu şokla dışarı çıkan 3'lü az sonra motorla birilerinin gelip kendilerine saldırdığını ve maymunlarını istediklerini göreceklerdir. Alan'ın kucağında olan maymunu alacaklar ve sonrasında Phil'i kolundan silahla vurarak olay yerinden ayrılacaklardır. Doktora gittikten sonra Alan yine gece ile ilgili olanların sebebini açıklayacak ve sahildeki ateş başında yedikleri marshmallowların içine uyuşturucu eklediğini itiraf edecektir.

Bunu öğrendikten sonra Alan ile kavga ederlerken göbeğine yazılmış notu görecekler ve bir otel adresini öğrenip gittiklerinde Chow'un kendisine borçlu olan bir iş adamının, Teddy'i Chow'un borcunu ödemesi karşılığında tutsak aldığını öğreneceklerdir. Yarın sabah sekize kadar iş adamının parası ödenmez ise Teddy'i öldüreceklerdir. Bunun üzerine Chow'u sakladıkları otele gidecekler ve kapalı olan cesedin bulunduğu alanı açtıklarında Chow'un yine kendilerine saldırdığını görecekler ve aslında ölmediğini anlayacaklardır. Kendine gelen Chow'a iş adamının Teddy'i kaçırdığından bahsedecekler ve Chow, banka hesap numarası bilgilerinin maymunun üzerindeki yelekte yazıldığını söyleyecektir ve şimdi de maymunu aramaya başlayacaklardır. 








Bir uyuşturucu kuryesi olan maymunu bulacaklar ve yeleği almaya çalışırlarken peşlerine uyuşturucu çetesi takılacaktır ve aksiyon dolu bir kovalamaca yaşayacaklardır. Ertesi sabah sekizde Kingsley ile buluşmaya gidecekler ve Chow, O'na hesap numarasından parasını ödeyecektir ancak Kingsley'in bir interpol polisi olduğu ortaya çıkacak ve aslında Teddy'in O'nda olmadığını öğreneceklerdir. Tutuklanan Chow ile birlikte 3'lü iyice umudunu kaybedecektir. 

Artık Lauren'i arayarak her şeyi itiraf edecekleri sırada Stu, olanları düşünecek ve parmağı kesilen Teddy'in otel odasında buz makinesinde kapalı kaldığını hatırlayacaktır ve otele yeniden gittiklerinde Teddy'i bulacaklardır. Yine alelacele düğüne yetişmek zorundadırlar ve Chow'un teknesini kullanarak kısa zaman içinde düğüne yetişeceklerdir.

Ve düğün alanına gelen Stu, gelinin babasına rest çekerek kendisini ifade edecektir ve eğlenceli bir şekilde, Mike Tyson'ın da geldiği düğünü gerçekleştireceklerdir. Son olarak gece yaşanan akıl almaz çılgınlıklarını izleyecekler ve böylelikle film son bulacaktır.

Yeniden felekten bir gece daha yaşamak için bir araya gelen arkadaşların, bu seferde Tayland'da yaşadığı akıl almaz çılgınlıklarını izleyeceğiniz komedi filmidir.