Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Ekim 2020 Salı

Sinema: Felekten Bir Gece - The Hangover - Bekarlığa Veda Partisi Yapmak İçin Las Vegas'a Giden Dört Arkadaşın Trajikomik Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Felekten Bir Gece - The Hangover

Oyuncular; Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Justin Bartha
Yönetmen; Todd Phillips
Tür; Komedi

Konusu; Film, bekarlığa veda partisi olarak Las Vegas'a giden dört arkadaşın yaşadığı çılgın ve trajikomik olayları konu almaktadır.

Özeti; Phil, Stu, Alan ve Doug, dört arkadaş birlikte Doug'un evlilik öncesi bekarlığa veda partisi için Las Vegas'a giderek felekten bir gece geçirmek isteyeceklerdir. Phil öğretmendir, Stu doktor,  Alan ise Doug'un kayın biraderidir. Tracy ile evlenecek olan Doug, babası Sid'in klasik model bir mercedesini alacak ve onunla dört arkadaş Las Vegas'a doğru yola çıkacaklardır. Ve geldiklerinde bir otelden villa kiralayacaklar ve bir gecelik eğlenceli anları başlamış olacaktır. Gece otelin çatısında birlikte Alman likörlerini içtikten sonra eğlenceye başlayacaklar ve sabah olduğunda otel odaları darmaduman olmuş şekilde, hepsi bir köşede sızmış bir halde, odada tavuk ve kaplan gibi hayvanların bulunduğu ve Doug'un olmadığı bir ortamla karşılaşacaklardır.




Bu sırada odada bir bebek bulacaklar ve gece ile ilgili hiç biri hiç bir şey hatırlamayacaktır. Bebeği de alarak biran önce odadan çıkacaklar ve Doug'ı aramaya başlayacaklardır. Bir kafede oturup olanları düşünecekler ve Stu'nun dişi Alan'ın cebinden çıkacaktır, Phil'in kolunda hastanede olduğuna dair bir bant ve Doug'ın yatağı da otelin çatı katındaki heykele saplanmış bir şekilde bulunacaktır. Bunlar yetmezmiş gibi otelin valesi gelerek onlara bir polis arabası getirecektir ve arabanızı getirdim memur beyler diye hitap edecektir. 

Ne olduğunu anlamayan 3 arkadaş arabaya bineceklerdir ve Phil'in kolundaki bandın bulunduğu hastaneye gidecekler ve buradaki doktorla görüşüp dün geceye dair bilgiler alacaklardır. Hepsi çok sarhoş bir şekilde ve hırpalanmış olarak geldikleri hastanede bir kilisedeki düğünden bahsetmişlerdir ve bunu doktordan öğrendikten sonra bu kiliseyi araştırmaya başlayacaklardır. 

Hepsinin içkilerine unutmalarına sebep olan aşırı miktarda haplar atmışlardır ve bunun nasıl olduğunu anlayamamaktadırlar. Ve kiliseye gittiklerinde burada düğün organize eden Eddie ile karşılaşacaklar ve onları tanıyan Eddie, dün gece Stu'nun evlendiğini ve çekilen resimlerini, düğün eşyalarını gösterecektir. Olanlara inanamayan Stu ve arkadaşları, bütün eşyaları alarak evlendiği kadın Jade'in yanına gideceklerdir. Ancak Stu'nun Melissa isminde evlenmeyi planladığı bir sevgilisi vardır ve şimdi O'nun bu olanları duymasından korkmaktadır. Bu sırada arabalarına bazı adamlar saldıracak ve Doug'u arayacaklardır. Bunun üzerine acilen Jade'in evine gidecekler ve burada çocuğunu gören Jade, onlara otelde onlarla birlikte olduğunu ancak kahve hazırlarken onların gittiğini söyleyecektir ve bebeğinide otele getiren Jade'dir. Jade ile olanlar hakkında konuşacaklar ve striptizci olan Jade, onlarla konuşurken bulundukları evi polis basacak ve hepsini karakola götürecektir. Karakolda çalınan araç hakkında ifade verirlerken polisleri tehdit eden Phil yüzünden polisler, onlara bir ceza verecek ve öğrencilerin gözü önünde üçü üzerinde elektro şok cihazını deneyeceklerdir.




Sonrasında özgür kalan 3'lü, arabalarını alacaklar ve yol üzerinde iken bagajlarından ses gelecek ve bagajdan çıplak bir uzak doğu asıllı insanın çıktığını ve kendilerine saldırdıktan sonra kaçtığını göreceklerdir. Bunun üzerine otel odalarına gidip Doug'tan bir iz arayacaklar ancak otel odalarında boksör Mike Tyson'ı göreceklerdir. Banyolarındaki kaplan O'na aittir ve gece bu kaplanı çalmışlardır. Mike'ın darp ve tehditlerinden sonra Doug'un ceketinin kaplanın kafesinden çıktığını öğrenecekler ama Mike, kaplanı çaldıkları gibi onların geri getirmesini isteyecektir. Bu sırada Alan, olanları itiraf etmiştir ve geldikleri gece otelin çatısında içtikleri Alman likörünün içine extazy diye Rufilin isimli uyuşturucu bir hap koymuştur ve bu hapın etkisi ile hiç bir şey hatırlamamaktadırlar. 

Ve kaplanı uyuşturucu haplarla uyutup arabalarına yerleştirecekler ancak yolda kaplan uyanınca arabada onlara saldıracaktır ve bir km civarında yolu arabayı iterek götüreceklerdir. Ve Mike'ın evine gidince Mike, onlara gece kameradan çekilen rezillik içindeki görüntülerini gösterecektir. Utanç içinde Mike'ın evinden ayrılacaklar ancak görüntülerde Doug'da olduğu için sevineceklerdir. 

Bir umutla arabalarına binecekler ve yolda bagajlarından kaçan Asyalı adam bay Chow kendi adamları ile gelip arabalarına çarpacak ve dün gece Alan'ın çantasının kendi çantası ile karıştığını ve içinde 80 bin dolar olduğunu ve 80 bin doları getirmez iseler Doug'u bırakmayacaklarını söyleyecektir. Doug, arabasındadır ve kafasında çuval vardır. Şafağa kadar 80 bin doları bulmaları gerekecektir. Bunun üzerine otel odasına giderek çantayı arayacaklar ancak bulmayınca kumar oynamanın inceliklerinden bahseden kitabı bulup, Stu'nun bankadaki 10 bin doları ile kumar oynayacaklar ve 82 bin dolar kazanacaklardır.  Bay Chow ile buluşacaklar ve O'na 80 bin doları verecekler ancak Doug diye onlara Alan'a uyuşturucu satan Doug'ı vereceklerdir. Artık umutları kalmayan arkadaşlar Tracy'i arayacaklar ve O'na herşeyi anlatmak üzereler iken Stu, Doug'ın yerini bulacak ve O'nun çatıda olduğunu anlayacaktır. Hemen otelin çatısına gidecekler ve Doug'ın orada baygın halde kaldığını ve gün boyunca güneşte kaldığı için yandığını göreceklerdir. Ve cebinde  bay Chow'un 80 bin doları vardır. Alelacele düğüne yetişmeye çalışacaklardır ve düğüne son dakikalarında yetişmeyi başaracaklardır. 








Ve düğünde Stu, Jade'den sonra sevgilisi Melissa'nın aslında ne kadar kötü biri olduğunu anlamıştır ve düğünü basan Melissa'dan ayrılacaktır. Ve son olarak Doug'da olan, geceye ait bütün çılgın fotoğraflara bakıp neler olduğunu anlayacaklardır ve böylelikle film son bulacaktır.

Bekarlığa veda partisi düzenlemek için Las Vegas'ta çılgın bir gece geçiren 4 arkadaşın yaşadığı trajikomik olayların konu edildiği komedi filmidir.