Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Kasım 2020 Pazar

Sinema: Jumanji - Macera, Eğlence ve Tehlike Dolu Bir Oyun... / Konusu, Özeti, Afişler

Jumanji

Oyuncular; Robin Williams, Kirsten Dunst, Bonnie Hunt
Yönetmen; Joe Johnston
Tür; Komedi, Macera, Aile

Konusu; Film, macera ve tehlike dolu bir çok olayın yaşanmasına sebep olan bir masa üstü oyununu bulan çocukların yaşadığı eğlence dolu anları konu almaktadır.

Özeti; 100 yıl önce iki çocuk tarafından toprağın altına gömülen Jumanji isimli masaüstü oyununu Alan isimli bir çocuk, arkadaşları ile kavga ettikten sonra inşaat işçilerinin kazı yaptığı alanda bulacaktır ve oyunu alıp evine götürecektir. Eve geldiğinde annesi ve babası akşam yemeğine çıkacaklar ve evde yalnız kalan Alan'ın yanına Sarah isimli arkadaşı gelecek ve birlikte oyunu inceleyeceklerdir. Oyunu açtıklarında iki piyon yerlerine oturacak ve zarları atmaya başladıklarında kendi kendine hareket edecektir ve ortasında onlara olacaklarla ilgili mesaj veren bir ekranın olduğunu göreceklerdir. Ekranda uçan tehlikeli şeylerden bahsetmektedir ve ardından Alan'da zar atınca oyun O'nu ortasındaki ekranın içine çekecek ve ormanın içinde beklemesini söyleyecektir. 





Bunu gören Sarah çığlıklar içinde kaçarken aynı zamanda şöminenin içinden çıkan yarasaların saldırısına uğrayacaktır ve evden kaçacaktır. Aradan 26 yıl geçecek ve Alan'ın ailesinin evi satışa çıkacaktır ve Peter ve Judie isimli iki çocuğun ailesi bu evi satın alacaktır. Eve geldiklerinde tavan arası katında yarasaları görecekler ve kısa bir süre sonra Judie ve Peter, evin içinden gelen sesleri takip ettiklerinde tavan arasında saklanmış olan Jumanji oyununu bulacaktır. 

Oyunu bulduktan sonra merakla oynamaya başlayacaklar ve zarları atınca kendilerine saldıran sinekleri görecekler, panikle onlardan kurtulmaya çalışacaklar ve sonrasında yine zarları atacaklar ve ortasındaki ekrandan maymunlarla ilgili bilgiler duyduktan sonra mutfaklarını maymunların işgal ettiğini göreceklerdir. Sonrasında oyunun üzerindeki yazıları okuyacaklar ve oyunu bitirmeleri gerektiğini anlayıp yeniden zar atmaya devam edecekler ve bu seferde vahşi bir aslan çıkarak çocuklara saldıracak ancak aynı zamanda yıllar öncesinde oyuna hapsolmuş olan Alan'da ortaya çıkacak ve çocukları aslanın saldırısından kurtaracaktır. 

Aslanı bir odaya kapattıktan sonra ailesini aramaya başlayan Alan, dışarı çıkacak ve aradan 26 yıl geçtiğini öğrenerek annesini ve babasını arayacaktır. Bu süre zarfında Jumanji de kapalı kalmıştır ve ailesi O'nun öldüğünü düşünmüştür. Ve ailesini arayan Alan, onların kendisini ararken iflas ettiğini ve sonrasında öldüklerini öğrenecektir. Bu sırada tüm kasabanın oyundan çıkan hayvanlardan etkilendiğini görecekler ve Peter ile Judie, Alan'dan oyunu bitirmek için yardım isteyecekler ancak geçmişteki kötü anıları yüzünden Alan, bu duruma hiç sıcak bakmayacaktır. Ve oyunu yeniden oynamaya başladıklarında zar atan çocuklar, oyunun çalışmadığını görecekler ve oyun üzerinde 4 piyon olması ile ilgili sıranın 1969 yılında Alan ile oyunu ilk oynayan Sarah'ta olduğunu anlayacaklar ve Alan'ın da dahil olmak zorunda olduğu oyun için Sarah'ı bulmaya çalışacaklardır. 





Sarah'ı bulup eve getirecekler ve bu geçen süre zarfında psikolojik bunalıma girmiş olan Sarah, zarı atınca bu sefer vahşi bir bitki evin içinde ortaya çıkacak ve onlara saldıracaktır. Sonraki zarda bir avcı çıkarak Alan'ı kovalayacak, sonraki zarda vahşi orman hayvanları sürüsü evin içinden çıkacak ve kasaba tamamen oyunun içinden çıkan hayvan ve canlıların etkisinde kalacaktır. 

Aynı zamanda hayvanların arasından bir pelikan oyunu alıp kaçıracak ve Alan ve diğerleri onun peşinden gidecektir. Oyunu bulduklarında bu seferde avcı onlardan oyunu çalacak ve kasaba tamamen savaş alanına dönecektir.

Zarları atan Peter'da maymuna benzer bir şekilde almıştır ve oyunu bitirmekten başka çareleri kalmamıştır. Yine zarları atmaya başlayacaklar ve bu sefer muson yağmurlarını başlatacaklardır ve yağmurla beraber dev timsahlar ortaya çıkacaktır. Komedi ve eğlenceli dolu anların yanında gerilim dolu anlarda yaşadıktan sonra oyuna devam edeceklerdir. Bu sefer Alan, tahtaların arasında sıkışacak ve yine zar attıklarında şimdi de dev örümcekler ortaya çıkacaktır. Artık ne yapacaklarını şaşıracaklar ve tamamen vahşi hayvanların ve canlıların saldırısı altında kaldıkları sırada artık oyunu bitirmek için son zarların atılması zamanı gelecektir ve Alan'ın son zarı atması ile jumanji olacak ve şu ana kadar oyundan çıkmış olan her şeyi oyun içerisine çekecek ve bu sırada birbirine sarılan Alan ve Sarah, birden bire kendilerini oyunu ilk oynadıkları 1969 yılında bulacaklardır. Herşey ilk eski haline geri dönmüştür ve ikisi de yeniden çocukluk zamanlarında kendilerini bulmuştur. Bu olay sonrasında babası ile karşılaşan ve O'nunla eksik olan sevgisini gideren Alan, Sarah ile birlikte oyuna taş bağlayarak bir ırmağa atacaklardır. 







Yıllar sonra Alan ve Sarah büyüyecek ve evlenecek ve Peter ile Judie ile karşılaşmanın bir yolunu bulacaklardır ve ailesi ile ortak iş yaparak aynı kasabada yaşamaya başlayacaklardır. Bu sırada sahile vuran Jumanji oyununu başka çocuklar bulacak ve film böylelikle son bulacaktır.

İçinden eğlenceli ve tehlikeli bir çok canlının ve olayın çıktığı Jumanji isimli bir oyunu oynayan çocukların yaşadığı macera ve eğlence dolu anlara tanık olacağınız, Robin Williams'ın baş rolünde yer aldığı macera, aile ve komedi filmidir.